fbpx Ξεκίνησε τη λειτουργία του το Ειδικό Γυμνάσιο- Λύκειο Κομοτηνής
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Σάββατο, 2 Δεκεμβρίου, 2017 - 11:00
ΜΙΑ ΔΟΜΗ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ

Ξεκίνησε τη λειτουργία του το Ειδικό Γυμνάσιο- Λύκειο Κομοτηνής

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ειδικό Σχολείο Κομοτηνής
Μαίρη Κοσμίδου
ΕΕΕΕΚ
Αγιασμός

Τα εύσημα στην Μαίρη Κοσμίδου - για την υλοποίηση του έργου, δίνει η διευθύντρια του σχολείου


Τελέστηκε αγιασμός από τον μητροπολίτη Μαρωνείας - Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμων
 

Διονύσης Βοργιάς

Τις πόρτες του άνοιξε για πρώτη φορά φέτος το Ειδικό Γυμνάσιο-Λύκειο που στεγάζεται στη Μελέτη Ροδόπης. Το σχολείο ξεκίνησε τη λειτουργία του στην αρχή της φετινής χρονιάς, σημαίνοντας μία "λάμψη" εν μέσω κρίσης, ενώ χθες το πρωί, Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου, τελέστηκε ο επίσημος αγιασμός από τον μητροπολίτη Μαρωνείας - Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμων.


Στην αίθουσα, παρόντες οι έξι μαθητές του σχολείου, οι καλεσμένοι μαθητές από τα Ειδικά Εργαστήρια Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ) Κομοτηνής, οι εκπαιδευτικοί τους, και γονείς. Μετά τον αγιασμό, πραγματοποιήθηκαν διάφορες εκπαιδευτικές - ψυχαγωγικές δράσεις μεταξύ μαθητών - καθηγητών. Η εκδήλωση συνδυάστηκε και με την Παγκόσμια Ημέρα για Άτομα με Ειδικές Ανάγκες, που είναι ορισμένη στις 3 Δεκεμβρίου.


ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΔΟΜΗ
"Χαίρομαι που υπάρχει η δομή στο νομό, γιατί έλειπε και χρειαζόταν. Εγώ ήμουν χρόνια στο ΕΕΕΕΚ Κομοτηνής, όμως το Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο-Λύκειο είναι η ενδιάμεση δομή ανάμεσα στη Γενική Αγωγή και στο ΕΕΕΕΚ", μας εξηγεί για το κενό που συμπλήρωσε η δομή, η διευθύντρια του σχολείου και κοινωνική λειτουργός Αθανασία Ιομέρη, και συνεχίζει: 


"Η δομή είναι πολύ σημαντική, γιατί υπήρχαν φορές που αναρωτιόμασταν για το σε ποια δομή έπρεπε να φοιτήσουν κάποιοι μαθητές: Στη Γενική Αγωγή ή στο ΕΕΕΕΚ. Εδώ, δίνεται η ευκαιρία στους μαθητές, με πολύ λιγότερα παιδιά στην τάξη, να βοηθηθούν στις δυσκολίες τους. Είναι σαν φροντιστήριο, κι αυτό το λέω στους γονείς. Χαίρομαι ότι οι ίδιοι οι μαθητές, μας λένε ότι καταλαβαίνουν όσα διδάσκονται, και οι γονείς πως είναι χαρούμενοι. Αυτά τα παιδιά, σε μία τάξη με είκοσι μαθητές θα χάνονταν, όμως τώρα γίνεται δουλειά".


Αυτή τη στιγμή φοιτούν έξι μαθητές στο σχολείο, ενώ σε λίγο θα προστεθεί κι ο έβδομος, ενώ η χρονιά ξεκίνησε με πέντε. Στο σχολείο εργάζονται - συμπληρώνοντας ώρες όχι μόνιμα - κοινωνική λειτουργός, γυμνάστρια, βιολόγος, φιλόλογος, πληροφορικός, χειροτεχνικός, μουσικός, φυσικοθεραπεύτρια, καθηγήτρια αγγλικών.


