fbpx Παναγιώτης Σπορίκης: Στον Δήμο Ιάσμου πρέπει να σπάσουμε τη λαθεμένη αντίληψη, χριστιανοί - μουσουλμάνοι, τα προβλήματα είναι ίδια
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Δευτέρα, 24 Δεκεμβρίου, 2018 - 10:00
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΙΑΣΜΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

Παναγιώτης Σπορίκης: Στον Δήμο Ιάσμου πρέπει να σπάσουμε τη λαθεμένη αντίληψη, χριστιανοί - μουσουλμάνοι, τα προβλήματα είναι ίδια

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Παναγιώτης Σπορίκης
Δήμος Ιάσμου
Εκλογές
Λαΐκή Συσπείρωση

Διαπιστώνει την φτωχοποίηση της περιοχής του και εξανίσταται λέγοντας "δεν είναι δυνατόν στον Ίασμο να έχουμε ενεργειακή φτώχεια και να κόβονται τα ρεύματα, όταν περνούν απ' έξω δύο αγωγοί φυσικού αερίου"

Δήμος Μπακιρτζάκης

Διαπιστώνει την φτωχοποίηση της περιοχής του και εξανίσταται λέγοντας "δεν είναι δυνατόν στον Ίασμο να έχουμε ενεργειακή φτώχεια και να κόβονται τα ρεύματα, όταν περνούν απ' έξω δύο αγωγοί φυσικού αερίου". Ο Παναγιώτης Σπορίκης δεν είναι ένας ακόμη υποψήφιος που έχει το "ψώνιο" να γίνει σύμβουλος ή δήμαρχος, όπως μας λέει, είναι ένας άνθρωπος που ζει την περιοχή, με την καθημερινότητα και τα προβλήματά της. Γι' αυτό και στο κάλεσμα του ΚΚΕ «Δυνάμωσε το ΚΚΕ παντού, στους δήμους και τις περιφέρειες» ανταποκρίθηκε και θα είναι υποψήφιος δήμαρχος στον Ίασμο με την παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης. Τον τέως υποψήφιο βουλευτή με το ΚΚΕ στο νομό Ροδόπης Πάνο Σπορίκη, έδειξε το ΚΚΕ για τον Δήμο Ιάσμου, θέλοντας να αποκτήσει δυναμική παρουσία και εκεί.

Το προφίλ του Πάνου Σπορίκη: Γεννήθηκε το 1958. Μεγάλωσε και ζει στον Ίασμο της Ροδόπης. Είναι παντρεμένος με την Μελαχροινή Πουλακίδα με την οποία έχουν μία κόρη. Είναι πτυχιούχος Τεχνολόγος Οδοντοτεχνικής της Ανώτερης Σχολής Στελεχών Υγείας του ΤΕΙ Αθηνών και της Οδοντιατρικής Σχολής του ΑΠΘ και εργάζεται ως οδοντοτεχνίτης. Παλεύει με το Κ.Κ.Ε από τη δεκαετία του 1970. Ήταν εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος στον Δήμο Ιάσμου την περίοδο 1999-2002 με τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης. Δραστηριοποιείται στον Πολιτιστικό Σύλλογο Ιάσμου, του οποίου διετέλεσε πρόεδρος και μέλος της διοίκησης του για πολλά χρόνια.

Με εμπειρία στην αυτοδιοίκηση, ο κος Σπορίκης, θέλει στον Δήμο Ιάσμου "να σπάσουμε μια λαθεμένη αντίληψη που έχει καλλιεργηθεί τα τελευταία χρόνια, το χριστιανοί-μουσουλμάνοι. Τεράστιο λάθος να χωρίζεις τους ανθρώπους με το τι λατρεία έχουν, τι ράτσα έχουν και το χρώμα του δέρματός τους. Οι χριστιανοί είναι φτωχοί γιατί τους κλέβουν οι κεφαλαιοκράτες και οι μουσουλμάνοι είναι φτωχοί γιατί τους κλέβουν οι ίδιοι κεφαλαιοκράτες. Τα προβλήματα είναι τα ίδια. Όλα αυτά είναι πράγματα που τα βάζουν για να μας χωρίζουν. Εμείς θέλουμε να το σπάσουμε αυτό και θα το πετύχουμε μιλώντας στον κόσμο. Ο μόνος τρόπος που υπάρχει είναι να πείσεις έναν άνθρωπο να μη σκέφτεται με αυτόν τον τρόπο. Η λογική αυτό λέει καθώς και οι ανάγκες της ζωής".

