fbpx «Υπερπροετοιμασμένο» το Κέντρο Υγείας Ιάσμου συνεχίζει τους εμβολιασμούς
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Τετάρτη, 17 Φεβρουαρίου, 2021 - 09:00
ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΜΕΡΑ

«Υπερπροετοιμασμένο» το Κέντρο Υγείας Ιάσμου συνεχίζει τους εμβολιασμούς

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Κέντρο Υγείας Ιάσμου
Εμβολιασμοί
covid19
Βαλέριος Κεσίδης

Και πολίτες από την Ξάνθη στον Ίασμο για να εμβολιασθούν κατά της Covid-19

Εδώ και δύο χρόνια χωρίς μόνιμο παιδίατρο το ΚΥ Ιάσμου

Ανδρέας Αγελαρίδης

Το Κέντρο Υγείας Ιάσμου μπήκε με την σειρά του στην μάχη κατά της νόσου Covid -19, καθώς από την Δευτέρα 15/02 πολίτες της ηλικιακής ομάδας 60-64 εμβολιάζονται μόνο με το εμβόλιο της AstraZeneca στο ΚΥ. Βέβαια όπως είχατε διαβάσει και σε πρόσφατη έκδοση του «Χ» υπάρχουν παράπονα από Κομοτηναίους ότι αναγκάζονται να ταξιδεύουν αρκετά χιλιόμετρα προκειμένου να κάνουν το εμβόλιο. Να σημειωθεί ότι στο συγκεκριμένο ΚΥ δεν εμβολιάζονται μόνο πολίτες από τον ν. Ροδόπης, αλλά και από τον ν. Ξάνθης. 

Β. Κεσίδης: «Είμαστε υπερπροετοιμασμένοι»
Χθες Τρίτη 16/02 ήταν η δεύτερη μέρα εμβολιασμών κατά του κορωνοϊού και ο «Χ» βρέθηκε στο ΚΥ Ιάσμου προκειμένου να καταγράψει το πως κυλάει η διαδικασία. «Την πρώτη ημέρα των εμβολιασμών (15/02) είχαμε 38 ραντεβού και εκτελέστηκαν τα 36. Επειδή πρόκειται για το εμβόλιο της AstraZeneca και δεν χάνονται δόσεις μπορεί να γίνει και την επομένη», δήλωσε προλογικά ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας Ιάσμου Βαλέριος Κεσίδης.

Την δεύτερη μέρα των εμβολιασμών (16/02) στο ΚΥ Ιάσμου ήταν προγραμματισμένα 40 ραντεβού και μέχρι και χθες το πρωί είχαν γίνει ήδη τα 28. Οι εμβολιασμοί γίνονται για 12 ώρες στον Ίασμο, «από τις 08:00 μέχρι και τις 20:00 με δύο βάρδιες. Δεν είμαστε απλώς προετοιμασμένοι. Είμαστε υπερπροετοιμασμένοι και από άποψη προσωπικού και από άποψη της τήρησης όλων των μέτρων για να γίνουν οι εμβολιασμοί. Έχουμε μια διοίκηση στην 4η ΥΠΕ που μας καθοδηγεί πολύ καλά», επεσήμανε. 

Μάλιστα, ο διευθυντής πρόσθεσε ότι ακόμα κι εάν παρουσιαστεί κάποιο αλλεργικό επεισόδιο ή ανεπιθύμητη αντίδραση από το εμβόλιο, «έχουμε τα μέσα αντιμετώπισης για οτιδήποτε μπορεί να γίνει. Είμαστε υπερπροετοιμασμένοι και σε αυτό σε περίπτωση που συμβεί. Πάμε πολύ καλά».

«Δεν έχουμε παιδίατρο εδώ και δύο χρόνια»
Ο κος Κεσίδης κλήθηκε να σχολιάσει και την πρόσφατη απάντηση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη -που διαβάσετε στον χθεσινό «Χ»- πως «τα Κέντρα Υγείας Ιάσμου και Σαπών είναι επαρκώς στελεχωμένα» σε σχετική ερώτησή του βουλευτή Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Χαρίτου.

Να θυμίσουμε ότι ένα κομμάτι της απάντησής του κου Κοντοζαμάνη που αναφέρονταν στο ΚΥ Ιάσμου σημείωνε: «το Κέντρο Υγείας Ιάσμου, με την βοήθεια και της δημοτικής αρχής αξιοποιήθηκε υπάρχον χώρος του Κέντρου Υγείας με διαφορετική είσοδο για την υποδοχή των ύποπτων κρουσμάτων σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ. Η είσοδος αυτή, στο πίσω μέρος του κτιρίου, επιτρέπει τον πλήρη διαχωρισμό των ασθενών. Επίσης, ο Δήμος Ιάσμου στο πλαίσιο της καλής συνεργασίας και της ταχύτερης εξυπηρέτησης των δημοτών, αλλά και των πολιτών της ευρύτερης περιοχής, όταν εγκαταστάθηκε νέο μηχάνημα PCR στο Γ.Ν. Κομοτηνής, διέθεσε ποσό της τάξης των 20.000 ευρώ για αγορά αντιδραστηρίων του νέου αυτού μηχανήματος».

Ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας Ιάσμου επικεντρώθηκε σε ένα άλλο ζήτημα, καθώς όπως χαρακτηριστικά τόνισε «δεν έχουμε παιδίατρο εδώ και δύο χρόνια». 

Πιο συγκεκριμένα δήλωσε: «έχουμε δύο παιδίατρους που φαίνονται καταγεγραμμένοι. Όμως η μια παιδίατρος είναι με απόσπαση στο Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής εδώ και χρόνια και η άλλη παιδίατρος βρίσκεται εδώ και χρόνια σε αναρρωτική άδεια λόγω ασθένειας. Δεν έχουμε εδώ και δύο χρόνια παιδίατρο». 

Αυτό το γεγονός κάνει τον κ. Κεσίδη να αναρωτηθεί «Κέντρο Υγείας Ιάσμου με 20.000 πληθυσμό (ενν. τον πληθυσμό ολόκληρου του Δήμου Ιάσμου) να μη έχει παιδίατρο; Για εμένα δεν γίνεται αυτό» και προσθέτει ως η έλλειψη του παιδιάτρου είναι η βασική έλλειψη στο Κέντρο Υγείας.

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Στο Ταμείο Ανάκαμψης, σύμφωνα με δηλώσεις των μελών και της ίδιας της προέδρου,  είχε ποντάρει η Διακομματική για τη Θράκη, για να υλοποιηθούν  μεγάλα έργα και δράσεις,  από τον πρωτογενή τομέα μέχρι την επι