fbpx Τζιχάν Ιμάμογλου: «Η Περιφερειακή Σύνθεση είναι ένα καράβι που μπάζει νερά - είχα το σθένος να πηδήξω πρώτος»
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Σάββατο, 26 Σεπτεμβρίου, 2020 - 10:00
Ο ΝΕΟΣ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟ ΧΡΟΝΟΣ 87.5FM

Τζιχάν Ιμάμογλου: «Η Περιφερειακή Σύνθεση είναι ένα καράβι που μπάζει νερά - είχα το σθένος να πηδήξω πρώτος»

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Τζιχάν Ιμάμογλου
Νέα Περιφερειακή Αναγέννηση

Σε έμμισθη θέση Αντιπεριφέρειας που δημιουργήθηκε από τη Διοίκηση Μέτιου, τοποθετήθηκε ο πρώην περιφερειακός σύμβουλος της Αντιπολίτευσης

Δήμος Μπακιρτζάκης

Σε μείζονα ερωτήματα κλήθηκε να δώσει απαντήσεις μέσα από την συχνότητα του ράδιο Χρόνος 87.5fm ο νέος αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικών Πολιτικών της Περιφέρειας ΑΜΘ Τζιχάν Ιμάμογλου. Ο εκλεγμένος το 2019 με το ψηφοδέλτιο του Χριστόδουλου Τοψίδη στην Π.Ε. Ροδόπης, πριν μερικά εικοσιτετράωρα -τελεσιγραφικά- ανακοίνωσε την ανεξαρτητοποίησή του από την παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης, ενώ 24 μόλις ώρες αργότερα έδωσε τα χέρια με τον περιφερειάρχη ΑΜΘ Χρήστο Μέτιο και μάλιστα τοποθετήθηκε σε έμμισθη θέση θεματικού αντιπεριφερειάρχη Κοινωνικών Πολιτικών (θέση που μέχρι πρότινος δεν υπήρχε).

Από τον Τοψίδη στον Μέτιο
Κληθείς να απαντήσει στο λόγο που ανεξαρτητοποιήθηκε, απάντησε: «διανύουμε πολύ κρίσιμες περιόδους, έχοντας απέναντι την πανδημία και την οικονομική κρίση. Προς τούτο ήταν επιβεβλημένη η σύμπραξη, η συστράτευση και η συνεργασία προς ένα και μόνο στόχο: την επίτευξη της ευημερίας στην περιοχή μας. Δεν έχει μείνει ούτε ένας φίλος μου που δεν έφυγε στο εξωτερικό για δουλειές». Σύμφωνα με τον κο Ιμάμογλου, εξαιτίας της Αντιπολίτευσης, το Περιφερειακό Συμβούλιο αναλώνεται σε «κοκορομαχίες μέχρι τις 2 τα ξημερώματα», με τον ίδιο να σημειώνει: «ο κόσμος που μας εμπιστεύτηκε, απογοητεύτηκε». Ο κος Ιμάμογλου κατηγόρησε μάλιστα την παράταξη στην οποία μέχρι πρότινος ανήκε, ότι δεν ασκούσε εποικοδομητική κριτική, αντιθέτως αποτελούσε «τροχοπέδη» στο έργο της Διοίκησης.

Κληθείς να απαντήσει εάν η κίνησή του -να ανεξαρτητοποιηθεί από την Αντιπολίτευση και κατευθείαν να δώσει τα «χέρια» με την Διοίκηση- ήταν προσχεδιασμένη, απάντησε: «μετά την ανεξαρτητοποίησή μου, εκλήθην από τον περιφερειάρχη και κατόπιν συζήτησης και διαβούλευσης διαπιστώσαμε ότι υφίσταται σύγκλιση απόψεων και ευόδωσε αυτή η συνεργασία».