Την ίδια στιγμή ο υποψήφιος δήμαρχος θλίβεται από την αδιαφορία που διαπιστώνει και κυρίως για την αδιαφορία από τους ίδιους τους δημότες. "Μας έχουν εκπαιδεύσει να θέτουμε την λύση των προβλημάτων μας σε άλλους", λέει χαρακτηριστικά στο ράδιο Χρόνος 87,5fm και προσθέτει "αν θέλετε να μείνετε στον καναπέ, δεν κάνετε για μας, εμείς θέλουμε ενεργούς πολίτες και ανθρώπους που θα διεκδικήσουν την ζωή τους. Θέλουμε συμμετοχή των ανθρώπων στα κοινά και όχι μόνο δια αντιπροσώπευσης. Ζητάμε από τον κόσμο να ενεργοποιηθεί σε όλα τα επίπεδα. Στον αγροτικό του σύλλογο, στο σωματείο του, στον Δήμο, να έρχεται στο δημοτικό συμβούλιο και να επιλέξει αντιπροσώπους που θα είναι με την εξυπηρέτηση των λαϊκών συμφερόντων, που θα βάζουν τις υπαρκτές λαϊκές ανάγκες μπροστά, με βάση τις δυνατότητες που δίνει η επιστήμη και η τεχνολογία".

Στη μεγάλη εικόνα της αυτοδιοίκησης ο επικεφαλής ψηφοδελτίου της Λαϊκής Συσπείρωσης, βλέπει μία "απάτη" και εξηγεί τι σημαίνει αυτό που λέει "δεν υπάρχει αυτοδιοίκηση, αυτό είναι μια απάτη. Αυτό που υπάρχει σήμερα είναι τοπική διοίκηση σε ένα ασφυκτικό νομικό πλαίσιο υποχρηματοδοτούμενο. Δεν είναι τυχαίο ότι στον φετινό προϋπολογισμό τα δημοτικά τέλη και οι δημοτικοί φόροι είναι περισσότερα από την κρατική επιχορήγηση. Εκχωρούνται στην τοπική αυτοδιοίκηση, χωρίς όμως τα απαιτούμενα κονδύλια με την γνωστή επωδό "αν θέλετε να κάνετε έργα, πάρτε τα από τον κόσμο. Εάν ο κόσμος βολεύεται με αυτή την πολιτική μπορεί και στην τοπική διοίκηση να υπερθεματίζει και να διαλέγει από τους υποψηφίους που έχει ο αστικός πολιτικός κόσμος, όλα τα κόμματα που υποστηρίζουν την κερδοφορία του κεφαλαίου, απλά τα πράγματα. Εάν δεν βολεύεται τότε πρέπει να συσπειρωθεί μαζί μας".

Φυσικά ο υποψήφιος δήμαρχος δεν τρέφει αυταπάτες για την περιοχή του και θέτει ρεαλιστικούς στόχους. "Έχετε την εντύπωση ότι θα κάνουμε μέσα σε αυτό το χάλι της καθημερινότητας του καπιταλισμού μια νησίδα σοσιαλισμού; Δεν γίνεται και ούτε υπάρχει περίπτωση να υποσχεθούμε στον κόσμο κάτι τέτοιο.  Πρώτα και κύρια εμείς θέλουμε να γίνουμε η κύρια λαϊκή αντιπολίτευση σε αυτή την μεγάλη προσπάθεια της κλοπής της δουλειάς που γίνεται από την κυβέρνηση συνεπικουρούμενη από τα άλλα κόμματα του αστικού τόξου.

Όταν λέμε λαϊκή αντιπολίτευση δεν εννοούμε σώνει και καλά να είμαστε αντιπολίτευση στο Δήμο, αλλά και στην περίπτωση που η Λαϊκή Συσπείρωση πάρει κάποιο Δήμο όπως στην Πάτρα, έχει την ευθύνη της διοίκησης. Δείτε την πολιτική που ασκεί ο Κώστας Πελετίδης στην Πάτρα που τους έχει όλους απέναντι, εκεί υπάρχει μέτωπο, εκεί οι άλλες παρατάξεις ξέχασαν τις διαφορές μεταξύ τους και είναι απέναντι στη Λαϊκή Συσπείρωση. Διότι τα ταξικά συμφέροντα που εξυπηρετούν, τους αναγκάζουν να ομονοήσουν. Στην Πάτρα δεν υπάρχουν 5μηνα, 8μηνα κτλ. Παλεύει ο Δήμος να έχει εργαζόμενους με μόνιμες θέσεις εργασίας. Το ζήτημα είναι να χρησιμοποιήσουμε όλα τα μέσα έτσι ώστε να μπορέσουμε να σπάσουμε το σύστημα της κεφαλαιοκρατικής παραγωγής".

Με το σύνθημα "Πρώτα οι δικές μας ανάγκες", κατέρχεται ως υποψήφιος δήμαρχος Ιάσμου ο Παναγιώτης Σπορίκης και καλεί ανθρώπους με αυτήν την φιλοσοφία να ενταχθούν στον αγώνα και στελεχώσουν το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης.

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Ποτέ δεν είναι αργά και έτσι εν μέσω του καλοκαιριού βγήκαν τα αποτελέσματα και αναρτήθηκαν οι πίνακες στην ιστοσελίδα του ΕΟΔΥ, με προσλήψεις διαφόρων ειδικοτήτων, υγειονομικού προσωπικού κυρίως, για τη στε