"Τους ευχαριστώ όλους γιατί βοηθούν πάρα πολύ. Επίσης, ευχαριστώ τον περιφερειακό διευθυντή που ξεκίνησε τη δομή, την κα Κοσμίδου, η οποία έδωσε μεγάλο αγώνα για να γίνει το σχολείο, και την κα Πλαστρά, η οποία βοήθησε στο να λειτουργήσει η δομή, σε συνεργασία με τον δήμο Κομοτηνής", αναφέρει η διευθύντρια.


Την άποψή της κατέθεσε και η προϊσταμένη Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Ροδόπης Μαίρη Κοσμίδου. "Όταν είμαστε όλοι μαζί, μπορούμε να κάνουμε όμορφα πράγματα. Πραγματικά, σας αγαπάμε παιδιά και θέλουμε να έχετε έναν χώρο, για να βρείτε τις κλίσεις και να καλλιεργήσετε τα ενδιαφέροντά σας", είπε και - κατόπιν - ανέγνωσε μήνυμα του περιφερειακού διευθυντή Εκπαίδευσης Παναγιώτη Κεραμάρη, ο οποίος τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν ξεχνάει κανέναν στην εκπαίδευση.


Στον χώρο βρέθηκε και η Ερασμία Πλαστρά από το ΚΕΔΔΥ Ροδόπης, η οποία εξήγησε πως "το σχολείο ξεκίνησε ως ένα όνειρο, το οποίο όμως τελικά υλοποιήθηκε και κάλυψε ένα μεγάλο κενό", και πρόσθεσε - μεταξύ πολλών - ότι "το σχολείο είναι πολύτιμο και για τους μαθητές και για την ίδια την κοινωνία, ώστε να ενημερώνεται και ευαισθητοποιείται".


ΟΜΟΡΦΑ ΛΟΓΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ
Με όμορφα λόγια απευθύνθηκε στους μαθητές, ο μητροπολίτης κ.κ. Παντελεήμων. Επικαλούμενος τα λόγια του Κοσμά του Αιτωλού, είπε πως "όταν ανοίγει ένα σχολείο - κλείνει μία φυλακή" , εξηγώντας ότι η γνώση είναι ύψιστο αγαθό. Επικαλέσθηκε επίσης, το παιδικό τραγούδι "φεγγαράκι μου λαμπρό", ώστε να εξηγήσει στα παιδιά την ανάγκη να πηγαίνουν στο σχολείο.


Αναφορικά με τον αγιασμό στη νέα μονάδα, υπογράμμισε πως "η μέρα είναι πολύ όμορφη, γιατί είμαστε εδώ μαζεμένοι ως οικογένεια. Και η χαρά μας είναι διπλή, γιατί εγκαινιάζουμε το νέο αυτό σχολείο". Καταληκτικά, απευθύνθηκε προς τους εκπαιδευτικούς: "Καλή δύναμη στο δύσκολο αλλά σπουδαίο έργο που επιτελείτε", ήταν το μήνυμά του.


ΤΟ "ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ" ΜΙΑΣ ΜΗΤΕΡΑΣ
Το λόγο πήρε και η μητέρα του Απόστολου, μαθητή στο Ειδικό Σχολείο. Τα λόγια της συγκίνησαν και ανέδειξαν την αξία του σχολείου, στην καθημερινότητα γονέων και μαθητών.


"Θερμό ευχαριστώ σε όλους όσους συνέβαλαν στο να λειτουργήσει αυτό το σχολείο. Το καλό που κάνατε για τα παιδιά μας, εύχομαι να σας το γυρίσει ο Θεός εκατό φορές, κι εύχομαι να γίνει πράξη και για όλα τα παιδιά", είπε.

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Ποτέ δεν είναι αργά και έτσι εν μέσω του καλοκαιριού βγήκαν τα αποτελέσματα και αναρτήθηκαν οι πίνακες στην ιστοσελίδα του ΕΟΔΥ, με προσλήψεις διαφόρων ειδικοτήτων, υγειονομικού προσωπικού κυρίως, για τη στε