ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Πέμπτη, 1 Ιουνίου, 2017 - 17:13
ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΕΠΑΛ

Ένας «δικός» μας σεισμογράφος

ΕΡΕΥΝΑ
1ο Επαγγελματικό Λύκειο
ΕΠΑΛ
Διάκριση

Σήμερα 1 Ιουνίου 2017 ήταν μια μέρα ιδιαίτερης τιμής για τους μαθητές του 1ου ΕΠΑ.Λ.– 1ου Ε.Κ. Κομοτηνής.

Στο χώρο του σχολείου τους πραγματοποιήθηκε η απονομή βραβείων για τη συμμετοχή τους και τη διάκρισή τους στον εκπαιδευτικό διαγωνισμό «Φτιάξε το δικό σου σεισμογράφο». Ένα μήνα πριν, οι μαθητές είχαν παρουσιάσει την κατασκευή τους σε ειδική εκδήλωση στο Αστεροσκοπείο Αθηνών και βραβεύτηκαν γι’ αυτήν.

Η ομάδα, σε συνεργασία με τους καθηγητές της, κατασκεύασε έναν αυτοσχέδιο σεισμογράφο και κατέγραψε την όλη διαδικασία σε μία παρουσίαση συνοδευόμενη από οπτικοακουστικό υλικό. Όπως και άλλες σχολικές ομάδες, οι μαθητές υπέβαλαν την εργασία τους προς αξιολόγηση στα μέσα Απριλίου 2017. Συμμετείχαν έτσι στον εκπαιδευτικό διαγωνισμό «Φτιάξε το δικό σου σεισμογράφο», που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ «Schools Study Earthquakes» και του ευρωπαϊκού έργου «Ark of Inquiry» από την Ελληνογερμανική Αγωγή και το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Η αξιολόγηση των εργασιών έγινε από επιστημονική επιτροπή με κριτήρια όπως ποιότητα, επιστημονική ορθότητα, παροχή πολλαπλών μέσων αναπαράστασης, ανάπτυξη δεξιοτήτων. Η ομάδα του 1ου ΕΠΑ.Λ.– 1ου Ε.Κ. Κομοτηνής κατάφερε να ξεχωρίσει και η εργασία της αναδείχθηκε στις 10 καλύτερες σε όλη την Ελλάδα. Συνολικά έλαβαν μέρος 25 σχολικές ομάδες με τη συμμετοχή 147 μαθητών/μαθητριών και 39 εκπαιδευτικών από γυμνάσια και λύκεια όλης της χώρας.


*Οι μαθητές που συμμετείχαν:*


1.ΤΖΕΛΕΠΗΣ ΠΑΡΗΣ του ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

2.ΑΜΕΤ ΤΕΟΜΑΝ του ΜΟΥΜΙΝ

3.ΑΛΕΞΙΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ του ΑΝΕΣΤΗ

4.ΑΠΤΟΥΡΑΧΜΑΝ ΒΕΪΣΕΛ του ΑΜΕΤ

5.ΑΧΜΕΤ ΕΡΚΑΛ του ΤΟΥΝΑΪ

6.ΜΟΛΛΑ ΙΜΠΡΑΜ ΤΑΡΗΚ του ΙΜΠΡΑΜ

7.ΣΑΪΤ ΧΑΛΗΛ ΟΖΝΟΥΡ του ΣΑΜΠΡΗ

8.ΜΑΓΔΑΛΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ του ΡΟΜΠΕΡΤ

9.ΦΡΑΓΚΑΤΖΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

 

*Οι συντονιστές καθηγητές:*

1.ΜΙΣΙΡΛΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

2.ΚΑΣΑΠΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

3.ΑΞΙΩΤΙΔΗΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ


Περισσότερα στην αυριανή έντυπη έκδοση του "Χ"

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Καταπέλτης εναντίον της Τουρκίας θα είναι το  κείμενο που θα συνυπογράψουν οι Ευρωπαίοι ηγέτες για το μνημόνιο με τη Λιβύη,  σχετικά με την οριοθέτηση των θαλάσσιων ζωνών,  όπως αναφέρει  το πρακτορείο Reute