fbpx Ζήτησε συμμαχίες και κατηγόρησε τον Τσίπρα ότι έταξε ελπίδα και έσπειρε απογοήτευση
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Τρίτη, 22 Νοεμβρίου, 2016 - 11:00
Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΗΣ ΝΔ ΣΕ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ

Ζήτησε συμμαχίες και κατηγόρησε τον Τσίπρα ότι έταξε ελπίδα και έσπειρε απογοήτευση

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Πολιτική
Ροδόπη
Νέα Δημοκρατία

Ο Λευτέρης Αυγενάκης παρουσίασε τη συμφωνία αλήθειας της Νέας Δημοκρατίας στους αγρότες και κτηνοτρόφους του Ιάσμου και μίλησε για δεσμεύσεις και όχι απλές προτάσεις για την αναδιάρθρωση του αγροτικού τομέα

Δήμητρα Συμεωνίδου

Μεγάλη σύσκεψη στελεχών της Νέας Δημοκρατίας πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Κυριακής 20 Νοεμβρίου στην Κομοτηνή. Η αφορμή δόθηκε από την επίσκεψη του γραμματέα του κόμματος Λευτέρη Αυγενάκη, ο οποίος λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι βρέθηκε στο κτίριο της περιφερειακής ενότητας στην Κομοτηνή. Εκεί τον υποδέχτηκε ο περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος και πληθώρα στελεχών του κόμματος, ενώ παρέστη και ο βουλευτής Έβρου Αναστάσιος Δημοσχάκης. Ο γραμματέας του κόμματος έδωσε τα συλλυπητήριά του για την απώλεια του Γιώργου Παυλίδη και ευχήθηκε καλή επιτυχία στο νέο περιφερειάρχη. Αναφερόμενος στον σκοπό της επίσκεψής του είπε ότι ήρθε να παρουσιάσει τη συμφωνία αλήθειας της Νέας Δημοκρατίας στους αγρότες και κτηνοτρόφους και μίλησε για δεσμεύσεις και όχι απλές προτάσεις για την αναδιάρθρωση του αγροτικού τομέα. 


ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΤΟΥ ΙΑΣΜΟΥ
Πριν την επίσκεψη του στην Κομοτηνή ο κ. Αυγενάκης πραγματοποίησε ομιλία στον Ίασμο Ροδόπης. Εκεί κατηγόρησε τον πρωθυπουργό κ. Τσίπρα ότι αθέτησε τον λόγο του προς τους αγρότες. Αναφέρθηκε στις αγροτικές κινητοποιήσεις του χειμώνα, επισημαίνοντας πως «η Ν.Δ. δεν πήγε να τις εκμεταλλευτεί πολιτικά». Είπε ακόμα πως «δεν είμαστε θετικοί σε όλα, σε κάποια είχαμε επιφυλάξεις που καταθέσαμε και σε κάποια ήμασταν αρνητικοί. Αντί για γκρίνια, εισπράξαμε ικανοποίηση για την ειλικρινή στάση μας» είπε ο κ. Αυγενάκης συμπληρώνοντας πως «είναι ευχάριστο να λες ωραίες κουβέντες και μετά να μην εφαρμόζεις τίποτα».


Μετά την ομιλία του γραμματέα του κόμματος ακολούθησε ανοιχτός διάλογος όπου καταγράφηκαν οι απόψεις και οι προβληματισμοί των αγροτών. Στόχος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι να ανοίξει ο διάλογος γύρω από τις ανταγωνιστικές καλλιέργειες με στόχο την ποιότητα, τα σχήματα συνεργασίας ανάμεσα στους αγρότες, τη σύνδεση αγροτικής παραγωγής με τη βιομηχανία και τη σύγχρονη τεχνολογία, αλλά και την φορολόγηση και το κόστος παραγωγής που καθιστούν μη βιώσιμες τις καλλιέργειες.
Στο κλιμάκιο της ΝΔ συμμετείχαν οι κκ: Νίκος Παναγιωτόπουλος, συντονιστής ΟΔΕ Κοινωνικών Ασφαλίσεων – βουλευτής Νομού Καβαλάς, Απόστολος Βεσυρόπουλος, τομεάρχης Φορολογικής Πολιτικής – βουλευτής Ημαθίας, Βασίλης Οικονόμου, τομέαρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας – βουλευτής Επικρατείας, Δημήτρης Μελάς, πρ. υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων - Συντονιστής στην ομάδα προετοιμασίας του κυβερνητικού προγράμματος της ΝΔ για τον πρωτογενή τομέα στη Γραμματεία Προγράμματος, Κώστας Μπαγινέτας, γραμματέας Αγροτικών Φορέων ΝΔ, Σταύρος Σταυράκολγου αν/της γραμματέας Αγροτικών Φορέων ΝΔ και Χρήστος Γιαννακάκης, σύμβουλος γραμματέα ΠΕ για θέματα πρωτογενή τομέα και αγροτικών συνεταιρισμών.


