fbpx Ζητάει καινοτομίες και συνεργασία ο νέος διοικητής Λάζαρος Καμπουρίδης
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Πέμπτη, 27 Απριλίου, 2017 - 11:00
ΑΛΛΑΓΗ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΣΤΗΝ 21Η ΤΑΞΙΑΡΧΙΑ

Ζητάει καινοτομίες και συνεργασία ο νέος διοικητής Λάζαρος Καμπουρίδης

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Στρατός
21η Ταξιαρχία
Κομοτηνή

"Κατορθώσατε να γίνετε λύτες και όχι μέρος των προβλημάτων της καθημερινότητας" δήλωσε ο απερχόμενος διοικητής Κοσμάς Μόσχος

Πλήθος κόσμου στην τελετή που διενεργήθηκε στο πιο κεντρικό στρατόπεδο της Κομοτηνής

Αναπόσπαστο κομμάτι της κοινωνίας μας είναι ο στρατός, πόσο μάλλον όταν ένα στρατόπεδο βρίσκεται πραγματικά στην "καρδιά" της πόλης. Έτσι και στην Κομοτηνή το πιο κοντινό στο κέντρο στρατόπεδο «Εφ. Λ/γού Κων/νου Μουζιοπούλου», η γνωστή σε όλους ταξιαρχία, καλείται, εκτός από στρατιωτική ετοιμότητα να επιδεικνύει και κοινωνική μέριμνα και σεβασμό στους πολίτες. Στη μακρόχρονη περίοδο λειτουργίας της  έχουν περάσει αρκετοί διοικητές, και χθες Τρίτη 26 Απριλίου, στις 11:00 το πρωί, πραγματοποιήθηκε αλλαγή στη διοίκηση. Συγκεκριμένα, στην τελετή παράδοσης – παραλαβής διοίκησης της ταξιαρχίας, ο ταξίαρχος Κοσμάς Μόσχος παρέδωσε τη "σκήπτρα" στον ταξίαρχο Λάζαρο Καμπουρίδη.


Στην τελετή ιερούργησε ο μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμων, ενώ παραβρέθηκε αρκετός κόσμος, όπως συγγενείς των διοικητών που ήταν εμφανώς συγκινημένοι. Επίσης, το "παρών" έδωσαν και ο δήμαρχος Μαρωνείας-Σαπών Γιάννης Σταυρίδης, ο πρύτανης ΔΠΘ Θανάσης Καραμπίνης, ο εκπρόσωπος δήμου Κομοτηνής και υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας Θέμης Τζενετίδης, διοικητές στρατοπέδων, αξιωματικοί εν αποστρατεία και πολλοί ακόμη. Την τελετή συνόδευσε η στρατιωτική μπάντα, ενώ υπήρξε συμβολική αλλαγή της σημαίας της ταξιαρχίας, με την παλιά σημαία να παραδίδεται, όπως συνηθίζεται, στον απερχόμενο διοικητή, ως φόρο τιμής. Το σύνθημα "ου πόσοι αλλά που" παρέμεινε, να αποδεικνύει ότι ο αριθμός δε μετράει τόσο, όσο το η έγκαιρη και μεθοδική επέμβαση.


Κ. ΜΟΣΧΟΣ: "ΟΙ ΑΠΕΙΛΕΣ ΥΦΙΣΤΑΝΤΑΙ ΚΑΙ ΕΛΛΟΧΕΥΟΥΝ"
Συγκινημένος παρουσιάστηκε ο απερχόμενος διοικητής Κοσμάς Μόσχος, αλλά και βέβαιος ότι η ταξιαρχία θα συνεχίσει σωστά τον βηματισμό της. "Η ταξιαρχία αποτελεί έναν από τους κυριότερους πυλώνες αποτροπής των πιθανών απειλών. Αυτές οι απειλείς υφίστανται και ελλοχεύουν. Η ταξιαρχία αναβάθμισε τα ποιοτικά της χαρακτηριστικά και τη συχνότητα των δράσεών της. Τα προϊστάμενα κλιμάκια μας παρότρυναν να λειτουργούμε μακριά από στερεότυπα", είπε και στη συνέχεια εξήρε τους στρατιώτες και όσους απαρτίζουν το στρατόπεδο. "Η ταξιαρχία σχεδίαζε και η μονάδα υλοποιούσε στοχευμένα κάθε δράση της. Εσείς εργαστήκατε στοχευμένα με υψηλό αίσθημα ευθύνης, επαγγελματισμό, ενθουσιασμό, πάθος, επιμονή στη συνεργασία, στον συντονισμό και την ειλικρίνεια. Κατορθώσατε να γίνετε λύτες και όχι μέρος των προβλημάτων της καθημερινότητας. Εκτελέσατε ένα σπουδαίο έργο, με αποτέλεσμα το υψηλό επίπεδο ετοιμότητας, όπως αυτό αποτυπώθηκε στα άριστα αποτελέσματα των έκτακτων αξιολογήσεων των τμημάτων της ταξιαρχίας", πρόσθεσε. 


