ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Παρασκευή, 14 Απριλίου, 2017 - 22:21
ΤΕΛΕΤΗ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΗΡΩΟ

Χιλιάδες πιστοί στους επιταφίους

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Μεγάλη Παρασκευή
Πάσχα
Εκκλησία

"Ενώθηκαν" οι επιτάφιοι τεσσάρων ενοριών της Κομοτηνής, σε κλίμα κατάνυξης

Δείτε το βίντεο από την πλατεία

Διονύσης Βοργιάς

Η Μεγάλη Παρασκευή είναι μέρα απόλυτου πένθους για όλη την Χριστιανοσύνη, απόλυτης αργίας και νηστείας, η μέρα που γίνεται η κορύφωση του Θείου Δράματος, όπου κορυφώνονται τα Πάθη του Χριστού και γίνεται η σταύρωση του Χριστού το ξημέρωμα τις ίδιας μέρας. Έτσι και η Κομοτηνή βρίσκεται σε κλίμα κατάνυξης και σήμερα στις 21:00 επιτάφιοι τεσσάρων εκκλησιών συναντήθηκαν στο Ηρώο, σε μια θαυμαστή τελετή, μπροστά σε χιλιάδες πιστούς.

Το ξεχωριστό τελετουργικό που εδώ και μερικά χρόνια συμβαίνει στην Κομοτηνή, έφερε σε «ένωση» τέσσερις επιταφίους εκκλησιών της Κομοτηνής, όπως μπορείτε να δείτε στις φωτογραφίες. Συγκεκριμένα, μητροπολιτικός ναός Κοιμήσεως της Θεοτόκου, ναός Της Του Θεού Σοφίας, καθεδρικός ναός Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, ναός Αγίου Γεωργίου, μαζί με τους στολισμένους επιταφίους τους, βρέθηκαν στην τελετή.

Στο πλαίσιο της τελετής, ο μητροπολίτης απηύθυνε και μήνυμα προς τους παρευρισκόμενους.

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Συμβολική προφανώς, αλλά  και επικοινωνιακού χαρακτήρα περισσότερο,  ήταν η επίσκεψη του κυβερνητικού κλιμακίου παρόντος του πρωθυπουργού, στο ακριτικό Καστελόριζο,  που προσπάθησε να συνδυάσει πλήθος μηνυμά

Ημερολόγιο