Περιφερειακή (Απο)Σύνθεση;
Σε άλλη αποστροφή της συνέντευξης, ο νέος αντιπεριφερειάρχης, χαρακτήρισε την παράταξη της μείζονος Αντιπολίτευσης ως ένα καράβι που μπάζει. Δήλωσε συγκεκριμένα: «η παράταξη της Περιφερειακής Σύνθεσης απαρτίζεται από πολύ αξιόλογα άτομα, τα οποία ωστόσο μένουν υπό την σκιά του επικεφαλής και των προσωπικών φιλοδοξιών του […]. Η Περιφερειακή Σύνθεση είναι ένα καράβι που μπάζει νερά - είχα το σθένος να πηδήξω πρώτος» και πρόσθεσε: «όλοι οι σύμβουλοί του έχουν αμφιβολίες για την στρατηγική του και δημιουργούν σανίδες σωτηρίας από το βυθισμένο πλοίο. Θα δείτε ότι η αποχώρησή μου από την Περιφερειακή Σύνθεση, θα δημιουργήσει άμεσα ένα ντόμινο πολιτικών εξελίξεων»

Ο κος Ιμάμογλου δεν έδωσε ξεκάθαρη απάντηση για το εάν ενημερώθηκε εκ των προτέρων για την απόφασή του ο επικεφαλής της παράταξης Χριστόδουλος Τοψίδης, ενώ σχολίασε: «στην πολιτική τίποτα δεν είναι προσωπικό, είναι πολιτική».

Γιατί δεν παραιτήθηκε
Κληθείς να δώσει απάντηση στο μείζον ερώτημα γιατί δεν παραιτήθηκε και δεν παρέδωσε την έδρα του στην παράταξη με την οποία εξελέγη πριν από έναν χρόνο (η οποία είχε προεκλογική της «σημαία» τις αντιρρήσεις της στη Διοίκηση Μέτιου), έσπευσε να απαντήσει ότι δεν θα πέσει στο επίπεδο δηλώσεων του κου Τοψίδη.

«Διατήρησα το πολιτικό μου επίπεδο. Δεν προέβην στον οχετό δηλώσεων ότι ξεπουλήθηκα για έναν μισθό αντιπεριφερειάρχη. Η τοπική μας κοινωνία γνωρίζει πολύ καλά ότι τυγχάνω επιστήμονας κι ασκώ μάχιμη δικηγορία. Δεν χρειάζομαι τον μισθό. Έχω βαρύ πολιτικό όνομα και ξέρουν την πορεία μου. Τα περί ηθικής που ανέφερε ο κος Τοψίδης που προκαλούν γέλωτα», απάντησε. Ο κος Ιμάμογλου δεν έκρυψε πως η θέση είναι έμμισθη, αλλά πρόσθεσε ότι δεν θεωρεί την πολιτική επάγγελμα, πως διατηρεί «εύρωστο γραφείο» κι ότι οι νέες του αρμοδιότητες δεν εδόθησαν από τον περιφερειάρχη «εν είδει λευκής επιταγής».

Πάντως, κληθείς να απαντήσει στο ερώτημα, εάν θα δώσει την αντιμισθία του για κοινωνικές πολιτικές -αφού όπως ισχυρίστηκε δεν χρειάζεται τα χρήματα- απάντησε «αν χρειαστεί θα το πράξω, αυτό αφορά εμένα και την προσωπική μου πολιτική επιλογή».

Οι νέες αρμοδιότητες
Αναφορικά με τις νέες αρμοδιότητές του ως αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικών Πολιτικών Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, πληροφόρησε τους πολίτες ότι μεταξύ άλλων αναλαμβάνει τον συντονισμό των δράσεων ευρωπαϊκών προγραμμάτων και όχι μόνο, ενώ γενικότερη χαρακτήρισε το πόστο του ως «έναν κομβικό τομέα για την ευαίσθητη περιοχή της Θράκης», διότι έχει να κάνει με «ευπαθείς ομάδες που είναι ουκ ολίγες στην περιοχή μας».

Τέλος, πληροφόρησε τους πολίτες ότι θα διαθέτει γραφείο στο Διοικητήριο, το οποίο θα είναι ανοιχτό από το πρωί μέχρι το μεσημέρι όπως είπε, ενώ κατέληξε δηλώνοντας: «ελπίζω να φανώ αντάξιος, θα πράξω τα μέγιστα και η κοινωνία θα με κρίνει».

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Γαλουχημένος στους διαύλους της επικοινωνιακής τέχνης ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, εφάρμοσε στο διαδικτυακό διάλογο χθες με όλους τους φορείς του Έβρου,  τη μέθοδο των συσσωρευμένων θετικών ερωταπαντ