fbpx Ευρ. Στυλιανίδης: «Θα προσληφθούν 100 συνοριοφύλακες στη Ροδόπη με κριτήριο εντοπιότητας»
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Σάββατο, 17 Οκτωβρίου, 2020 - 10:00
ΡΑΔΙΟ ΧΡΟΝΟΣ 87.5 FM

Ευρ. Στυλιανίδης: «Θα προσληφθούν 100 συνοριοφύλακες στη Ροδόπη με κριτήριο εντοπιότητας»

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Ευριπίδης Στυλιανίδης
Συνοριοφύλακες

Η τουρκική προκλητικότητα, η Διακομματική της Θράκης και η πρόσληψη συνοριοφυλάκων

Δήμος Μπακιρτζάκης

Την Πέμπτη ο βουλευτής ν. Ροδόπης της ΝΔ, μίλησε μέσα από το ράδιο χρόνος 87.5 fm για πολλά θέματα που αφορούν τον νομό Ροδόπης και την Θράκη, καθώς και τις δικές του εκτιμήσεις για το πως εξελίσσονται τα ελληνοτουρκικά.

Παράλληλα δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις πρόσφατες επαφές που είχε τόσο με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, όσο και με τους υπουργούς Oικονομικών και Mεταφορών.

Το θέμα των ελληνοτουρκικών
Σε ερώτηση σχετική με το πως βλέπει την κατάσταση με την Τουρκία ο βουλευτής απάντησε: «Έχουμε μια κρίσιμη σύνοδο κορυφής σήμερα (Πέμπτη) στην οποία ο πρωθυπουργός θα ζητήσει να καταδικαστούν συγκεκριμένες συμπεριφορές και να μπει στο τραπέζι πιθανότητα εφαρμογής μέτρων κάθε φορά που η πρόκληση οξύνεται ή εκτίνεται. Αποτελέσματα μπορώ να πω ότι φέρνει αυτή η πολιτική με την έννοια ότι στην ανατολική μεσόγειο έχουν παρθεί αποφάσεις κυρίως από τον αμερικανικό παράγοντα πολύ σημαντικές για την Ελλάδα, όπως η άρση του εμπάργκο των όπλων με την Κύπρο, όπως η ακύρωση των F -35, μετά την απόφαση της Τουρκίας να προμηθευτεί τους S-400, όπως η συμμαχία που έχει υπογραφεί μεταξύ Ισραήλ, Σαουδικής – Αραβίας, Εμιράτων, Κύπρου και Ελλάδος που δημιουργούν ένα ενιαίο χώρο μαζί με την έντονη παρουσία των αμερικανικών και γαλλικών δυνάμεων», δήλωσε ο κος Στυλιανίδης. 

Για το συγκεκριμένο θέμα πρόσθεσε: «Οι προκλήσεις δεν σταματούν και δεν ακουμπούν πουθενά, δηλαδή έρχονται εντελώς κόντρα με τους κανόνες διεθνούς δικαίου και του δικαίου της θάλασσας και αυτό δεν στρέφεται εναντίον της Ελλάδας, στρέφεται εναντίον της διεθνούς κοινότητας και στρέφεται εναντίον της νοτιοανατολικής πτέρυγας του ΝΑΤΟ που υπομονεύεται η αξιοπιστία και λειτουργικότητά της όταν δύο βασικές δυνάμεις δεν μπορούν να συνεννοηθούν και να συνεργαστούν. Αυτό πρέπει να προβληματίσει και το ΝΑΤΟ και την ΕΕ προς αυτήν την κατεύθυνση εργάζεται η ελληνική διπλωματία».

Για το «περιβόητο» 12%
Ο Ευριπίδης Στυλιανίδης ρωτήθηκε εάν αναμένονται αλλαγές στο 12% και τι αλλαγές θα είναι αυτές.

