fbpx Ελένη Λαφτσή: Το καλύτερο μέλλον δεν φτιάχνεται με αποτυχημένες συνταγές του παρελθόντος
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2019 - 10:00
ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Ελένη Λαφτσή: Το καλύτερο μέλλον δεν φτιάχνεται με αποτυχημένες συνταγές του παρελθόντος

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Ελένη Λαφτσή
Υποψήφια
ΠΟΛΗ-τική Ανατροπή

Κατηγορεί την διοίκηση Πετρίδη γιατί σε διάστημα δύο θητειών, δηλαδή περίπου 10 ετών, δεν έχει ολοκληρώσει βασικές υποδομές σε δίκτυα ύδρευσης σε πόλη και οικισμούς 

Η υποψήφια δήμαρχος εκφράζει την άποψη ότι "από τις δύο μεγάλες παρατάξεις, τον κύριο Γκαράνη και τον κύριο Γραβάνη, οι δημότες δεν έχουν να περιμένουν κάτι επιπλέον"

Δήμος Μπακιρτζάκης

Μία θλιβερή παραδοχή που αφορά όχι μόνο την διοίκηση του Δήμου Κομοτηνής, αλλά συνολικά τις παρατάξεις που συνθέτουν το δημοτικό συμβούλιο, έκανε μέσω της συχνότητας του ράδιο Χρόνος 87,5fm η υποψήφια δήμαρχος Ελένη Λαφτσή. Αναγνωρίζει τα σοβαρά προβλήματα στον Δήμο Κομοτηνής και παραδέχεται πως "τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος Κομοτηνής, η πόλη και οι οικισμοί της πολύ περισσότερο, είναι τόσο διογκωμένα, που, παρόλο που σε όλη τη διάρκεια της προηγούμενης θητείας μας ,όχι απλώς τα διαπιστώναμε, αλλά και τα θέταμε στο δημοτικό συμβούλιο και στο δημόσιο λόγο, η πραγματικότητα σήμερα, παραμονές αυτοδιοικητικών εκλογών, μας  ξεπερνάει. Η εγκατάλειψη των οικισμών, αλλά ακόμη και συνοικιών της πόλης είναι τόσο εμφανής ,που ουσιαστικά έχει οδηγήσει στο περιθώριο της οικονομικής, κοινωνικής και πολιτιστικής ζωής του δήμου ένα σημαντικό κομμάτι συνδημοτών μας ,ίσως το πιο δημιουργικό".

Άλυτα προβλήματα και χαμένες ευκαιρίες στον Δήμο Κομοτηνής
Κατηγορεί συγκεκριμένα την διοίκηση Γιώργου Πετρίδη γιατί σε διάστημα δύο θητειών, δηλαδή περίπου 10 ετών, δεν έχει ολοκληρώσει τα δίκτυα ύδρευσης σε όλους τους οικισμούς και στην πόλη. Αναφέρει ως παράδειγμα την περιοχή Ομήρου στις παρυφές της πόλης, που, όπως λέει "οι κάτοικοι έχουν σοβαρό πρόβλημα στην αποχέτευση. Δεν υπάρχει αποχετευτικό σύστημα και δεν προβλέπεται τουλάχιστον άμεσα. Είναι δυνατόν μέσα στην ίδια την πόλη να πλημμυρίζουν οι άνθρωποι με μια απλή βροχή; Επίσης πολλές συνοικίες της πόλης δεν είναι συνδεδεμένες με τον βιολογικό. Περηφανεύονται ότι πήραν από τον Φιλόδημο χρήματα, τα οποία τους τα έδωσαν στο πιάτο. Δεν θέλω να εκμηδενίσω κανένα έργο, αλλά είναι τόσες πολλές οι ανάγκες που αυτό φαντάζει σαν σταγόνα στον ωκεανό". Πεποίθηση της υποψηφίας δημάρχου είναι πως ο Δήμος Κομοτηνής θα μπορούσε να απορροφήσει πολύ περισσότερα κονδύλια, αλλά δεν το κατάφερε λόγω έλλειψης ώριμων μελετών και λόγω κυρίως έλλειψης πολιτικής βούλησης.

Η απογοήτευση του κόσμου και η πρόταση "Πολη-τικής Ανατροπής"
Πεποίθηση της Ελένης Λαφτσή είναι ότι ο κόσμος της πόλης είναι απογοητευμένος από της διοικήσεις του Δήμου. Όπως λέει "έχει κάνει τις επιλογές της σε διαφορετικούς πολιτικούς χώρους στον Δήμο Κομοτηνής, αλλά χωρίς ανταπόκριση και αποτέλεσμα. Μπορεί να εναλλάσσονταν τα πρόσωπα στον Δήμο από δύο συγκεκριμένες πολιτικές παρατάξεις, αλλά οι πολιτικές έμεναν στα ίδια επίπεδα, πράγμα που έκανε τον κόσμο να απογοητευτεί".

