fbpx Υφυπουργός Αθλητισμού: Απέφυγε εξαγγελίες εν αναμονή Τσίπρα
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Παρασκευή, 3 Νοεμβρίου, 2017 - 11:00
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ Γ. ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ ΣΕ ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΚΑΙ ΤΕΦΑΑ

Υφυπουργός Αθλητισμού: Απέφυγε εξαγγελίες εν αναμονή Τσίπρα

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Γιώργος Βασιλειάδης
Επίσκεψη
ΤΕΦΑΑ
Πανθρακικό Στάδιο

"Πέρα από φαραωνικές λογικές και σεβόμενοι το κάθε ευρώ του Έλληνα φορολογούμενου"

Δήμητρα Συμεωνίδου

Επέστρεψε στην πόλη των σπουδών του με την ιδιότητα του υφυπουργού Αθλητισμού και επέβλεψε τις εγκαταστάσεις του Πανθρακικού Σταδίου και είχε επαφές στο ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής. "Ήρθαμε να δούμε τα προβλήματα που είναι μεγάλα και είναι αποτέλεσμα μιας κακής διαχείρισης συσσωρευμένων ετών. Καλούμαστε σε ασφυκτικές δημοσιονομικές συνθήκες να βρούμε λύσεις, ώστε οι πολίτες μας να αθλούνται με αξιοπρέπεια", είπε ο Γιώργος Βασιλειάδης επισκεπτόμενος το Πανθρακικό Στάδιο. Εκεί τον υποδέχτηκε ο πρόεδρος Γιώργος Μαυρίδης και τα μέλη της διοικούσας του σταδίου.

Ο κος Βασιλειάδης απέφυγε να κάνει εξαγγελίες και να δεσμευτεί για κάτι, λέγοντας χαρακτηριστικά "η λογική μας είναι πέρα από φαραωνικές λογικές και σεβόμενοι το κάθε ευρώ του Έλληνα φορολογούμενου", άκουσε όμως με προσοχή όλα τα ζητήματα που απασχολούν τη διοίκηση του Πανθρακικού. Ειδικότερα ενημερώθηκε για τα προβλήματα που υπάρχουν με το προσωπικό και με τη φθορά των εγκαταστάσεων και ανέφερε πως η κυβέρνηση προσπαθεί να αυξήσει τα κονδύλια στον αθλητισμό με σωστό τρόπο και όχι με τον τρόπο του δίνονταν τα προηγούμενα χρόνια, με στόχο την ενίσχυση των τοπικών κοινωνιών σε υποδομές για το μαζικό αθλητισμό. 


Ειδικά για το θέμα του προσωπικού ο κος Βασιλειάδης ανέφερε "δεν θα εξαιρεθούν οι εγκαταστάσεις της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού από τα προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας. Θα βρεθεί τρόπος να μπούνε στο κοινωφελές πρόγραμμα. Βέβαια από εκεί και μετά οι προσλήψεις δεν είναι μόνο πρόβλημα του ΕΑΚ, ξέρετε τον περιορισμό που υπάρχει. Όταν έχεις έναν συγκεκριμένο αριθμό προσλήψεων που μπορείς να κάνεις τον χρόνο και όταν έχεις τεράστιες ελλείψεις στην υγεία στη παιδεία η προτεραιότητα στα αθλητικά κέντρα είναι σε χαμηλότερο βαθμό και θα έλεγα δικαιολογημένα, μολονότι μου δημιουργεί πρόβλημα σαν υπουργείο Αθλητισμού". Σήμερα στο Πανθρακικό Στάδιο απασχολούνται εργαζόμενοι με μπλοκάκι, καθώς δεν υπάρχει δυνατότητα πρόσληψης με άλλο τρόπο.


ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΕΦΑΑ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
Ακολούθως ο υφυπουργός Αθλητισμού βρέθηκε στο ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής, όπου ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις από την κοσμήτορα Μαρία Μιχαλοπούλου. Εκεί τόνισε πως οι εγκαταστάσεις του ΤΕΦΑΑ της περιοχής είναι σε πολύ καλό επίπεδο και είναι σημαντικό πως υπάρχει συνεργασία με την τοπική κοινωνία. Πάνω σε αυτή την κατεύθυνση θα δούμε πως μπορούμε να βοηθήσουμε, ανέφερε στις δηλώσεις του ο κ. Βασιλειάδης. Νωρίτερα η κα Μιχαλοπούλου δήλωσε: "Οι εγκαταστάσεις του ΤΕΦΑΑ καλύπτουν ένα μεγάλο φάσμα αθλημάτων, ολυμπιακών αθλημάτων και κάνουμε μια προσπάθεια να φτιάξουμε και μια εγκατάσταση στην οποία θα μπορέσουμε να βάλουμε και τα παραολυμπιακά αθλήματα για άτομα με ειδικές ανάγκες. Έχουμε τρεις βασικές εγκαταστάσεις, τον στίβο, το κολυμβητήριο και το  κλειστό γυμναστήριο με τις κερκίδες και την μεγάλη κεντρική αίθουσα. Κάνουμε μια πολύ μεγάλη προσπάθεια και ως τμήματα αλλά και ως πανεπιστήμιο για να κρατήσουμε τις εγκαταστάσεις λειτουργικές και να τις συντηρήσουμε και ταυτόχρονα να συνεργαστούμε με τους τοπικούς φορείς για να καλύψουμε όσο περισσότερες ανάγκες τις οποίες θέλει η τοπική κοινωνία και ο κόσμος της πόλης μας και της περιοχής μας".


Ως μία από τις καλύτερες σχολές της χώρας και ιδιαίτερα προβεβλημένη και σε διεθνές επίπεδο, χαρακτήρισε το ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής ο υφυπουργός Αθλητισμού αναγνωρίζοντας ταυτόχρονα ότι υπάρχουν προβλήματα ως προς τις υποδομές. Ταυτόχρονα ανακοίνωσε μία δράση που εκκίνησε η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού με την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας με πανεπιστημιακές σχολές αθλητισμού ανά την χώρα. "Έχουμε ξεκινήσει με την σχολή της Θεσσαλονίκης συνεργασία σε θέματα σχολών προπονητών, τεχνογνωσίας κτλ. Το ίδιο θέλουμε να κάνουμε και με την Κομοτηνή και αυτό να γίνει το συντομότερο δυνατό. Επίσης θα πρέπει να δούμε συνολικά με τις σχολές μας πως θα μπορέσει άμεσα να λυθεί το θέμα επαγγελματικών δικαιωμάτων των αποφοίτων με κατεύθυνση ποδοσφαίρου και περαιτέρω ζητήματα που θα δούμε στον νέο αθλητικό νόμο". 


Η επίσκεψη αυτή του υφυπουργού Αθλητισμού στη Ροδόπη ήταν ένας προάγγελος της επίσκεψης του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στις 14 Νοεμβρίου. Στο πλαίσιο αυτής είχε την ευκαιρία να συναντηθεί και με τοπικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, τον βουλευτή Ροδόπης Μουσταφά Μουσταφά, τον Δημήτρη Χαρίτου και άλλους.

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Μάχη με το χρόνο δίνουν τα συνεργεία, επιμελητήρια και  τοπική αυτοδιοίκηση,  για να προλάβουν να είναι έτοιμοι  με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα και τις υποχρεώσεις τους,  ώστε να πάρουν γρήγορα το πράσιν