Απάντησε: «Αυτό το οποίο ζητήσαμε, εφόσον υπάρχει η δυνατότητα είναι να διορθωθεί η διάταξη αυτή που μιλούσε για τα εκχωρημένα δάνεια όσο αφορά τις απαιτήσεις του μέλλοντος. Δηλαδή εάν μια επιχείρηση είχε εκχωρήσει σε μια τράπεζα τις απαιτήσεις του μέλλοντος τώρα θα διευθετηθεί αυτό. Από τα 180 εκατομμύρια που ήταν ζωντανά και μπορούσαμε να διεκδικήσουμε θα φτάσουμε 110-120. Δεν θα δοθεί ρευστό, συμψηφισμοί γίνονται. Ο συμψηφισμός όμως μιας επιχείρησης, η οποία χρωστούσε και φαινόταν προβληματική την εξυγιαίνει και της επιτρέπει να έχει πρόσβαση σε φθηνό χρήμα από τα νέα χρηματοδοτικά εργαλεία  που θα προκύψουν είτε από την αγορά είτε τα ειδικά ταμεία».

Έρχονται 100 συνοριοφύλακες στην Ροδόπη
Ο βουλευτής έδωσε και μία σημαντική είδηση μέσα από το ράδιο Χρόνος 87.5fm, που αφορά τόσο τα εργασιακά όσο και τα εθνικά. Είπε:: «Μου το επιβεβαίωσε και κος Χρυσοχοϊδής (υπουργός Προστασίας του Πολίτη) και ο Λευτέρης Οικονόμου ο υφυπουργός μου επιβεβαίωσαν και το υπογράμμισε και ο πρωθυπουργός στην συνομιλίας μας ότι θα προσληφθούν 100 συνοριοφύλακες στον νομό Ροδόπης με κριτήριο εντοπιότητας όπως είχε γίνει στον Έβρο. Έρχονται 100 νέες προσλήψεις συνοριοφυλάκων μόνο από τον ν. Ροδόπης. Θα κατάγονται από την Ροδόπη και θα μείνουν στην Ροδόπη. Στον πρωθυπουργό το επανέλαβα για να επικυροποιηθεί η δέσμευση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη και έθεσα και το ζήτημα της επέκτασης του προγράμματος ΑΣΠΙΔΑ που αφορά τους αστυφύλακες. Εάν εφαρμοστεί το πρόγραμμα ΑΣΠΙΔΑ στην Ροδόπη όπως τώρα φέραμε τους 20 +60 για να καλύψουν τα οργανικά κενά για κάποια εποχή, θα καλυφθούν με πληρότητα τα οργανικά κενά και πολλά παιδιά που κατάγονται από την περιοχή μας και δεν μπορούν να έρθουν θα μπορούν τουλάχιστον να ζητήσουν απόσπαση για κάποια χρόνια στην Ροδόπη και έτσι θα καλυφθεί και η ασφάλεια του νομού».

Ρύθμιση για το στεγαστικό δανείων των Ποντίων
Αναφορικά με το θέμα της ρύθμισης των στεγαστικών δανείων των Ποντίων, ο κ. Στυλιανίδης είπε: «Από το 12 και μετά δεν μπορούσαν να πληρώσουν τις δόσεις. Αυτά τα δάνεια είναι με κρατικές εγγυήσεις, αλλά παρόλα αυτά έπρεπε να δίνουν περίπου 2000 τον χρόνο και κάποιες οικογένειες αδυνατούσαν να το πράξουν γιατί δεν είχαν έσοδα. Μέσα στην ρύθμιση για τις 120 δόσεις ζητήσαμε να συμπεριληφθεί και αυτή η ομάδα οφειλών, ώστε να μην κινδυνέψει η ιδιοκτησία αυτών των ανθρώπων. Να ρυθμιστούν τα δάνεια τους για να μπορέσουν να αποπληρωθούν με χαμηλότερη δόση και να μην τοκίζεται η καθυστέρηση της πληρωμής. Φαίνεται ότι αυτό το θέμα θα προχωρήσει νομοθετικά την επόμενη βδομάδα».

Διεκδικήσεις για τη Διακομματική
Αναφορικά με τις πρόσφατες διεκδικήσεις του βουλευτή στη Διακομματική Επιτροπή για την Ανάπτυξη της Θράκης, ανέπτυξε επαφές σε δύο Υπουργεία.