Για τους σημερινούς διεκδικητές του Δήμου και αντιπάλους της κάνει λόγο για "πρόσωπα που πλασάρονται ως νέοι και φρέσκοι, αλλά εμείς λέμε ότι είναι προϊόντα των ίδιων των παρατάξεων που έχουν καταδικάσει τον Δήμο Κομοτηνής στην κατάσταση που βρίσκεται. Όταν απογοητεύεσαι με κάποιον που έχεις εμπιστευθεί το αλλάζεις και πας στον επόμενο. Οπότε από τις δύο μεγάλες παρατάξεις, τον κύριο Γκαράνη και τον κύριο Γραβάνη, δεν έχουν να περιμένουν κάτι επιπλέον, θα είναι μια ακόμη χαμένη τετραετία".

Προτάσσει ως ευκαιρία τον Κλεισθένη και την απλή αναλογική, κάνοντας λόγο για ένα ρηξικέλευθο μέτρο που, όπως λέει "διευρύνει την δημοκρατία ακόμα και στην τοπική αυτοδιοίκηση. Πλέον όλες οι παρατάξεις θα έχουν έναν κομβικό ρόλο μέσα στις εξελίξεις της τοπικής αυτοδιοίκησης καθότι καμιά παράταξη από την πρώτη Κυριακή δεν θα έχει την απόλυτη πλειοψηφία". Ζητάει από τους δημότες "να μας δώσουν την δύναμη αυτή και να μας στείλουν στην διοίκηση του Δήμου για να δοκιμάσουν και την δική μας πρόταση. Την προηγούμενη φορά, ήταν η πρώτη φορά που ασχοληθήκαμε με τα τοπικά πράγματα και δεν μας γνώριζε ο κόσμος, υπήρχε μια καχυποψία. Τώρα όμως μας γνωρίζει ο κόσμος, γνωρίζει την παρουσία μας και με τις λίγες δυνάμεις που είχαμε στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο, προσπαθήσαμε και σε ένα μεγάλο βαθμό δώσαμε το στίγμα μας".

Στον συνδυασμό "Πολη-τική Ανατροπή", σύμφωνα με την επικεφαλής του  "υπάρχουν αξιόλογα άτομα, πέρα από κομματικές τοποθετήσεις, που εγώ τα εντάσσω σε ευρύτερο χώρο, τον προοδευτικό ακόμα και τον κεντροδεξιό. Υπάρχουν άτομα που μπορούν να προσφέρουν. Γνωρίζουν από προγράμματα, γνωρίζουν πως λειτουργεί η κρατική μηχανή και μπορούν να δώσουν πολλά στον Δήμο Κομοτηνής. Πρέπει κάποια στιγμή να αλλάξουν τα πρόσωπα και να ανανεωθεί το προσωπικό στον Δήμο".

Βλέπει δεύτερη Κυριακή, προγραμματίζει εκδηλώσεις
Η υποψήφια δήμαρχος φιλοδοξεί να είναι στον δεύτερο γύρο των εκλογών γιατί, όπως λέει "μας αξίζει. Αξίζουμε ένα καλύτερο μέλλον και το καλύτερο μέλλον δεν το φέρνουν παλιές συνταγές. Εμείς νομίζω είμαστε αυτό το νέο, το φρέσκο, το οποίο πρέπει να δοκιμαστεί στην διοίκηση. Θέλουμε έναν άλλο Δήμο, μια άλλη Κομοτηνή, άλλους οικισμούς που να είναι ζωντανοί και όχι με το ένα πόδι στις μεγάλες πόλεις. Θέλουμε να κάνουμε τον Δήμο Κομοτηνής πόλο έλξης για να κρατάει τον κόσμο να μένει εδώ". 

Ο συνδυασμός "Πολη-τική Ανατροπή" θα πραγματοποιήσει το επόμενο χρονικό διάστημα ανοιχτές συγκεντρώσεις για τους δημότες, ώστε όλοι να γίνουν κοινωνοί των προτάσεων που κομίζει για τον Δήμο Κομοτηνής.

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Προλειαίνουν το έδαφος για να διαχειριστούν το τέλος του αποθέματος της αντιπολιτευτικής υπομονής  στο Σύριζα, ώστε να περάσουν  στην αντεπίθεση,  με διευρυμένη παροχολογία.