fbpx Βροντερό «όχι» σε επιπλέον μειώσεις είπαν οι συνταξιούχοι της ΑΜΘ
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Πέμπτη, 12 Οκτωβρίου, 2017 - 11:00
ΤΑ «ΤΙΜΗΜΕΝΑ ΓΗΡΑΤΕΙΑ» ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

Βροντερό «όχι» σε επιπλέον μειώσεις είπαν οι συνταξιούχοι της ΑΜΘ

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Συνταξιούχοι
Συλλαλητήριο
Συντάξεις

Μεγάλη η συμμετοχή στο περιφερειακό συλλαλητήριο, με συνταξιούχους από τη Ροδόπη

Δήμητρα Συμεωνίδου

Περισσότερο από ικανοποιητική χαρακτηρίστηκε η συμμετοχή των συνταξιούχων στο συλλαλητήριο που έγινε χθες στην Αλεξανδρούπολη. Το συλλαλητήριο είχε προγραμματιστεί εδώ και καιρό και αφορούσε όλους τους συνταξιούχους, όλων των κλάδων (ΙΚΑ, Δημόσιο, ΟΑΕΕ κλπ) από τους πέντε νομούς της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. 


Οι συνταξιούχοι άρχισαν να προσέρχονται στο χώρο της συγκέντρωσης, που ήταν η στοά του Επιμελητηρίου επί της Λεωφόρου Δημοκρατίας λίγο πριν από τις 11.00 και πρώτος ανέβηκε στο βήμα ο κος Κώστας Πανταζίδης από το σωματείο συνταξιούχων ΟΑΕΕ της Αλεξανδρούπολης, ο οποίος χαιρέτισε τη συμμετοχή και έδωσε το λόγο στους εκπροσώπους των παριστάμενων σωματείων. 


Χαιρετισμούς απηύθυναν εκπρόσωποι σχεδόν όλων των σωματείων που πήραν μέρος στη συγκέντρωση, μεταξύ των οποίων και ο κος Γιώργος Κεραμιτζής από το σωματείο συνταξιούχων ΟΑΕΕ της Ροδόπης. 


Όλοι οι χαιρετισμοί είχαν τον ίδιο κοινό παρονομαστή: το γεγονός ότι οι συνταξιούχοι δεν μπορούν να υποστούν περαιτέρω μειώσεις στις συντάξεις τους καθώς για ορισμένους είναι πλέον δύσκολη ακόμη και η επιβίωση. 


Στόχος των διαμαρτυρόμενων ήταν να καταστήσουν σαφές προς την κυβέρνηση ότι δεν μπορούν να υποστούν άλλες περικοπές, ενώ από πολλούς τέθηκε και το ζήτημα ότι από τις συντάξεις τους δεν ζουν μόνο οι ίδιοι, αλλά δεδομένης της ανεργίας, πολλοί συντηρούν με αυτές και τα παιδιά τους. 
Στα πανό και τα πλακάτ τους, οι διαμαρτυρόμενοι επεσήμαναν επίσης ότι ούτε η υγεία είναι δωρεάν, παρά το γεγονός ότι αυτοί έχουν καταβάλλει τις εισφορές τους κατά τη διάρκεια του εργασιακού βίου τους και αυτό ήταν κάτι που επισημάνθηκε και από τους περισσότερους ομιλητές, επίσης. 


Εν τω μεταξύ λόγω της συγκεκριμένης συγκέντρωσης στην Αλεξανδρούπολη ταξίδεψαν και τρεις εκπρόσωποι πανελλήνιων συνδικαλιστικών φορέων των συνταξιούχων (οι κ.κ. Παζοπούλου, Κολοβός και Κουμπούρης) που μετέφεραν το κλίμα που επικρατεί σε όλη την Ελλάδα, όπου η αγανάκτηση στις τάξεις των συνταξιούχων ξεχειλίζει ειδικά δε για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ, που κρίνεται και ασυνεπής ως προς τις δεσμεύσεις της. Όπως είπαν πολλοί ομιλητές ο ΣΥΡΙΖΑ είχε δεσμευτεί να μην πειράξει τις συντάξεις προεκλογικά, όμως μετά την εκλογή του εφάρμοσε και αυτός περικοπές και έχει υπογράψει και μελλοντικές. 


Με λίγα λόγια η κατάσταση που περιγράφηκε είναι σχεδόν ίδια σε όλη την Ελλάδα, με ελάχιστες μικροδιαφοροποιήσεις, ενώ στις αρχές Νοεμβρίου προγραμματίζεται και συνάντηση με κυβερνητικά στελέχη από τα συνδικαλιστικά όργανα των συνταξιούχων. 


Παράλληλα, οι συνταξιούχοι κάλεσαν την υπουργό Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου να μην τους θέτει σε δεύτερη μοίρα καθώς κι αυτοί υπήρξαν κάποτε εργαζόμενοι, ενώ –όπως είπαν- τα δικά τους χρήματα συντηρούν σήμερα τα ασφαλιστικά ταμεία. 


Μία ρηξικέλευθη πρόταση 
Εν τω μεταξύ, και ενώ όλοι οι χαιρετισμοί από το βήμα της διαμαρτυρίας κινούνταν περίπου στο ίδιο πλαίσιο, ο εκπρόσωπος των συνταξιούχων του Διδυμοτείχου κάλεσε τους συναδέλφους του να εξετάσουν όλοι μαζί το ενδεχόμενο δημιουργίας ενός πολιτικού φορέα που θα αποτελείται μόνο από συνταξιούχους καθώς όπως είπε «οι βουλευτές είναι βουλευτές και υποστηρίζουν ο ένας τον άλλον ανεξάρτητα από το κόμμα που ανήκουν». 
Η συγκέντρωση των συνταξιούχων στην Αλεξανδρούπολη ολοκληρώθηκε με πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης. 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Είμαστε μία ωραία ατμόσφαιρα και μία υπέροχη  ευρωπαϊκή οικογένεια θα μπορούσαμε να συμπληρώσουμε,  παράλληλα με την ατάκα του ελληνικού κινηματογράφου,  αναφερόμενοι  στην ΕΕ, από την οποία ζητάμε αλληλεγγύ