fbpx Μουσταφά Κατραντζή: Δεν εκπροσωπήθηκε ούτε η μειονότητα όπως πρέπει
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Τετάρτη, 3 Ιουλίου, 2019 - 10:00
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Μουσταφά Κατραντζή: Δεν εκπροσωπήθηκε ούτε η μειονότητα όπως πρέπει

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Μουσταφά Κατραντζή
Νέα Δημοκρατία
ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2019

Στο δίλημμα περί χριστιανού ή μουσουλμάνου βουλευτή ο ίδιος απαντά «δεν θέλω να παίζω σε τέτοιου είδους παιχνίδια, πιστεύω ότι οι άνθρωποι ξέρουν ότι αγαπάω τον τόπο μου και το πραγματικό μου άγχος δεν είναι για τις 7 του μηνός αλλά από την επόμενη μέρα»

Δήμος Μπακιρτζάκης

Στο δίλημμα περί χριστιανού ή μουσουλμάνου βουλευτή ο ίδιος απαντά «δεν θέλω να παίζω σε τέτοιου είδους παιχνίδια, πιστεύω ότι οι άνθρωποι ξέρουν ότι αγαπάω τον τόπο μου και το πραγματικό μου άγχος δεν είναι για τις 7 του μηνός αλλά από την επόμενη μέρα». Την ίδια στιγμή παραδέχεται ότι ούτε και η μειονότητα εκπροσωπήθηκε όπως πρέπει στη Βουλή, παρόλο που ο νομός Ροδόπης είχε τρεις μουσουλμάνους βουλευτές και μάλιστα οι δύο εξ αυτών στην κυβέρνηση. Ο υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Μουσταφά Κατραντζή σε συνέντευξή του στον «Χ» προτάσσει την οικονομία ως μείζον θέμα για όλους τους πολίτες, αναδεικνύει τις θέσεις του κόμματός του, αλλά και τον τρόπο με τον οποίον διάγει την προεκλογική του εκστρατεία μέχρι την κάλπη της προσεχούς Κυριακής.

Γνωρίζατε ότι θα είστε υποψήφιος καιρό πριν ή προέκυψε στην συνέχεια; Θυμίζουμε ότι δεν είχατε βάλει υποψηφιότητα για την Περιφέρεια ΑΜ-Θ. 
-Δεν θα το έλεγα με τόση σιγουριά αυτό. Ούτε ρίσκαρα. Όποιος παίρνει κάποια θέση δεν πρέπει να πάρει μαζί του την καρέκλα. Αν θυμάστε καλά έχω δύο θητείες στον Δήμο, δύο θητείες στην Περιφέρεια, οπότε είχε έρθει η ώρα να αποχωρήσω. Ο βασικός λόγος ήταν αυτός. Βέβαια και αυτό δεν ήταν τυχαίο, είτε Δήμος, είτε Περιφέρεια και τι εννοώ ότι δεν ήταν τυχαία, αρκετές φορές έτυχαν οι βουλευτές από την περιοχή μας να γίνουν απευθείας βουλευτές. Εγώ έπρεπε να χτίσω πάνω σε γερά θεμέλια. Χτίσαμε μια σχέση με τον κόσμο και είναι και η εμπειρία και η γνώση. Ο βασικός στόχος του βουλευτή είναι να βοηθήσει τους πολίτες. Δεν μπορεί να κάνει το κάνει ο ίδιος  αμέσως, αλλά με έμμεσο τρόπο, με συνεργασίες με τους δημάρχους και τους περιφερειάρχες της εκάστοτε περιοχής. Για να γίνει όλο αυτό έπρεπε να κατέχω το άθλημα και να έχω γνώσεις. 

Στην περιοχή μας είθισται να μπαίνει το δίλλημα ποιός θα είναι ο επόμενος βουλευτής, χριστιανός ή μουσουλμάνος. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι την προηγούμενη θητεία με 3 μουσουλμάνους βουλευτές δεν εκπροσωπήθηκε με ισορροπία ο Νομός. Για εσάς τίθενται τέτοια διλλήματα;  
-Για μένα δεν εκπροσωπήθηκε ούτε η μειονότητα όπως πρέπει. Η άποψη μου  είναι ότι από την ώρα που εκλέχθηκαν πραγματικά περίμενα πράγματα παραπάνω. Αυτό που προσπαθώ να δείξω είναι ότι δεν είμαι σαν τους προηγούμενους, αλλά ίσα ίσα αν δείτε και τα φυλλάδια μας δεν θα βρείτε καμιά διαφορά μεταξύ του ελληνόγλωσσου και του τουρκόγλωσσου. Δεν θέλω να παίζω σε τέτοιου είδους παιχνίδια και πραγματικά και πιστεύω ότι οι άνθρωποι ξέρουν ότι αγαπάω τον τόπο μου και το πραγματικό μου άγχος δεν είναι για τις 7 του μηνός αλλά από την επόμενη μέρα.  