Έρχεται στη Θράκη ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Θράκη ανακοίνωσε από την Κομοτηνή, όπου βρέθηκε το μεσημέρι της Κυριακής 20 Νοεμβρίου, αμέσως μετά την ομιλία του στον Ίασμο, ο γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας Λευτέρης Αυγενάκης. Σε δηλώσεις του στην Κομοτηνή ζήτησε συμμαχίες και τόνισε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έρχεται για να ενώσει τον ελληνικό λαό. 
Μάλιστα έκανε γνωστό ότι πολύ σύντομα θα περιοδεύσει στην περιφέρεια ΑΜ-Θ ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. Παρουσιάζουμε στον κόσμο της Ροδόπης όλα όσα θα υλοποιήσουμε την επόμενη μετά που θα αναλάβουμε την διακυβέρνηση της χώρας, είπε ο Λευτέρης Αυγενάκης. Παρέστη σε σύσκεψη στελεχών της Νέας Δημοκρατίας όπου μεταξύ άλλων έγινε αναφορά και στα ψηφοδέλτια του κόμματος τοπικά.


Ο περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος παίρνοντας τον λόγο, στην έναρξη της σύσκεψης, μίλησε για προβλήματα που αντιμετώπισε επιτυχώς η Περιφέρεια, όπως τις ζωονόσους, τα κουνούπια αλλά και την συμφωνία που έχει επιτευχθεί για την εγκατάσταση φυσικού αερίου σε 6 πόλεις της περιφέρειας ΑΜΘ που ανέρχεται στο ποσό των 33 εκ. ευρώ.


Ο βουλευτής Έβρου ΝΔ Αναστάσιος Δημοσχάκης παίρνοντας τον λόγο μίλησε για καθυστερήσεις στις αποζημιώσεις των αγροτών, για καταστροφή της κτηνοτροφικής παραγωγής λόγω των ζωονόσων και ζήτησε από τον κ. Αυγενάκη να λειτουργήσει ανοιχτή κτηνιατρική σχολή στον Έβρο και το ινστιτούτο εξωτικών νοσημάτων στον Έβρο που έχει τον εξοπλισμό αλλά δεν λειτουργεί.


Στα υψηλά ποσοστά ανεργίας στο νομό Ροδόπης και στους νέους που φεύγουν καθημερινά για το εξωτερικό, αναφέρθηκε ο αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης Νίκος Τσαλικίδης, καθώς και στην αποβιομηχάνιση.


Από την πλευρά του ο Αυγενάκης άσκησε δριμεία κριτική στον πρωθυπουργό, λέγοντας χαρακτηριστικά «έταξε ελπίδα και έσπειρε απογοήτευση, φόρτωσε τον ελληνικό λαό ένα ακόμη μνημόνιο». 


Στη συνέχεια ο κ. Αυγενάκης ζήτησε από τα στελέχη και τα μέλη της ΝΔ να είναι πιο ενεργοί σε ό,τι εξελίσσεται μέσα στο κόμμα, τους ζήτησε να πάρουν την κάρτα μέλους του κόμματος για να ενισχύσουν οικονομικά το κόμμα και αναφέρθηκε στις γραμματείες που δημιουργούνται στη ΝΔ. 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Κομάντος  του καναπέ,  επαναστάτες του Facebook,  υπερπατριώτες  αλαλάζοντες,  συνομοσιολόγοι του παλιού καιρού,  του ψυχρού πολέμου και των άδυτων των μυστικών υπηρεσιών και σχεδίων, ζώστηκαν τα άρματα,  γι