ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Παρασκευή, 14 Απριλίου, 2017 - 22:45
ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ

κκ. Παντελεήμων: "Κρατήστε ενωμένες τις οικογένειές σας"

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Κομοτηνή
Εκκλησία
Μητροπολίτης
Πάσχα
Μεγάλη Παρασκευή

Δείτε απόσπασμα από το μήνυμά του εδώ

Διονύσης Βοργιάς

Κατά την τελετή που διενεργήθηκε μπροστά στο Ηρώο Κομοτηνής πριν λίγη ώρα, ο μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κκ. Παντελεήμων απηύθυνε το μήνυμά του προς τους πιστούς.

Ζήτησε ομόνοια, αγάπη και ταπεινότητα, και να κρατάμε δεμένες τις οικογένειές μας. Αρχικά, βέβαια, είπε πως "ο Χριστός μας άνοιξε το δρόμο και εμείς πορευόμαστε. Όλοι εδώ, στο κέντρο της πόλης μας, με ένα στόμα και μια καρδιά, αναφερόμαστε σε Εκείνον", και για την ταφή του Χριστού εξήγησε πως ο "μάταια φυλούσαν τον τάφο. Γιατί, δεν είναι δυνατό Αυτός που έδωσε τη ζωή στον άνθρωπο, να παραμείνει μέσα στον τάφο. Απλώς το σώμα του ξενοδοχείται σε αυτόν, μέχρι να αναστηθεί".

Στη συνέχεια, απηύθυνε το μήνυμά τους προς τους παρευρισκομένους και, μεταξύ άλλων, τόνισε τα εξής: "Σας παρακαλώ, ως πατέρας και αδελφός σας, ως ο επίσκοπος αυτής της περιοχής την οποία με εμπιστεύτηκε η εκκλησία και η πρόνοια του Θεού, να σας πω κάποιες αλήθειες, γιατί από το στόμα μου μόνο αλήθειες θα ακούτε. Μην γινόμαστε Πιλάτοι μέσα στις οικογένειές μας. Κρατείστε ενωμένες τις οικογένειές σας, φτάνουν τα διαζύγια και οι χωρισμοί! Μια οικογένεια κρατιέται με αγάπη και ταπείνωση. Η οικογένειά σας είναι η κατ' οίκον εκκλησία κι έχετε υποχρέωση να την κρατήσετε".

Στο τέλος, αναφέρθηκε και στους νέους, στην οικονομική κρίση και στην ανάγκη να παραμένουμε ενωμένοι κόντρα στις δυσκολίες και να μην μας διχάζουν τα πάντα.

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Μπορεί η κυβέρνηση Σύριζα  να επιχαίρετε ότι κατάφερε να νομοθετήσει με τέτοιο τρόπο,  ώστε να μην κοπούν οι συντάξεις,  αλλά η διαδικασία  του επανυπολογισμού  που επεξεργάζονται  εδώ και πολλούς μήνες,  φα