Για την συνάντηση σας και το γεύμα με τα στελέχη του μειονοτικού κόμματος DEB και τον επιχειρηματία Λεβέντ Αχμέτ, φάνηκε να δίνεται ένα μήνυμα ότι ο Μουσταφά Κατραντζή έχει εξασφαλίσει την εκλογή του έχοντας την βοήθεια του μειονοτικού κόμματος.
-Όταν σας προσκαλούν σε κάποιο δείπνο από ευγένεια δεν ρωτάς ποιοί θα είναι και ποιοί δεν θα είναι. Στο κάτω κάτω ο Λεβέντ Σαδίκ είναι φίλος μου. Αν σας καλέσω εγώ, δεν θα με εκθέσετε αν με ρωτήσετε ποιοι θα είναι ή θέλετε λίστα 200 ατόμων; Δεν έχει λογική. Στο γεύμα ήταν παραγωγοί κερασιού, ήταν εργαζόμενοι και εγώ σαν επιχειρηματίας.

Άρα να μην φοβούνται οι πολιτικοί αντίπαλοι σας ότι θα έχετε την ξεκάθαρη στήριξη του μειονοτικού κόμματος σε αυτές τις εκλογές;
-Σε αυτές τις εκλογές θα έχω ένα καλό μαξιλάρι και θα το πω και λίγο σκληρά. Εγώ δεν έχω τσιράκια, έχω μόνο φίλους. Σε εκλογική εκστρατεία θα δείτε ότι όλοι αυτοί τρέχουν έξω για έναν μοναδικό λόγο, ότι είμαστε φίλοι και το μαξιλάρι μου είναι αυτό. Είμαι αγαπητός σε όλους και θα συνεχίσω να είμαι. 

Τι κλίμα συναντάτε στην προεκλογική εκστρατεία; Πηγαίνετε μόνο σε χωριά της μειονότητας ή και της πλειονότητας;
-Επειδή ο χρόνος της προεκλογικής εκστρατείας ήταν πολύ περιορισμένος θα προλάβω και θα επισκεφτώ μόνο χωριά που κατοικούν μουσουλμάνοι συμπολίτες μας. Η προσωπική μου επιθυμία ήταν να κάνω προεκλογική ομιλία στην Ξυλαγανή αλλά δεν μας φτάνει ο χρόνος. Γιατί εγώ προέρχομαι από τον Δήμο Μαρωνείας και αν ανατρέξετε στις προηγούμενες εκλογικές διαδικασίες θα δείτε ότι ο Μουσταφά παίρνει ψήφους από τους φίλους του που είναι χριστιανοί γιατί δεν νομίζω ότι έχουμε άλλη διαφορά εκτός της θρησκείας. Έχω φίλους το πιστεύω πολύ αυτό. 

Είδαμε τον κύριο Ιατρίδη να σας επισκέπτεται στο προεκλογικό σας γραφείο όταν έγιναν τα εγκαίνια.
-Ήταν από τους πρώτους και ήταν τιμή μου. Δεν πήρα κανέναν άλλο για τα εγκαίνια εκτός από τους συνυποψηφίους μου. Πήρα τον κ. Στυλιανίδη δεν απάντησε, η κα Ελευθεριάδου είχε κλειστό το κινητό και με την κα Φεράλ μιλήσαμε και μου είπε «αν μπορέσω θα έρθω». Από ευγένεια δεν πήρα κανέναν άλλο. 

Το σενάριο που ακούμε από αρκετούς νεοδημοκράτες είναι ότι η δυναμική η δική σας και η δυναμική συνυποψήφιου σας από την πλειονότητα μπορεί να φέρει και δύο έδρες ενδεχομένως στη ΝΔ. Είναι ένα εφικτό σενάριο;   
-Για μένα είναι ένα εφικτό σενάριο και πιστεύω ότι βαδίζομε προς τα εκεί. Βασικά αυτό με χαροποιεί με την έννοια ότι η Νέα Δημοκρατία ανεβαίνει. Περιμένει ο κόσμος να λύσουμε αρκετά άλυτα θέματα που υπάρχουν σήμερα αλλά και να δώσουμε και μια λύση οικονομική γιατί έχουμε ξεχάσει όλα τα άλλα και βασικό πρόβλημα για όλους είναι η οικονομία. 

Σε μία πιθανή εκλογή το βουλευτικό σας γραφείο θα είναι ανοιχτό σε χριστιανούς και μουσουλμάνους; 
-Αν θυμάστε το είχαμε ξαναπεί αυτό σε παλαιότερη συνέντευξη ότι σαν λογιστής μουσουλμάνος έχω μεγαλύτερη πελατεία από χριστιανούς. 
Επιμένω σε αυτό. Ίσως αυτό οφείλεται στο ότι είμαι πολύ ανοιχτός και σε ό,τι με ρωτάνε απαντάω. Λογικό είναι προέρχομαι από την μειονότητα θα υπερασπιστώ κάποια θέματα για την μειονότητα και αν δεν το κάνω δεν θα έχει λογική.

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Κάθε φορά που παρουσιάζεται οποιαδήποτε  διαδικασία αξιολόγησης που  αφορά δημοσίους  και δημοτικούς υπαλλήλους, όπως και τώρα με τους εκπαιδευτικούς,  πάντα αντιδρούν οι συνδικαλιστικές τους  οργανώσεις και