fbpx Ζήτησαν και έλαβαν Φιλοτέχνες και Σύνδεσμος Φίλων Κ. Καραθεοδωρή
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Πέμπτη, 1 Φεβρουαρίου, 2018 - 11:00
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Ζήτησαν και έλαβαν Φιλοτέχνες και Σύνδεσμος Φίλων Κ. Καραθεοδωρή

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Φιλοτέχνες
Σύνδεσμος Φίλων Καραθεοδωρή
Ενίσχυση
Δήμος Κομοτηνής

Από 1.000 και 1.200 ευρώ αντίστοιχα

Δήμητρα Συμεωνίδου

Ζήτησαν και έλαβαν οικονομική ενίσχυση εκ μέρους του Δήμου Κομοτηνής η Στέγη Πολιτισμού & Λαογραφίας Φιλοτέχνες και ο Σύνδεσμος Φίλων Κ. Καραθεοδωρή. Τα αιτήματά τους εγκρίθηκαν από το δημοτικό συμβούλιο, που συνεδρίασε το απόγευμα της 29ης Ιανουαρίου, και θα λάβουν από 1.000 και 1.200 ευρώ για τις δραστηριότητές τους. 


Αναφορικά με τους Φιλοτέχνες αιτήθηκαν την κάλυψη δαπάνης ταξιδιωτικού λεωφορείου από το Δήμο, προκειμένου να εκπροσωπήσουν την πόλη της Κομοτηνής σε πολιτιστικές εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στην Κοζάνη στις 13-02-2018. 


Οι Φιλοτέχνες είναι προσκεκλημένοι από το Μορφωτικό Πολιτιστικό Σύλλογο «Πλατάνια» Κοζάνης, στα πλαίσια αποκριάτικων εκδηλώσεων, όπου θα παρουσιάσουν χορούς της Θράκης, εκπροσωπώντας έτσι την πόλη μας και τον νομό μας ως το μοναδικό Θρακιώτικο συγκρότημα που θα συμμετέχει. 


Με τη συμμετοχή του ο Σύλλογος θα προάγει τον πολιτισμό και την παράδοση της Θράκης, εστιάζοντας σε συγκεκριμένους χορούς με έντονο το Θρακιώτικο στοιχείο, αλλά και με φορεσιές που αντιπροσωπεύουν την ευρύτερη περιοχή της Θράκης.
Επίσης θα γίνει γνωριμία με τους υπόλοιπους Συλλόγους, με την προοπτική μελλοντικής συνεργασίας, ώστε να γνωρίσουν κι αυτοί με τη σειρά τους την πόλη μας. 


Αναφορικά με τον Σύνδεσμο Φίλων Κ. Καραθεοδωρή η επιχορήγηση της τάξης των 1.200 ευρώ θα διατεθεί για την υλοποίηση του σχεδιασμού των δράσεων του 2018. 


Να σημειωθεί ότι ο σύνδεσμος αιτήθηκε την επιχορήγησή του με το ποσό των 2.800 ευρώ, αλλά αυτό δεν έγινε δεκτό από το δημοτικό συμβούλιο. Πριν το αίτημά τους εισαχθεί προς συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο μέλη του Συνδέσμου Φίλων Κ. Καραθεοδωρή επισκέφθηκαν το Δήμο Κομοτηνής εκθέτοντας τις δραστηριότητες του Συνδέσμου, που αφορούν το πολυσήμαντο έργο του μεγάλου μαθηματικού, σχετικά με την ανάδειξη και αξιοποίησή του, που υπήρξε καθοριστικό για την ραγδαία εξέλιξη των Μαθηματικών στις αρχές του 19ου αιώνα.


 Έγινε αναφορά σε πλειάδα δράσεων που έχουν υλοποιήσει, αλλά και σε μια σειρά δράσεων όπως έχουν σχεδιασθεί και κατατεθεί με έγγραφο προς το Δήμο Κομοτηνής, υποβάλλοντας παράλληλα αίτημα οικονομικής ενίσχυσης.


 Οι δράσεις του Συλλόγου για το 2018 περιλαμβάνουν: α) εκπαιδευτικά προγράμματα για να γνωρίσουν οι μαθητές το έργο του Κ. Καραθεοδωρή, β) αποστολή αντιγράφων των εκθεμάτων καθώς και φωτογραφικού υλικού στην Αθήνα στα πλαίσια εορτασμού των 100 χρόνων της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, γ) οργάνωση εκδήλωσης με θέμα «Νομική και Μαθηματικά» με τη συνεργασία του Δικηγορικού Συλλόγου Κομοτηνής. 


Είναι γνωστό ότι στο Σύνδεσμο Φίλων Κ. Καραθεοδωρή ανήκει πρωταρχικά η ιδέα της ίδρυσης του Μουσείου Κ. Καραθεοδωρή στην πόλη μας που ολοκληρώθηκε με τη συνδρομή του Δήμου, το οποίο σήμερα ανήκει στο Δήμο και συγκεκριμένα στη Δ.Κ.Ε.Π.Π.Α.Κ. Παράλληλα γίνονται προσπάθειες από τα μέλη του συνδέσμου με επισκέψεις στο εξωτερικό για την συλλογή υλικού (βιβλία, συγγράμματα, επιστολές) του μεγάλου αυτού Θρακιώτη επιστήμονα και ακαδημαϊκού για τον εμπλουτισμό των εκθεμάτων του Μουσείου.
 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Γαλουχημένος στους διαύλους της επικοινωνιακής τέχνης ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, εφάρμοσε στο διαδικτυακό διάλογο χθες με όλους τους φορείς του Έβρου,  τη μέθοδο των συσσωρευμένων θετικών ερωταπαντ