fbpx Ζητούν δικαίωση κι επιστροφή στη δουλειά τους
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Τετάρτη, 25 Ιουλίου, 2018 - 10:00
ΟΙ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΙ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΠΑΡΑΤΑΣΙΟΥΧΟΙ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ

Ζητούν δικαίωση κι επιστροφή στη δουλειά τους

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Συμβασιούχοι
συμβάσεις

Γ. Στουπάς: "Οι αγώνες συνεχίζονται μέχρι να δικαιωθούμε σε αυτό που δικαιούμαστε και μας υποσχέθηκαν"


Οι απολυμένοι σταμάτησαν τον υπαίθριο αγώνα τους στο πάρκο Αγίας Παρασκευής, αλλά δεν παραδίδουν τα "όπλα"

Διονύσης Βοργιάς

Μιλούν για μία "προκήρυξη κοροϊδία", με την οποία ελάχιστοι εξ αυτών έγιναν μόνιμοι αλλά οι περισσότεροι οδηγήθηκαν στην ανεργία. Πρόκειται για τους απολυμένους συμβασιούχους - παρατασιούχους του Δήμου Κομοτηνής και των άλλων τριών Δήμων της Ροδόπης. Με την προκήρυξη 3Κ/2018 έμειναν εκτός δουλειάς, κι έκτοτε διατρανώνουν με κάθε τρόπο το αίτημά τους να επιστρέψουν στις δουλειές τους, με συμβάσεις αορίστου χρόνου. 

Είναι περίπου 50 απολυμένοι συμβασιούχοι σε όλη τη Ροδόπη, αρκετοί εκ των οποίων πρωτοστάτησαν στον αγώνα. Η μορφή κινητοποίησης που αποφάσισαν  πριν από δύο μήνες περίπου, ήταν η υπαίθρια διαμαρτυρία στο πάρκο Αγίας Παρασκευής.

Εκεί, η διαμαρτυρία ξεκίνησε στις 30 Μαΐου 2018, και ήταν καθημερινή, εικοσιτετράωρη, χωρίς ποτέ να προκαλέσουν κάποιο πρόβλημα στην περιοχή, διατηρώντας μάλιστα και τον συγκεκριμένο χώρο που "κατέλαβαν" πλήρως καθαρό.

Μετά από 56 ημέρες, όπως μας πληροφορεί ο απολυμένος συμβασιούχος -παρατασιούχος Γιάννης Στουπάς, κατόπιν γενικής συνέλευσης, η υπαίθρια διαμαρτυρία λαμβάνει τέλος, αλλά όχι και ο γενικός αγώνας τους. "56η μέρα σήμερα, ρίχνουμε αυλαία σε έναν αγώνα που κάνουμε εδώ και δύο μήνες, για την προσπάθειά μας να επιστρέψουμε στη δουλειά. Αυτές οι μέρες ήταν δύσκολες, γιατί ήταν δύσκολες και οι καιρικές συνθήκες, αλλά το παλέψαμε.

Θα συνεχίσουμε να το παλεύουμε, γιατί ο αγώνας μας δεν σταματάει, απλώς - μετά από γενική συνέλευση που κάναμε - αποφασίσαμε να σταματήσουμε την υπαίθρια διαμαρτυρία", σημείωσε ο κος Στουπάς. 

Μαζί του και ο επίσης απολυμένος συμβασιούχος - παρατασιούχος Δημήτρης Βαρελάς, ανέδειξε πως "τιμήσαμε επάξια τον αγώνα μας εδώ και πολλές ημέρες τώρα. Όπως ήρθαμε συντονισμένα και οργανωμένα, έτσι και θα αποχωρήσουμε από το σημείο", και δεν έκρυψε πως "ο Δήμος Κομοτηνής, η Περιφέρεια και οι συμπολίτες μας, μας στηρίζουν όλοι, και είναι πάντα με την καλή κουβέντα στο στόμα".

Ο αγώνας ήταν δύσκολος όλες αυτές τις ημέρες, όπως μας είπε: "56 μέρες, μέρα-νύχτα, με ζέστη, βροχή ή ήλιο, ήμασταν εδώ και πιέζαμε για τις υποσχέσεις που μας έδωσαν, γι' αυτή την προκήρυξη που σε τελική ανάλυση αποδείχθηκε μία κοροϊδία. Πανελλαδικά μόνο το 10% μπήκε στη δουλειά, σε μας είναι γύρω στα δέκα άτομα (σ.σ. αυτά που προσλήφθηκαν)". 

Ο κος Βαρελάς διατράνωσε το αίτημα όλων τους, που είναι "οι συμβάσεις αορίστου χρόνου, τις οποίες δικαιωματικά αξίζουμε".

Σε αναμονή της απόφασης για τα ασφαλιστικά μέτρα
Την ίδια ώρα οι απολυμένοι συμβασιούχοι - παρατασιούχοι βρίσκονται εν αναμονή τις απόφασης για τα ασφαλιστικά μέτρα, με την οποία θα επιστρέψουν, προσωρινά τουλάχιστον για αρχή, στην δουλειά τους.

"Έχουμε σε εκκρεμότητα τη δικαστική απόφαση που περιμένουμε για τα ασφαλιστικά μέτρα", σημείωσε ο κος Στουπάς, εξηγώντας πως απολυμένοι συμβασιούχοι σε κατά τόπους Δήμους έχουν ήδη κερδίσει τα ασφαλιστικά μέτρα.

"Στο πρόγραμμα έχουμε και μία αγωγή την οποία θα καταθέσουμε", πρόσθεσε, ενώ όπως μας πληροφόρησε "παράλληλα μιλάμε και με άλλους Δήμους για παραπάνω, ακόμη και πανελλαδικές, κινητοποιήσεις". 

"Οι αγώνες συνεχίζονται μέχρι να δικαιωθούμε σε αυτό που δικαιούμαστε και μας υποσχέθηκαν, τη μόνιμη και σταθερή δουλειά", κατέληξε ο κος Στουπάς.
 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Καλώς πράττουν και διαμαρτύρονται οι Ομοσπονδίες στον υπουργό Ανάπτυξης και στον περιφερειάρχη,  για να μη φορολογηθούν για τα προγράμματα στήριξης των επιχειρήσεων,  όπως στη μη επιστρεπτέα ενίσχυση, με δεδ