Κατά την επίσκεψη του στο Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών, ενημέρωσε τον υπουργό Κώστα Καραμανλή για την κατάσταση στη Ροδόπη και διεκδίκησε:

  • Την άμεση βελτίωση του οδοστρώματος της Εγνατίας Οδού στην Αν. Μακεδονία και τη Θράκη χωρίς να κλείνονται οι τουριστικοί κόμβοι πχ Μαρωνείας-Σαπών σε περιόδους αιχμής. Παράλληλα την Ψηφιακή Εγνατία με την τοποθέτηση οπτικής ίνας, όπως είχε προβλεφθεί αρχικά για τις καλύτερες επικοινωνίες κατά μήκος του δρόμου και την τουριστική αξιοποίηση των διερχομένων οχημάτων. Επίσης την ταχεία βελτίωση του εθνικού και αγροτικού δικτύου της Ροδόπης με προτεραιότητα την αποκατάσταση της γέφυρας του Ιάσμου, η οποία όπως είπε και ο Υπουργός είναι αρμοδιότητα της Περιφέρειας και φυσικά του παραλιακού μετώπου και του ορεινού όγκου. 
  • Ζήτησε το Υπουργείο Μεταφορών να γίνει το επισπεύδονται Υπουργείο για την νέα ρηματική διακοίνωση των ΥΠΕΞ Ελλάδας-Βουλγαρίας ώστε να επιτραπεί η διέλευση λεωφορείων από τη Νυμφαία. 
  • Τη δημιουργία Μαρίνας στην παράκτια ζώνη σε Φανάρι και Κρυονέρι - Ίμερο με στόχο την προσέλκυση σκαφών πολυτελείας από τη Μαύρη Θάλασσα που θα δημιουργήσει τουριστική ανάπτυξη και πολλές θέσεις εργασίας. 
  • Δημιουργία εκ νέου σύγχρονου προαστιακού σιδηρόδρομου Θράκης από το Ορμένιο ως την Ξάνθη και τη Δράμα που θα ενιαιοποιήσει την περιφέρεια συμβάλλοντας στην τοπική ανάπτυξη. 
  • Αναβίωση του σχεδίου για Αεραθλητικό Κέντρο στο πρώην στρατιωτικό Αεροδρόμιο της Αιγείρου με πρόβλεψη και για αερομετακομιδές ασθενών για το νέο Νοσοκομείο Κομοτηνής. 

Αντίστοιχα στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και τον Κωστή Χατζηδάκη:

  • Κατέθεσε υπόμνημα του Δικηγορικού και Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Ροδόπης για να δοθεί παράταση στο ενεργό Κτηματολόγιο της Κομοτηνής καθώς και στο κλειστό Κτηματολόγιο της Αιγείρου, ώστε να αποκατασταθούν θέματα τίτλων κυριότητα των δημοτών και να δοθούν τίτλοι επιτέλους σε εποικιστικά ή ορεινά κτήματα που εκκρεμούν εδώ και χρόνια, τόσο για τους πρόσφυγες όσο και για τη μειονότητα. 
  • Επικαιροποίησε το αίτημα η σύνδεση με το φυσικό αέριο της Κομοτηνής από τη ΔΕΔΑ να επεκταθεί και σε άλλους οικισμούς πχ Σάπες, Ιασμος, Αίγειρος, Ξυλαγανή, Φιλλύρα, κλπ. 
  • Ζήτησε την επέκταση της χωροθέτησης των αιολικών πάρκων και στους δήμους Μαρώνειας - Σαπών, Κομοτηνής και Ιάσμου, ώστε να έχουν πάγια έσοδα κι αυτοί για την τοπική τους ανάπτυξη. 
  • Ζήτησε την αξιοποίηση της γεωθερμίας καθώς και του ζεόλιθου και του λιθίου που μπορούν να συμβάλουν στην δημιουργία θέσεων εργασίας στην περιοχή.
  • Τέλος έθεσε θέμα επαναδιαπραγμάτευσης της χρήσης της ζώνης Ραμσάρ σε κάποια σημεία, ώστε να επιτρέπονται οι ελαφρές μορφές ανάπτυξης κυρίως του οικοτουρισμού.

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Τελευταία περισσεύουν τα ζήτω και τα μπράβο,  από πολιτικούς και αυτοδιοικητικούς,  για τους νοσηλευτές που εθελοντικά δέχτηκαν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης,  που αντιμετω