fbpx Ξεδίπλωσε τις προτάσεις του για τον Δήμο Κομοτηνής ο ιατρός Κωνσταντίνος Μάινας
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Παρασκευή, 5 Απριλίου, 2019 - 10:00
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΜΕ ΤΗΝ "ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ"

Ξεδίπλωσε τις προτάσεις του για τον Δήμο Κομοτηνής ο ιατρός Κωνσταντίνος Μάινας

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Κωνσταντίνος Μάινας
υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος
Σύμπραξη Προοπτικής

Αδέσποτα, αντικαπνιστικός νόμος, δημοτική αστυνομία, υποδομές, τεχνολογίες, και δύο προτάσεις στον χώρο της υγείας, στην ατζέντα του υποψηφίου

Διονύσης Βοργιάς

Στις εκδηλώσεις υποψήφιων δημοτικών συμβούλων της προεκλογικής περιόδου έκανε ποδαρικό ο ιατρός Κωνσταντίνος Μάινας. Ο Κομοτηναίος αποδέχθηκε την πρόσκληση του υποψήφιου δημάρχου Κομοτηνής Αντώνη Γραβάνη και συμμετάσχει στο ψηφοδέλτιο της "Σύμπραξης Προοπτικής". Σε μία ανοιχτή εκδήλωση, μπροστά σε πλήθος κόσμου, το βράδυ της Τετάρτης 3/4 στη Λέσχη Κομοτηναίων, ο κος Μάινας ζήτησε την ψήφο των συνδημοτών του κι ανέπτυξε το δικό του όραμα για τον Δήμο Κομοτηνής. Προλόγισε ο υποψήφιος δήμαρχος Κομοτηνής Αντώνης Γραβάνης, ο οποίος ζήτησε νίκη, αλλαγή σελίδας και έξοδο του Δήμου Κομοτηνής από την μετριότητα.

Προβλήματα και ελλείψεις στο προσκήνιο
Στο λόγο του ο κος Μάινας κατέδειξε μία σειρά προβλημάτων και ελλείψεων που έχει παρατηρήσει ως ιατρός, πολίτης, γονέας, στην Κομοτηνή. Αρχικά είπε "διαπίστωσα ότι ο Αντώνης Γραβάνης έχει  ένα πλήρες σχέδιο για τη πόλη μας και αυτό που άρεσε πολύ", και δήλωσε ότι παρότι είχε προτάσεις να εργαστεί σε άλλες περιοχές ως ιατρός αποφάσισε να παραμείνει στην πόλη όπου γεννήθηκε.

Για τα προβλήματα, είπε, συνοπτικά, τα εξής: Τα αδέσποτα ταλανίζουν τη πόλη μας χωρίς ακόμα να' χει βρεθεί κάποια λύση. Υπάρχουν δρόμοι χωρίς άσφαλτο και χωρίς ηλεκτροφωτισμό εν έτει 2019. Απουσία παιδικών χαρών. Το κολυμβητήριο είναι κλειστό. Νέες τεχνολογίες ίντερνετ δεν υφίστανται σε δρόμους και πλατείες. Μια πόλη που το πράσινο κάθε χρόνο λιγοστεύει με αποκορύφωμα το πάρκο της Αγίας Παρασκευής να βρίσκεται σε κακή κατάσταση. Η δημοτική αστυνομία διαλύθηκε με αποτέλεσμα να μην υπάρχει ένα όργανο που θα τηρεί κάποιους νόμους όπως ο αντικαπνιστικός νόμος η τα παράνομα παρκαρίσματα πολλών αυτοκίνητων. Ο τουρισμός είναι ανύπαρκτος - Μέσω του πανεπιστήμιου θα πρέπει να προωθήσουμε τον συνεδριακό  τουρισμό.

Δεν μηδενίζει το έργο, καταθέτει δύο προτάσεις
Στο λόγο του ο κος Μάινας δεν μηδένισε το έργο της νυν δημοτικής αρχής, λέγοντας "οι αντίπαλοι δεν είναι εχθροί μας. Επειδή διαφωνούμε δεν σημαίνει ότι  δεν μπορούμε να συνεργαστούμε. Ο Δήμος έχει κέρδη και όχι ελλείμματα και αυτό είναι καλό. Όμως αυτά τα χρήματα θα πρέπει να ανταποδίδονται στους δημότες πάντα με σωστό προγραμματισμό και χωρίς σπατάλες".

Κατόπιν, κόμισε δύο προτάσεις, αφότου πρώτα διαπίστωσε ότι οι κοινωνικές δομές του Δήμου Κομοτηνής "βρίσκονται σε καλό επίπεδο, όμως μπορούμε να κάνουμε πολλά περισσότερα". Οι δύο προτάσεις του, περιληπτικά: Η πρώτη πρόταση είναι η τοποθέτηση αυτομάτων εξωτερικών απινιδωτών σε διάφορα σημεία της πόλης με την ίδια φιλοσοφία που υπάρχουν και οι πυροσβεστικοί κρουνοί. Η δεύτερη πρόταση είναι η δημιουργία ΚΕΠ  Υγείας.  Θα ενημερώνουν  τους δημότες ιδιαίτερα αυτούς που έχουν οικονομικά προβλήματα  για τις προληπτικές εξετάσεις που μπορούν να κάνουν για σοβαρά νοσήματα όπως είναι τα καρδιαγγειακά νοσήματα η οι νεοπλασίες.

Καταληκτικά, δήλωσε φύσει αισιόδοξος, εξέφρασε την πεποίθηση ότι κατέρχεται στην κάλπη με ανιδιοτέλεια και ρεαλισμό και μετέφερε το μήνυμα: "Είναι η ώρα να αλλάξουμε τα δεδομένα, να πάμε την πόλη μας μπροστά όπως αξίζει σε όλους".

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Ποτέ δεν είναι αργά και έτσι εν μέσω του καλοκαιριού βγήκαν τα αποτελέσματα και αναρτήθηκαν οι πίνακες στην ιστοσελίδα του ΕΟΔΥ, με προσλήψεις διαφόρων ειδικοτήτων, υγειονομικού προσωπικού κυρίως, για τη στε