fbpx "Υποβαθμισμένη ποιότητα και ελάχιστες ποσότητες", καταγγέλλουν φοιτητές
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Παρασκευή, 8 Ιουνίου, 2018 - 10:00
ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΣΧΗ ΣΙΤΙΣΗΣ ΤΗΣ ΠΑΛΙΑΣ ΝΟΜΙΚΗΣ

"Υποβαθμισμένη ποιότητα και ελάχιστες ποσότητες", καταγγέλλουν φοιτητές

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Λέσχη Σίτισης
Σιτίση
Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης
Παλιά Νομική

Καταγγέλλουν (σύμφωνα με το ψήφισμά τους) ακόμη και λιποθυμίες στην ουρά της Λέσχης, μουχλιασμένα και μπαγιάτικα φαγητά

Οι φοιτητές-μέλη των "Επιτροπών Αγώνα Κομοτηνής" ενημέρωσαν τους φοιτητές στη Λέσχη Σίτισης της Παλιάς Νομικής

Διονύσης Βοργιάς

Δηλώνουν απογοητευμένοι από τις παροχές της Λέσχης Σίτισης που στεγάζεται εντός της Παλιάς Νομικής Κομοτηνής και αντιδρούν τόσο επί του θέματος όσο και για την γενικότερη κατάσταση με την υποχρηματοδότηση των ελληνικών ΑΕΙ και ΤΕΙ. Είναι φοιτητές-μέλη των "Επιτροπών Αγώνα Κομοτηνής", που το μεσημέρι της Πέμπτης 7 Ιουνίου ενημέρωσαν τους φοιτητές που εισέρχονταν στη Λέσχη Σίτισης αναφορικά με τα προβλήματα που εντοπίζουν σε αυτή κι όχι μόνο, και τους ζήτησαν να οργανωθούν στους φοιτητικούς συλλόγους και να διεκδικήσουν μαζί τους. 

"Για άλλη μια χρονιά, οι συνθήκες που διαμορφώνονται στην εργολαβική Λέσχη δημιουργούν μια εκρηκτική κατάσταση! Από την αρχή της χρονιάς είχαμε επισημάνει την απαράδεκτα υποβαθμισμένη ποιότητα του φαγητού και τις ελάχιστες ποσότητες που δικαιούμαστε στη μερίδα, ενώ ταυτόχρονα η ουρά "χτυπούσε κόκκινο", με την αναμονή να αγγίζει μέχρι και το 45λεπτο για ένα πιάτο φαΐ", αναφέρεται στην πρώτη παράγραφο του ψηφίσματος που μας δίνουν, με το οποίο μας γνωστοποιούν το ζήτημα. Στο ψήφισμά τους, μάλιστα, οι φοιτητές αναφέρονται ακόμη και σε "μπαγιάτικα και μουχλιασμένα φαγητά", "φαινόμενα λιποθυμίας", "ελλιπές προσωπικό", "απαράδεκτη συμπεριφορά εργολάβων απέναντι στους εργαζομένους".

Απηυδισμένοι φοιτητές
Το ψήφισμα επιβεβαιώνει και ο φοιτητής ΤΕΦΑΑ και μέλος του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών της Επιτροπής Αγώνα Χρήστος Τσίντζιλης: "Ήρθαμε για να διαμαρτυρηθούμε και να ενημερώσουμε τους φοιτητές για ένα ζήτημα που υπάρχει σε όλη τη χρονιά, δηλαδή η ποιότητα του φαγητού που είναι απαράδεκτη, ενώ υπάρχει και ζήτημα με την αναμονή. Ιδιαίτερα τις ώρες αιχμής υπάρχει μεγάλη ουρά και πέρσι είχαμε παρατηρήσει πολλά φαινόμενα λιποθυμίας φοιτητών λόγω του δυνατού ήλιου και της ζέστης. Γι' αυτό ζητάμε ένα καλύτερο και ειδικό στέγαστρο, γιατί αυτό που υπάρχει δεν επαρκεί λόγω του υλικού του". 

Σε άλλο σημείο του λόγου του διευκρινίζει πως οι φοιτητές συμπαραστέκονται στους εργαζομένους, καθώς σύμφωνα με τον ίδιο "υπάρχει έντονο το φαινόμενο της τρομοκρατίας από τους εργολάβους της Λέσχης προς τους εργαζομένους, οι οποίοι κάτω από αντίξοες συνθήκες προσπαθούν να βγάλουν ένα δύσκολο έργο, χωρίς να έχουν καλυμμένα όλα τα εργασιακά τους ζητήματα". Ο φοιτητής αποδίδει την κατάσταση και στις κυβερνητικές πολιτικές: "Για όλα αυτά δεν ευθύνονται ούτε οι φοιτητές ούτε οι εργαζόμενοι, αλλά οι κυβερνήσεις και οι διοικητικοί υπάλληλοι που δεν πιέζουν προς μία σωστή κατεύθυνση".

Μαζί του και ο Αστέριος Παναγιώτου, φοιτητής τμήματος Ιστορίας και Εθνολογίας, μέλος Επιτροπής Αγώνα Ιστορίας κι Εθνολογίας, επίσης διευκρινίζει πως "εχθρός δεν είναι ο εργαζόμενος της Λέσχης, αλλά ότι στηρίζονται οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι και οι κυβερνήσεις δίνουν ψίχουλα για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Π.χ. στο πανεπιστήμιό μας ο προϋπολογισμός είναι στο 20% του προϋπολογισμού του 2011 εξαιτίας της κρίσης και των μνημονίων".

Ο ίδιος εξηγεί πως "οι φοιτητές βιώνουν την κατάσταση με τη Λέσχη στο πετσί τους, όπως και συνολικά την κατάσταση στην χώρα, με τις μειώσεις μισθών και τις οικογένειές τους να προσπαθούν - και πολλές φορές να μην τα καταφέρνουν - να τα βγάλουν κούτσα-κούτσα εις πέρας. Γι' αυτό καλούμε τους φοιτητές να οργανωθούν μέσα από τους φοιτητικούς συλλόγους".

Μας μεταφέρει και το ψήφισμα, το οποίο κατέθεσαν και στην πρυτανεία στο  οποίο - μεταξύ άλλων - αναφέρονται και τα εξής αιτήματα: "Διεκδικούμε: Αύξηση τώρα των μερίδων. Απαιτούμε καλυτέρευση και αναβάθμιση της ποιότητας του φαγητού. Έξω οι εργολάβοι από τις σχολές. Καμία σκέψη για εφαρμογή του νόμου Γαβρόγλου. Άμεση αύξηση των δρομολογίων. Άμεση αύξηση του κρατικού προϋπολογισμού για την Παιδεία στο ύψος των αναγκών μας. Επιστροφή των κλεμμένων αποθεματικών των σχολών μας, χωρίς αυτά οι σχολές μας δεν μπορούν να λειτουργήσουν. Ούτε ευρώ για σίτιση - στέγαση - μετακίνηση - βιβλία - αναλώσιμα. Άμεση κατάργηση των διδάκτρων σε όλα τα μεταπτυχιακά".

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Ποτέ δεν είναι αργά και έτσι εν μέσω του καλοκαιριού βγήκαν τα αποτελέσματα και αναρτήθηκαν οι πίνακες στην ιστοσελίδα του ΕΟΔΥ, με προσλήψεις διαφόρων ειδικοτήτων, υγειονομικού προσωπικού κυρίως, για τη στε