fbpx Μιχάλης Ραγκούσης: Δεν γίνεται να είσαι απαθής, μόνιμα σε έναν καναπέ ή μια καρέκλα κριτικής
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2019 - 10:00
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΡΟΔΟΠΗΣ "ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΣΥΝΘΕΣΗ"

Μιχάλης Ραγκούσης: Δεν γίνεται να είσαι απαθής, μόνιμα σε έναν καναπέ ή μια καρέκλα κριτικής

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Μιχάλης Ραγκούσης
Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος
Περιφερειακή Σύνθεση

Προτάσσει το προσωπικό, έναντι του κομματικού κριτηρίου, στην επιλογή του να κατέλθει ως υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος

Ο Μιχάλης Ραγκούσης έχει χτίσει την συνεργασία του με τον επικεφαλής του συνδυασμού Χριστόδουλο Τοψίδη σε στέρεες βάσεις, μοιράζονται χρόνια τώρα ιδέες και προτάσεις

Δήμος Μπακιρτζάκης

Προτάσσει το προσωπικό, έναντι του κομματικού κριτηρίου, στην επιλογή του να κατέλθει ως υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος. Γνωρίζει τον Χριστόδουλο Τοψίδη χρόνια, όταν εκείνος ήταν πρόεδρος Επιμελητηρίου Έβρου και ο ίδιος πρόεδρος του ΔΕΚΑΜΑΘ. Ο Μιχάλης Ραγκούσης έχει χτίσει την συνεργασία του με τον επικεφαλής του συνδυασμού Περιφερειακή Σύνθεση σε στέρεες βάσεις, μοιράζονται ιδέες και προτάσεις χρόνια πριν ο κος Τοψίδης αποφασίσει να διεκδικήσει την ηγεσία της Περιφέρειας ΑΜ-Θ. Ο κος Ραγκούσης μεταφράζει την στήριξή του σε πράξεις. Όπως λέει ο ίδιος στο ράδιο Χρόνος 87,5fm "πρέπει να βάζεις τα χέρια σου στην φωτιά και πρέπει να τα λερώνεις κιόλας. Δεν γίνεται να είσαι απαθής, να είσαι μόνιμα σε έναν καναπέ ή μια καρέκλα κριτικής. Μόνο όταν μπαίνεις ενεργά, μόνο τότε μπορείς να παράξεις έργο".

Με εμπειρία στον χώρο της αναπηρίας ο Μιχάλης Ραγκούσης ξεκαθαρίσει ότι "τα όνειρα και τα σχέδια μας την επόμενη μέρα με τον κο Τοψίδη δεν περιορίζονται μόνο στον χώρο της αναπηρίας. Σίγουρα καταλαβαίνει το όραμα που έχουμε να δημιουργήσουμε μια περιφέρεια που θα καταπολεμήσει τα εμπόδια και τις ανισότητες και θα είναι πραγματικά προσβάσιμη σε όλους. Αν το κάνουμε σε επίπεδο τουρισμού θα έχουμε ένα συγκριτικό πλεονέκτημα. Ο τουρισμός για τα άτομα με αναπηρία είναι ένα κομμάτι στο οποίο δεν έχει επενδύσει η Ελλάδα. Υπάρχουν και άλλοι τομείς, όπου με τον κο Τοψίδη είχαμε συνυπάρξει στο παρελθόν και εκεί είχε βάλει βάσεις βοηθώντας μας να κάνουμε επιτέλους εξωστρεφή τα προϊόντα μας. Οπότε το όραμα μας δεν είναι μια προσβάσιμη περιφέρεια, το όραμα μας είναι να έχουμε μια δυναμική και εξωστρεφή περιφέρεια, που να μην έχει κανέναν αποκλεισμό ούτε για τα άτομα με αναπηρία ή όποιους θέλουν απλά να ασκήσουν το επιχειρείν".

Ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος αναγνωρίζει ότι "δεν μπορούμε από φτωχότερη περιφέρεια να γίνουμε η πλουσιότερη. Αυτό που προσπαθείς να εξηγήσεις είναι ότι θέλουμε να μην είμαστε η τελευταία. Υπάρχουν ευκαιρίες, υπάρχουν πράγματα που θα μπορούσαν να είχαν γίνει, σε επίπεδο καθημερινότητας μέχρι και στοχευμένες προτάσεις στην κυβερνητική πολιτική".

Ο Μιχάλης Ραγκούσης έχει κατέλθει και στο παρελθόν ως υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος στο πλευρό του Άρη Γιαννακίδη. Την απόφασή του να δηλώνει παρών στα κοινά την αιτιολογεί ως εξής: "Όταν θέλεις να μην κάθεσαι, να είσαι παραγωγικός και θέλεις συνεχώς να προσφέρεις ώστε να προσπαθήσεις να αλλάξεις στο δικό σου κομμάτι, στον τόπο που έχεις επιλέξει να ζεις, είναι λογικό να μη μένεις απαθής απέναντι στα κοινά".

Η ομάδα ποδοσφαιριστών ηθοποιών παίζει μπάλα με τον Ηρόδικο
Στη συζήτηση μας ο Μιχάλης Ραγκούσης γίνεται κομιστής μίας καλής είδησης, που αφορά τον αθλητικό σύλλογο ατόμων με αναπηρία Ηρόδικο, όπου έχει την ιδιότητα του προέδρου. Κάνει γνωστό ότι τη Μεγάλη Δευτέρα στο πλαίσιο των δράσεων που έχει αναπτύξει η ομάδα ποδοσφαιριστών ηθοποιών θα συμμετέχει σε ποδοσφαιρικό αγώνα στην Κομοτηνή με τους φίλους του Ηρόδικου. Παραθέτει ορισμένες από τις λεπτομέρειες της διοργάνωσης: "Εκεί θα δείτε ονόματα που αγαπάνε τον σύλλογο και σκοπό μας είναι να αγοράσουμε αναπηρικά αμαξίδια μπάσκετ για την νεοσύστατη ομάδα μας. Θα είναι από την μία ηθοποιοί και από την άλλη ποδοσφαιριστές που έχουν περάσει από μεγάλες ομάδες όπως του Πανθρακικού. Θα δείτε πολλά γνωστά πρόσωπα που θα έρθουν για να βοηθήσουν σε αυτή την γιορτή που θα γίνει στο ΔΑΚ. 

Όλοι θα την αγκαλιάσουν και για τον σκοπό και γιατί θα έχει αρκετά γνωστά ονόματα (celebrities) και εντός και εκτός γηπέδου. Ο κος Αϊβάζης συντονίζει την ομάδα των ποδοσφαιριστών και από την ομάδα των φίλων θα είναι ο κος Ζαγοράκης". Περισσότερα στοιχεία για τον αγώνα θα γίνουν γνωστά όσο πλησιάζει η ημερομηνία διεξαγωγής του.

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Ποτέ δεν είναι αργά και έτσι εν μέσω του καλοκαιριού βγήκαν τα αποτελέσματα και αναρτήθηκαν οι πίνακες στην ιστοσελίδα του ΕΟΔΥ, με προσλήψεις διαφόρων ειδικοτήτων, υγειονομικού προσωπικού κυρίως, για τη στε