Στη συνέχεια μίλησε για την επαγρύπνηση του στρατοπέδου και πως αυτή είναι εγγυημένη, εξηγώντας ότι "η ικανότητα της ταξιαρχίας αναδείχθηκε μέσα από απαιτητικές ασκήσεις όχι μόνο στη Ροδόπη αλλά και στον Βόρειο Έβρο, οι οποίες βασίστηκαν σε μια ευέλικτη σχεδίαση που κατέρριψε τη λογική του στατικού αγώνα. Δεν αντιγράψαμε το παρελθόν, δεν επαναλάβαμε τον εαυτό μας, αλλά δημιουργήσαμε". Στο τέλος του λόγου του μίλησε για την παρακαταθήκη που αφήνει πίσω του. "Η ταξιαρχία μας δημιούργησε ένα ξεχωριστό όνομα, με τη δουλειά ετών, τη συνέπειά της και τις άριστης ανθρώπινες σχέσεις. Έχετε την ευθύνη της βαριάς ταξιαρχίας της περιοχής. Η δική σας στάση ήταν αυτή που μου επέτρεψε αλλά και μου επέβαλε να σηκώσω ακόμη πιο ψηλά τον πήχη της ταξιαρχίας", κατέληξε.


Λ. ΚΑΜΠΟΥΡΙΔΗΣ: "ΑΝΑΜΕΝΩ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ"
Θα διοικήσει με το παράδειγμα και σεβόμενος κάθε στρατιώτη, όποια βαθμίδα κι αν έχει, είπε ο Λάζαρος Καμπουρίδης, αναλαμβάνοντας έργο. "Σεβόμενος και τιμώντας το έργο των προκατόχων μου, δηλώνω πως θα τιμήσω με ευλάβεια τους στρατιωτικούς νόμους και θα απαιτήσω το ίδιο από όλους. Υπόσχομαι ότι θα διοικήσω με βασικούς γνώμονες το παράδειγμα, την ανθρωπιά, την αξιοκρατία, τη δικαιοσύνη, την αλληλεγγύη και τη μεγαλοψυχία. Θα είμαι συνεχώς κοντά στους υφισταμένους μου, συμπαραστάτης στα προβλήματα και τις δυσκολίες.

Όμως, θα είμαι και απέναντι σε κάθε πράξη αντίθετη με τους στρατιωτικούς νόμους και τις διαταγές. Θα επικεντρωθώ στον παράγοντα άνθρωπο, γιατί το ανθρώπινο δυναμικό ήταν είναι και θα είναι η ισχύς μας. Ζητώ από τους όλους τους διοικητές να επενδύσουν στον ανθρώπινο παράγοντα και να δημιουργήσουν αστυνομικά τμήματα και σύνολα, ο καθένας στο επίπεδό του, όπου τα μέλη αυτών θα διακατέχονται από χαμόγελο, συναδελφικότητα, όρεξη για εργασία, αγάπη και προσήλωση στην αποστολή", είπε.


Στη συνέχεια αναφέρθηκε στη δύσκολη εποχή που διανύουμε και στο πως χρειάζεται η στήριξη αλλά και οι ...ιδέες όλων, για να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό έργο. "Αναμένω από όλους πρωτοβουλίες, προτάσεις και καινοτόμες ιδέες, γιατί ειδικά στις μέρες μας κρίνεται αναγκαία η συμμετοχή όλων, για την αντιμετώπιση των δυσκολιών. 


Σε μια περίοδο ιδιαίτερης ρευστότητας, στην οποία οφείλουμε να είμαστε περισσότερο έτοιμοι έναντι κάθε απειλής, σας διαβεβαιώνω ότι η ταξιαρχία μας θα τηρεί σε συνεχή ετοιμότητα και επαγρύπνησα", είναι τα πρώτα λόγια του ως διοικητής.


Εμείς με τη σειρά μας αναμένουμε αν θα υπάρξουν κάποιες καινοτομίες στο στρατόπεδο, το ερχόμενο διάστημα, και το κατά πόσο αυτές θα συντελέσουν στην ακόμη μεγαλύτερη στρατιωτική επαγρύπνηση και κοινωνική προσφορά.

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Ανάγκα και οι θεοί πείθονται,  ή η πενία τέχνες κατεργάζεται, θα έλεγαν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι, αφού  μας κάνει εντύπωση το γεγονός της ηλεκτρονικής προσαρμογής, σε τόσο σύντομο χρόνο.