fbpx Κ. Καραΐσκος: Η Ροδόπη τσουβαλιάστηκε από τα μέτρα του κορωνοϊού 31 ημέρες
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Σάββατο, 10 Οκτωβρίου, 2020 - 10:00
Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ ΣΤΟΝ «Χ»

Κ. Καραΐσκος: Η Ροδόπη τσουβαλιάστηκε από τα μέτρα του κορωνοϊού 31 ημέρες

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Κώστας Καραϊσκος
δημοτική παράταξη πολιτών Σπάρτακος

Ελπίζει να μην χαθούν εντελώς τα 100χρονα ελευθερίας της Κομοτηνής

Διονύσης Βοργιάς

Συνεχίζοντας τον κύκλο live συνεντεύξεων με τους επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων στον Δ. Κομοτηνής (μετά τους Αντώνη Γραβάνη και Γιάννη Λεβέντη), στον «Χ» φιλοξενήθηκε ο επικεφαλής του «Σπάρτακου» Κώστας Καραΐσκος. Πρώτα και κύρια μετέφερε το αίτημα της παράταξης να εκδοθεί ψήφισμα από το Δημοτικό Συμβούλιο Κομοτηνής για την στήριξη του αγώνα της Αρμενίας στο Αρτσάχ.

Ένας χρόνος με νέο δήμαρχο
Κληθείς να σχολιάσει τον ένα χρόνο με τον Γιάννη Γκαράνη στο ‘’τιμόνι’’ του Δήμου Κομοτηνής, ο Κώστας Καραΐσκος απάντησε: «δεν είναι ακριβώς αλλαγή (στη Δημοτική Αρχή), αλλά μόνο στο πρόσωπο του ανθρώπου στον δημαρχιακό θώκο. Κατά τα άλλα είναι η ίδια παράταξη, περίπου οι ίδιοι άνθρωποι με μία μικρή ανανέωση. Αυτό μας δείχνει πως οι Κομοτηναίοι -μες τις άκρες- ήταν ευχαριστημένοι από τη δημοτική αρχή, γι’ αυτό και την υπερψήφισαν πέρσι». Για τον νέο δήμαρχο, σχολίασε: «είναι νωρίς να απαντήσουμε για την προσωπική σφραγίδα του Γιάννη Γκαράνη, γιατί μεσολάβησε η πανδημία», πάντως επεσήμανε την «μεγάλη αύξηση στις απευθείας αναθέσεις».

Στη μεγάλη εικόνα των πραγμάτων, παρατήρησε «μεγάλη έλλειψη σε έργα που πρέπει να γίνουν και θα έχουν καθοριστική σημασία», αν και δεν έκρυψε πως οι προτάσεις που κατέθεσε ο Σπάρτακος εντάχθηκαν στο Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Κομοτηνής, απλώς αναμένει να δει εάν τελικά θα υλοποιηθούν.

Περί υγειονομικής κρίσης και κορωνοϊού
Στα του κορωνοϊού, ο Κώστας Καραΐσκος παρατήρησε πως «δυστυχώς η διαχείριση αυτής της υγειονομικής κρίσης γίνεται με τρόπο εντελώς αλλοπρόσαλλο και αντιδημοκρατικό. Τα στατιστικά που δίνονται στη δημοσιότητα είναι για τα πανηγύρια. Βλέπουμε μόνο απόλυτους αριθμούς», ενώ στα της Ροδόπης για την πανδημία χαρακτήρισε «μεγάλη αδικία που επί 31 ημέρες (σ.σ. το διάστημα που δεν είχαμε κρούσματα) τσουβαλιάστηκε η Ροδόπη μαζί με τους άλλους νομούς της Περιφέρειας». Ισχυρίστηκε, επίσης, ότι «η μεγάλη πλειοψηφία των θετικών τεστ αφορούν ασυμπτωματικούς ασθενείς. Δεν αντιπροσωπεύει κατά τη γνώμη μας έναν κίνδυνο τέτοιο που να σημαίνει κατ’ ανάγκη την ισοπέδωση της τοπικής οικονομίας».

