fbpx Υπερασπίζεται την επιλογή του πάρκου για τα Χριστούγεννα, δηλώνει απογοητευμένη από τους βανδαλισμούς
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Παρασκευή, 4 Ιανουαρίου, 2019 - 10:00
ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Υπερασπίζεται την επιλογή του πάρκου για τα Χριστούγεννα, δηλώνει απογοητευμένη από τους βανδαλισμούς

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Στολισμός
Χριστούγεννα
ΔΚΕΠΠΑΚ

Η πρόεδρος της ΔΚΕΠΠΑΚ Νατάσα Λιβεριάδου υπερασπίζεται το "Μαγεμένο Πάρκο", δηλώνει ότι έλαβε θετικά μηνύματα από ντόπιους και επισκέπτες και βάζει στόχους για την επόμενη χρονιά

Δεν υλοποιήθηκε φέτος πρόταση για λειτουργία μικρομάγαζων εντός του πάρκου, στα πρότυπα άλλων περιοχών όπως η Ονειρούπολη Δράμας, έγινε η πρόταση, του χρόνου είπαν επαγγελματίες

Δήμητρα Συμεωνίδου

Υπερασπίζεται την επιλογή του πάρκου για τα Χριστούγεννα, όμως δηλώνει απογοητευμένη από τους βανδαλισμούς. Έναν σύντομο απολογισμό των φετινών εκδηλώσεων που οδεύουν προς την ολοκλήρωσή τους, έκανε η πρόεδρος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού, Παιδείας και Αθλητισμού Νατάσα Λιβεριάδου.

Έκανε λόγο για μία "ιδιαίτερη προσπάθεια φέτος να κάνουμε καινούργια πράγματα στις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις. Το βασικότερο είναι ότι ξεκινήσαμε να κάνουμε κάτι διαφορετικό στο κεντρικό πάρκο της πόλης, που είναι ένας χώρος που μπορεί να καταστεί πόλος έλξης, όταν ετοιμαστεί όπως ακριβώς το έχουμε στο μυαλό μας. Φέτος έγινε η αρχή, εύκολα δεν μπορούμε να ολοκληρώσουμε όλα όσα έχουμε στο μυαλό μας. Εκτός του ότι είναι τεράστιο το πάρκο, χρειάζονται πάρα πολλά χρήματα για να μπορέσουμε να το ολοκληρώσουμε. Πιστεύω ότι σιγά-σιγά θα γίνει αυτό που σκεφτόμαστε και το πάρκο θα είναι ένας πολύ ωραίος χώρος που θα γίνει πόλος έλξης. Αυτό μας ενδιαφέρει να κάνουμε κάτι στην πόλη μας που θα είναι επισκέψιμο και για ανθρώπους από άλλες περιοχές".

Όταν η πρόεδρος και οι άνθρωποι της ΔΚΕΠΠΑΚ κατάρτιζαν το πρόγραμμα των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων, στοχευμένα με δράσεις εντός του πάρκου, είχαν στο πίσω μέρος του μυαλού τους ότι αυτό έχει απαξιωθεί στην συνείδηση των ντόπιων και ότι κατά καιρούς γίνεται στόχος βάνδαλων. Φρόντισαν για την φύλαξη του χώρου, όμως και πάλι δεν κατάφεραν να αποτρέψουν πλήρως φαινόμενα βανδαλισμών.

Σπασμένα τζάμια στο σπιτάκι του Άη Βασίλη και πρόωρη απομάκρυνσή του από τον χώρο εκδηλώσεων, σπασμένες κάμερες, κλεμμένα φωτάκια και σπασμένες χριστουγεννιάτικες μπάλες, είναι ο απολογισμός των πράξεων ασυνείδητων σε πάρκο και πλατεία, με την κα Λιβεριάδου να δηλώνει απογοητευμένη γιατί όπως είπε "δώσαμε αρκετά χρήματα για να γίνει ο στολισμός του πάρκου. Φυσικά αυτός ο στολισμός θα μείνει και για τα επόμενα χρόνια, όμως δυστυχώς οι βανδαλισμοί δεν έλειψαν ακόμη από την πρώτη μέρα έναρξης των εκδηλώσεων". Είναι χαρακτηριστικό ότι μετά το τέλος του Santa Run και το άναμμα του δένδρου, ασυνείδητοι προκάλεσαν καταστροφές στο δένδρο στο πάρκο Αγίας Παρασκευής.

Η κα Λιβεριάδου υπενθύμισε προς όλους ότι "αυτές οι δαπάνες που κάνουμε είναι χρήματα όλων μας, κάνουμε οικονομία και προσπαθούμε να δώσουμε ζωή στο πάρκο που ήταν απαξιωμένο. Κάναμε 3-4 χρόνια οικονομίες για να κάνουμε τις εκδηλώσεις στο πάρκο και αυτό να γίνει πόλος έλξης".

Να σημειωθεί ότι φέτος δεν υλοποιήθηκε πρόταση για λειτουργία μικρομάγαζων εντός του πάρκου, στα πρότυπα άλλων περιοχών όπως η Ονειρούπολη Δράμας. Η πρόταση έγινε εκ μέρους της ΔΚΕΠΠΑΚ, με τους ανθρώπους της αγοράς να δηλώνουν πρόθυμοι αλλά τελικά να δίνουν υπόσχεση για την επόμενη χρονιά, επικαλούμενοι κυρίως διαδικαστικά ζητήματα, όπως η έκδοση ταμειακών μηχανών.

Ακόμη και έτσι πάντως η πρόεδρος της ΔΚΕΠΠΑΚ υπερασπίζεται την επιλογή του πάρκου Αγίας Παρασκευής ως επίκεντρο των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων και δηλώνει ότι ήδη σχεδιάζει και για την επόμενη χρονιά. "Υπάρχουν πολλές σκέψεις στο μυαλό μας. Κάναμε την αρχή στο πάρκο και ο κόσμος το είδε θετικά, είδα ότι και πολλοί ξένοι που πέρασαν τους άρεσε πολύ, πήρα θετικά μηνύματα από ανθρώπους που πέρασαν από Ξάνθη, Καβάλα"

Το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων του Δήμου Κομοτηνής ολοκληρώνεται το Σάββατο 5 Ιανουαρίου και ώρα 11:00 στο ίδρυμα Παπανικολάου με την παράσταση "Κόκκινες μύτες" οι οποίες παρουσιάζουν Clown gags, θεατρικά σκετσάκια, ταχυδακτυλουργικά τρυκ, ζογκλερικά κόλπα, αστείους διαγωνισμούς, μουσικοκινητικά παιχνίδια, μπαλονοκατασκευές, ζωγραφική προσώπου, αστείες γκάφες και προσφέρουν απλόχερα το γέλιο.

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Καταφέρνουν να μας αποπροσανατολίζουν διαρκώς με τις παρεμβάσεις, τις ενέργειες και τις ευθύνες τους γενικότερα στο νομό μας, η κάποια πράγματα αποσιωπούνται για άλλους λόγους, η ενδεχομένως να επικρατεί η λ