fbpx Ζυμώσεις και δύο…όχι ενόψει ανάληψης νέας διοίκησης στον Δήμο Μαρωνείας – Σαπών
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Σάββατο, 24 Αυγούστου, 2019 - 10:00
ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΝΤΙΝΟΥ ΧΑΡΙΤΟΠΟΥΛΟΥ

Ζυμώσεις και δύο…όχι ενόψει ανάληψης νέας διοίκησης στον Δήμο Μαρωνείας – Σαπών

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ντίνος Χαριτόπουλος
Δήμος Μαρωνείας - Σαπών

Επίσημη θέση από τους Μιχάλη Βασιλειάδη και Απόστολο Ιωάννου, την ερχόμενη εβδομάδα η απόφαση εκ μέρους Γιάννη Σταυρίδη

Δήμος Μπακιρτζάκης

Την επόμενη μέρα διοίκησης στον Δήμο Μαρώνειας – Σαπών συζητούν οι επικεφαλείς των παρατάξεων, μετά την πρόταση του νεοεκλεγέντος δημάρχου Ντίνου Χαριτόπουλου για συνδιοίκηση από την 1η Σεπτεμβρίου 2019. Η πρόσκληση χαρακτηρίζεται από όλους θετική, όμως διατηρούν επιφυλάξεις για το αν αυτή είναι ή όχι προσχηματικού χαρακτήρα. Αναγνωρίζουν ότι η επόμενη μέρα απαιτεί συνθέσεις ώστε ο Δήμος να διοικηθεί ομαλά, όμως δεν υπογράφουν λευκή κόλλα στον νέο δήμαρχο πριν αντιληφθούν επαρκώς τις προθέσεις του. 

Απάντηση Μ. Βασιλειάδη
Ο Μιχάλης Βασιλειάδης επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης Ενότητα Ελπίδα, Αλλαγή, τοποθετήθηκε επίσημα και δημόσια στην πρόταση του Ντίνου Χαριτόπουλου ως παρακάτω: «Σεβαστέ δήμαρχε της νέας δημοτικής θητείας. Παραλαμβάνοντας την από 16.08.2019 συστημένη επιστολή σας θεωρώ θετική την χειρονομία να αποστείλετε επιστολή προς όλους τους επικεφαλής των συνδυασμών των τελευταίων δημοτικών εκλογών. Κύριε δήμαρχε, με γνώμονα και μόνο την αξιοπιστία της διαδικασίας αλλά και του θεσμού τον οποίο εκπροσωπούμε σας δηλώνω τα εξής:

  1. Ουδείς δεν μπορεί να συμφωνήσει σε οτιδήποτε χωρίς να γνωρίζει το περιεχόμενο της συναίνεσης.
  2. Ουδείς μπορεί να συνδιοικήσει χωρίς να γνωρίζει την ομάδα διοίκησης, τους στόχους διοίκησης και τις διαδικασίες υλοποίησης των στόχων.
  3. Μας καλείται σε κάτι το απροσδιόριστο ενώ εμείς αναμένουμε ως πρώτο αποτύπωμα των προθέσεων σας τις προγραμματικές δηλώσεις κατά την διάρκεια της ορκωμοσίας. Επιπρόσθετα θέλουμε να δούμε τα βήματα σας στην εκπόνηση του προϋπολογισμού και του τεχνικού προγράμματος του Δήμου, όταν είναι σωστό να γίνει, και εν συνεχεία στην εκτέλεση του.

Υποσχόμαστε να αγωνιστούμε σθεναρά και με αίσθημα συλλογικής ευθύνης και προσωπικής αξιοπρέπειας απέναντι σε οτιδήποτε υπονομεύει τη λειτουργία του Δήμου και το συμφέρον των Δημοτών. Είμαστε πλάι στον κάθε Δημότη–ισσα για να προασπιστούμε τα δικαιώματα του. Οραματιζόμαστε ένα νέο σύγχρονο δημοκρατικό Δήμο με Δημότες περήφανους αξιοπρεπείς και τον Δήμο μας μία μονάδα αυτάρκειας και προόδου.

Κύριε δήμαρχε,
Οι συμφωνίες και οι διαφωνίες μας έγιναν σαφείς κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου και κρίθηκαν από τους πολίτες του Δήμου μας. Θα μας βρείτε σύμμαχο στις αποφάσεις που παίρνονται με γνώμονα το καλό του Δήμου και των δημοτών μας και σφοδρό αντίπαλο στις περιπτώσεις που το συμφέρον των δημοτών δεν αποτελεί την αποκλειστική προτεραιότητα.

Με τις πράξεις μας και τις συμπεριφορές μας θα υποβάλλουμε προτάσεις για την ανάπτυξη όχι μόνο του Δήμου αλλά και του τόπου και των δημοτών του.

Σας βεβαιώνουμε ότι θα είμαστε υπεύθυνοι και δημιουργικοί σε κάθε πρόσκληση-πρόκληση με μοναδικό κριτήριο την προκοπή του τόπου και την ευημερία των πολιτών.

