fbpx Ε. Στυλιανίδης: Αριστερή ακυβερνησία ή αποτελεσματική Νέα Δημοκρατία;
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Πέμπτη, 3 Σεπτεμβρίου, 2015 - 11:00
ΔΗΛΩΝΕΙ ΠΑΡΟΝ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΕ ΣΥΝΘΗΜΑ «Η ΡΟΔΟΠΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ»

Ε. Στυλιανίδης: Αριστερή ακυβερνησία ή αποτελεσματική Νέα Δημοκρατία;

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι είχε διπλό πρόσωπο και επισήμανε ότι «όποιος υποσχεθεί στον κόσμο σήμερα ότι θα δώσει λύσεις χωρίς να επιβαρύνει το βιοτικό επίπεδο είναι δημαγωγός»

«Δε θα ασχολούμουν με τον ΣΥΡΙΖΑ αν δεν πίστευα ότι οι εσωκομματικές του εξελίξεις ταλαιπωρούν την χώρα», είπε ο υποψήφιος βουλευτής Ροδόπης
Αριστερή ακυβερνησία ή αποτελεσματική Νέα Δημοκρατία; Στο ερώτημα αυτό καλούνται να απαντήσουν και με βάση αυτό να ψηφίσουν οι ψηφοφόροι του νομού Ροδόπης, σύμφωνα με τον υποψήφιο βουλευτή του νομού Ευριπίδη Στυλιανίδη. Δήλωσε παρών στις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου και μάλιστα πρώτος στη λίστα, χωρίς να ενδιαφέρεται και ιδιαίτερα ποιοι θα είναι οι συνυποψήφιοί του στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας Ροδόπης. Ο Ευριπίδης Στυλιανίδης, υποψήφιος βουλευτής Ροδόπης ΝΔ, έδωσε το πρωί της Τετάρτης 2 Σεπτεμβρίου την πρώτη του προεκλογική συνέντευξη Τύπου στο ξενοδοχείο Ανατόλια στην Κομοτηνή, μόνος του, όπως συνήθως, πλαισιωμένος μόνο από τον στενό του συνεργάτη Παναγιώτη Χαλβατζή. Μίλησε για την υποψηφιότητα του, σχολίασε τις πολιτικές εξελίξεις, την επιλογή των υπόλοιπων κομμάτων στη Ροδόπη να θέσουν πρώτους ως υποψηφίους στις λίστες μουσουλμάνους, όπως ΣΥΡΙΖΑ και Ποτάμι, τόνισε την ανάγκη δίκαιης εκπροσώπησης μεταξύ χριστιανών και μουσουλμάνων και ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε περιοδείες στο νομό μας. 

Κατηγόρησε τον πρώην πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ότι είχε διπλό πρόσωπο και επισήμανε ότι «όποιος υποσχεθεί στον κόσμο σήμερα  ότι θα δώσει λύσεις χωρίς να επιβαρύνει το βιοτικό επίπεδο είναι δημαγωγός». Η αποτελεσματική Νέα Δημοκρατία, σύμφωνα με τον υποψήφιο βουλευτή, «μπορεί να αποτελέσει τον κορμό μιας νέας κυβέρνησης, η οποία θα δώσει τη μάχη για την επίλυση των μεγάλων ζητημάτων που έπληξαν την χώρα μας». Το τοπικό διακύβευμα, τόνισε ο κ. Στυλιανίδης, είναι «να διασφαλιστεί η δίκαιη και ισόρροπη εκπροσώπηση στο ελληνικό κοινοβούλιο των σύνοικων στοιχείων της περιοχής μας, χριστιανών και μουσουλμάνων και να μπουν οι βάσεις για την πραγματική ανάπτυξη της Θράκης». 

ΠΡΟΤΑΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΑΓΡΟΤΩΝ

Επέκρινε την απελθούσα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για την απόφαση να φορολογήσει τους αγρότες, λέγοντας «οι αγρότες δεν ήταν στο στόχαστρο της φορολογικής πολιτικής μέχρι τον περασμένο Δεκέμβριο. Τους επιβλήθηκε 13% φορολόγηση και μόνο αυτό. Την ίδια στιγμή προστατεύονταν το καύσιμο και το αγροτικό εισόδημα». Προσπάθεια της Νέας Δημοκρατίας, έκανε γνωστό ο κ. Στυλιανίδης είναι μία πρόταση φορολογίας, που θα διευρύνει το φάσμα των φορολογουμένων στον αγροτικό τομέα, αλλά με τέτοιο τρόπο που να μπορούν να επιβιώσουν τα μικρά και μεσαία αγροτικά νοικοκυριά. «Θέλουμε να προστατευτεί ο μικρός και μεσαίος κλήρος και να κινητροδοτηθεί ο μεγάλος, ώστε να μπορέσει να δημιουργήσει εισόδημα για την χώρα μέσα από τις εξαγωγές αγροτικών προϊόντων». 

ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ «ΡΟΔΟΠΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ»

Εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η Ροδόπη μπορεί να βρεθεί στην κορυφή και εξήγησε τι σημαίνει το σύνθημα αυτό, που πρωταγωνιστεί στην προεκλογική του εκστρατεία ενόψει της 20ης Σεπτεμβρίου. «Να δημιουργηθεί ένα ολοκληρωμένο αναπτυξιακό σχέδιο για την Θράκη, το οποίο θα υιοθετηθεί από όλες τις κυβερνήσεις και από όλους τους υπουργούς, για να υπάρξει μία αποτελεσματική ανάκαμψη της περιοχής». Ανέφερε ως καλό παράδειγμα τον ελληνοβουλγαρικό κάθετο άξονα της Νυμφαίας λέγοντας «γέμισε τουρίστες η Βόρεια Ελλάδα επειδή αποφασίσαμε να ανοίξουμε τον δρόμο και να απευθυνθούμε στην βαλκανική ενδοχώρα και στην γειτονική Τουρκία». 

Από πολιτικής άποψης «Ροδόπη στην κορυφή», σημαίνει, σύμφωνα με τον κ. Στυλιανίδη «να είμαστε παρόντες στις εξελίξεις. Αν ανοίξουν οι εξελίξεις την άνοιξη θα είμαστε παρόντες. Αυτό για να επιτευχθεί ζητώ από τους συμπατριώτες μου, που δεν ψηφίζουν πρόσωπο ή κόμμα αλλά ψηφίζουν για την περιοχή, να συσπειρωθούν και να στείλουν μήνυμα σε όλη την Ελλάδα ότι στέκονται στο πλευρό μου στον αγώνα που παίρνει εθνικές διαστάσεις». Κατά τον υποψήφιο βουλευτή της Ροδόπης «η εξουσία δεν είναι μονοπώλιο συγκεκριμένων κύκλων της Αθήνας, δεν θεωρώ ότι κανένας, όποιο όνομα κι αν έχει, ότι πορτοφόλι και αν έχει, μπορεί να θεωρεί εκ των προτέρων ρεζερβέ την κορυφή της πυραμίδας». 

Ολοκληρώνοντας τη συνέντευξη Τύπου απευθύνθηκε σε χριστιανούς και μουσουλμάνους, ανακοινώνοντας ότι άρχισε προεκλογικές περιοδείες στα χωριά της περιοχής. Η κεντρική προεκλογική του ομιλία θα δοθεί στην Κομοτηνή την Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου. 

Δήμητρα Συμεωνίδου 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Ανάγκα και οι θεοί πείθονται,  ή η πενία τέχνες κατεργάζεται, θα έλεγαν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι, αφού  μας κάνει εντύπωση το γεγονός της ηλεκτρονικής προσαρμογής, σε τόσο σύντομο χρόνο.