fbpx Wi-fi, εργασίες βαφής και επισκευές στη Νομική ΔΠΘ
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Τετάρτη, 2 Αυγούστου, 2017 - 11:00
ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ

Wi-fi, εργασίες βαφής και επισκευές στη Νομική ΔΠΘ

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Νομική
Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης

Ο εκτελών χρέη πρύτανη Σταύρος Τουλουπίδης ανταποκρίθηκε σε επιστολή φοιτητών και δηλώνει πως γίνεται προσπάθεια επίλυσης όλων των προβλημάτων

Διονύσης Βοργιάς

Εργασίες συντήρησης και βελτίωσης, πραγματοποιούνται αυτό το διάστημα στο κτίριο της Νομικής ΔΠΘ, στην πανεπιστημιούπολη. Ύστερα από το μεγάλο έργο που αναδείξαμε σε προηγούμενη έκδοση, αναφορικά με τη μετεγκατάσταση όλων των σχολών που στεγάζονται εντός Κομοτηνής, στην πανεπιστημιούπολη, συνολικής αξίας περίπου 43 εκ ευρώ, πραγματοποιούνται και κάποια άλλα έργα. Φυσικά, αυτά τα έργα είναι πολύ μικρότερα σε αξία και βεληνεκές, παρόλα αυτά αποδεικνύουν μια κινητικότητα της πανεπιστημιακής αρχής, παρά την οικονομική δυσπραγία και την ελλιπή κρατική χρηματοδότηση.


Πιο συγκεκριμένα, ο εκτελών χρέη πρύτανη και καθηγητής ΔΠΘ Σταύρος Τουλουπίδης, απάντησε σε επιστολή φοιτητών Νομικής, που απαρτίζουν την φοιτητική παράταξη Ανεξάρτητη Νομική Κομοτηνής. Σύμφωνα με τον ίδιο, υπάρχει κατανόηση αναφορικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι φοιτητές και στο μέτρο του εφικτού γίνονται προσπάθειες για την επίλυσή τους.


Ο κος Τουλουπίδης, με την επιστολή του, πρώτα κάνει μια ανασκόπηση των επεμβάσεων που έγιναν φέτος, από την πρυτανική αρχή, εντός του κτιρίου της Νομικής. "Την χρονιά που πέρασε ανακατασκευάστηκαν εκ βάθρων οι τουαλέτες του κτιρίου της σχολής, ξεκίνησε η στεγανοποίηση στα 2/3 της ταράτσας του κτιρίου, σε μία έκταση που ξεπερνάει τα 2.000 τμ, εκκρεμούν ακόμα γύρω στα 1.000 τμ, καθαρίστηκαν τα αίθρια, αντικαταστάθηκαν λαμπτήρες για εξοικονόμηση ενέργειας, οι οποίοι εκλάπησαν τρεις φορές, καθαρίστηκε το κτίριο εξωτερικά, φυτεύτηκαν πάνω από 80 μεγάλα δένδρα, ξαναφτιάχθηκε το κυλικείο και άρχισε να λειτουργεί. Καθαρίστηκε ο χώρος όσο μπορούσε καλύτερα. Τοποθετήθηκαν πριν από ενάμισι χρόνο κλιματιστικές μονάδες στα αμφιθέατρα", εξήγησε. 


Επίσης, ανέδειξε πως στο προσεχές διάστημα θα υπάρχει η δυνατότητα υποβολής αιτημάτων προς τη γραμματεία, από τους φοιτητές, μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας. Πιο συγκεκριμένα, όπως ανέδειξε ο κος Τουλουπίδης "οι φοιτητές θα ενημερωθούν από τον προϊστάμενο της διεύθυνσης μηχανοργάνωσης κο Ορφανίδη, για τον τρόπο που μπορούν να υποβάλουν ηλεκτρονικά τα αιτήματά τους στη γραμματεία, έτσι ώστε να καταγράφεται ο χρόνος, πότε γίνεται η αίτησή τους, πότε υποβάλλεται και πότε παραλαμβάνεται η βεβαίωση. Θα γίνει υπενθύμιση της διαδικασίας μέσω του unistudent". 


Επίσης, εν μέσω καλοκαιριού και απουσίας φοιτητών, ξεκίνησαν κάποιες εργασίες που χρειάζονται περισσότερο χώρο και χρόνο. Μια από αυτές είναι η ολοκλήρωση του βαψίματος του κτιρίου, στις αίθουσες διδασκαλίας, τους διαδρόμους και τους κοινόχρηστους χώρους. Εμείς βρεθήκαμε στο κτίριο, κατόπιν σχετικής άδειας, και παρατηρήσαμε πως οι εργασίες έχουν ξεκινήσει και κινούνται σε καλό ρυθμό. Εκεί απασχολούνται τέσσερις εργάτες, οι οποίοι αφαιρούν αφίσες, βρωμιές, και συνθήματα, κρατούν όμως τις όμορφες ζωγραφιές, και βάφουν όλους τους υπόλοιπους τείχους. 


Επίσης, στα μελλοντικά σχέδια της πρυτανείας είναι και η τοποθέτηση δωρεάν wi-fi στους χώρους της σχολής, το οποίο θα μπορούν να χρησιμοποιούν οι φοιτητές και στο αναγνωστήριο.


Τέλος, ανατέθηκε σε αρχιτέκτονα η μελέτη σχεδίασης καινούργιου τύπου τραπεζοκαθισμάτων στο αίθριο της σχόλης, για τον εξωραϊσμό του χώρου. 
Πρέπει να επισημάνουμε πως το κτίριο της Νομικής είναι ενιαίο και αυτό των Οικονομικών Επιστημών ΔΠΘ, όπου κι εκεί έχουν πραγματοποιηθεί αντίστοιχες παρεμβάσεις. 
Η διατήρηση του χώρου καθαρού, φυσικά, εκτός από υπόθεση της πρυτανικής αρχής, είναι και των ίδιων των φοιτητών. Τον τελευταίο χρόνο, μάλιστα, παρατηρήσαμε κάποιες θετικές δράσεις μέσα στη φοιτητική κοινότητα, όπως τη συγκρότηση ομάδας εθελοντών-φοιτητών, οι οποία συναντιόνταν στο κτίριο και καθάριζε τους κοινόχρηστους χώρους.

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Υπομονή μέχρι το Πάσχα για να μπορέσουμε να κρατηθούμε αλώβητοι, ξεπερνώντας το σκόπελο των μετακινήσεων και των συναθροίσεων με την επιβαρυμένη επιδημιολογική κατάσταση, για να έχουμε ένα ελεύθερο καλοκαίρι