Ελπίζουμε ότι στην διάρκεια της δημοτικής θητείας και εσείς ως παράταξη και δημοτική αρχή θα αποδείξετε το ίδιο».

Απάντηση Απ. Ιωάννου 
Απάντηση στην πρόταση Χαριτόπουλου απέστειλε χθες το απόγευμα και ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης του Δήμου Μαρωνείας – Σαπών «Ανεξάρτητη Κοινωνία Πολιτών» Απόστολος Ιωάννου. Το πλήρες κείμενο της επιστολής του κ. Ιωάννου έχει ως εξής: Αγαπητέ δήμαρχε, ανέγνωσα με μεγάλο ενδιαφέρον την πρότασή σου για συνδιοίκηση και συνεργασία στο Δήμο μας ΟΛΩΝ των παρατάξεων, η οποία μάλιστα λαμβάνει χώρα σε ασυνήθιστη χρονική στιγμή, πριν καν εκκινήσει η θητεία της νέας διοίκησης.

Δυστυχώς, εγώ και οι συνεργάτες μου, δεν μπορέσαμε να εντοπίσουμε κάποιο ουσιαστικό περιεχόμενο στα όσα προτείνεις. Σίγουρα το νέο θεσμικό περιβάλλον στην Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι περισσότερο φιλικό για συνεργασίες, ωστόσο αυτές δεν μπορεί να θεωρούνται εκ των προτέρων επιβεβλημένες, ούτε παραγωγικές, όπως αφήνεις να εννοηθεί από τη γενικόλογη πρότασή σου. Μπορούν π.χ. κάλλιστα να προκύψουν σε πιο στέρεα βάση κατά την πορεία εφαρμογής των πολιτικών του Δήμου από την 1η Σεπτεμβρίου, οι οποίες θα αξιολογούνται και θα οδηγήσουν σε πιο καθαρό τοπίο και ενδεχομένως σε πιο πειστικές και ειλικρινείς συναινέσεις.

Η Ανεξάρτητη Κοινωνία Πολιτών κι εγώ προσωπικά είμαστε υπέρ της συνεργασίας των παρατάξεων και όλων των πολιτών και φορέων του Δήμου μας, πράγμα που εκφράσαμε δυναμικά κι υπεύθυνα σε κάθε φάση της πρόσφατης δοκιμασίας των εκλογών. Παραμένουμε συνεπώς, στην παρούσα φάση, σε όσα είχα δηλώσει συγχαίροντάς σε για την εκλογή σου, τα οποία με την ευκαιρία θα ήθελα να επαναλάβω κατά λέξη: «Δέσμευση της παράταξής μας είναι να συμβάλλει στην καλή λειτουργία του Δήμου και να υποστηρίξει κάθε δράση προς όφελος της περιοχής και των κατοίκων της, στο πλαίσιο μιας ουσιαστικής συνεργασίας με τη νέα δημοτική αρχή και τις υπόλοιπες παρατάξεις της αντιπολίτευσης.»

Αγαπητέ δήμαρχε, η παράταξή μας δεν μπορεί να απαντήσει στην επιστολή σου με τρόπο συγκεκριμένο διότι πολύ απλά δεν υπάρχει τίποτα συγκεκριμένο σε αυτή.  Ανεξάρτητα από τυχόν νέες (πάντα καλοδεχούμενες) πρωτοβουλίες σου στο ίδιο πνεύμα, είναι αναμενόμενο ότι σε κάθε περίπτωση θα ασκήσουμε εποικοδομητική αντιπολίτευση με γνώμονα το καλό του τόπου και των συμπολιτών μας, επιτρέποντάς σου, χωρίς μικροπαραταξιακές σκοπιμότητες εκ μέρους μας, να αναπτύξεις κάθε θετική πολιτική για τον τόπο, συμβάλλοντας όπου μπορούμε και με τις δικές μας δυνάμεις. Ταυτόχρονα σκοπεύουμε να είμαστε σε εγρήγορση για τον απαραίτητο έλεγχο και κριτική, σε συνδυασμό με προώθηση των δικών μας προτάσεων μας και ιδεών, ώστε να εξασφαλίζεται η δημοκρατική λειτουργία ως θεμέλιο καλής διακυβέρνησης». Αναφορικά με τον τελευταίο επικεφαλής παρατάξεων, Ιωάννη Σταυρίδη, πληροφορούμαστε ότι έθεσε την πρόταση υπόψη των μελών της ομάδας του και των εκλεγμένων δημοτικών συμβούλων, προκειμένου η απόφαση να είναι συλλογική. Οι εξελίξεις αναμένονται από την ερχόμενη εβδομάδα. 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Αντιλαμβανόμαστε ότι σε εποχές που δύσκολα οι δήμοι μπορούν να παρουσιάσουν έργο,  να επαινούν και να διαφημίζουν, συναντήσεις, καθημερινές δράσεις,  προσπάθειες, ιδέες και προτάσεις.