Στον αστερισμό των αρνητικών συνεπειών για την τοπική οικονομία, ενέταξε και την εξ αποστάσεως λειτουργία των περισσότερων Τμημάτων του ΔΠΘ, αν και τόνισε πως δεν πρέπει να ενδιαφερόμαστε μόνο για το Πανεπιστήμιο ως πηγή εσόδων, αλλά να δούμε «αν το μορφωτικό και πολιτιστικό κέρδος της περιοχής ήταν αυτό που περιμέναμε. Αν οι στόχοι αυτών που ίδρυσαν το Δημοκρίτειο έχουν επιτευχτεί. Υπάρχει μία τάση να κρύβουμε τα σκουπίδια κάτω από το χαλί».

100 χρόνια ελεύθερης Κομοτηνής και Διακομματική
Αναφορικά με τα 100 χρόνια ελεύθερης Κομοτηνής, ο επικεφαλής του Σπάρτακου εξήγησε πως και απαγορεύτηκαν λόγω κορωνοϊού οι εκδηλώσεις αλλά και «δεν έμεινε στον κόσμο διάθεση εορταστική», γιατί «υπήρξε πριμοδοτούμενος πανικός από τις τηλεοράσεις», όπως είπε χαρακτηριστικά. Ζήτησε, πάντως, από τη Δημοτική Αρχή «να ξαναδεί αν μπορούν να γίνουν κάποιες εκδηλώσεις έστω διαδικτυακά, γιατί είναι κρίμα η προετοιμασία που έγινε να πεταχτεί στα σκουπίδια». Πρότεινε, επίσης, την τοποθέτηση περισσότερων αφισών για τα 100 χρόνια ελευθερίας καθώς κι ελληνικών σημαιών στην πόλη.

Για την Διακομματική Επιτροπή Ανάπτυξης της Θράκης τώρα, ο Σπάρτακος κρατάει μικρό ‘’καλάθι’’, με τον Κώστα Καραΐσκο να εξηγεί: «δεν προσδοκούμε τίποτα σοβαρό από τη Διακομματική Επιτροπή, γιατί οι ίδιοι άνθρωποι οι οποίοι κυβερνούν, δεν είναι κάποιοι άλλοι […] δεν βλέπουμε να υπάρχει πολιτική βούληση». Ευελπιστεί πάντως, να βρεθούν κάποιες οικονομικές λύσεις, όπως η μείωση φορολογίας στα καύσιμα για να περιοριστεί η φυγή προς Βουλγαρία.

«Αδιανόητη η κατάσταση» με τα αδέσποτα
Ο Κώστας Καραΐσκος απάντησε και σε ένα θέμα που πολλές φορές ‘’σηκώνει’’ ο Σπάρτακος, δηλαδή τα αδέσποτα στην Κομοτηνή, καθώς προ εβδομάδων είχε αποσταλεί και ανοιχτή επιστολή προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών Ροδόπης από την παράταξη. «Σύμφωνα με τα δεδομένα του Νοσοκομείου, για να μην θεωρηθεί υποκειμενικό αυτό που λέμε, το πρόβλημα παραμένει και είναι ίσως το σημαντικότερο στην καθημερινότητα της ζωής των Κομοτηναίων», δήλωσε, χαρακτηρίζοντας την «κατάσταση αδιανόητη για οποιαδήποτε πολιτισμένη χώρα», αναφερόμενος ιδίως στο να αλλάζουν δρόμο πεζοί ή δικυκλιστές για να αποφύγουν τα αδέσποτα.

«Μία μεγάλη πηγή προβλημάτων για την κατάσταση αυτή είναι τα παρανόμως λειτουργούντα καταφύγια, που καταγγείλαμε πρόσφατα στην Εισαγγελία και την Αστυνομία», σημείωσε σε άλλη αποστροφή, ζητώντας «να ληφθούν μέτρα για να βελτιωθεί η κατάσταση, πρωτίστως για την καθημερινότητα των δημοτών και δευτερευόντως για την ευζωία των ζώων, γιατί ένα σκυλί που ζει αδέσποτο δεν έχει τις συνθήκες που απολάμβανε σε ένα κυνοκομείο». Θετικά σχολίασε την εξαγγελλόμενη επέκταση του δημοτικού κυνοκομείου, θυμίζοντας πως ο Σπάρτακος το ζητούσε χρόνια.

Βίντεο:

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Το πόσο διακοσμητικό ρόλο και συνάμα βαρύγδουπο τίτλο στην κυριολεξία έχει το υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης,  που φτιάχτηκε καθαρά για ψυχολογικούς και εθνικούς λόγους,  δήθεν για να στηρίξει τις ακριτικές