fbpx Το βαν του Ποταμιού πέρασε και από την Κομοτηνή
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2019 - 10:00
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΣΤΑΥΡΟ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ

Το βαν του Ποταμιού πέρασε και από την Κομοτηνή

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Σταύρος Θεοδωράκης
Το Ποτάμι
Ευρωεκλογές
Περιφέρεια ΑΜΘ

"Τεράστιες δυνατότητες", βλέπει για την Θράκη, ζητάει από τον κόσμο να ενισχύει ευρωπαϊστές όπως τους υποψηφίους του Ποταμιού στις ευρωεκλογές

Διονύσης Βοργιάς

Σε Ανατολική Μακεδονία και Θράκη βρέθηκε τα περασμένα εικοσιτετράωρα ο πρόεδρος του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης. Συνοδευόμενος από τους υποψήφιους ευρωβουλευτές Γιώργο Κακλίκη, Γιώργο Κορκόβελο, Γιάννη Κωνσταντινίδη, Τάνια Παλαμίδη και Βασίλη Σωτηρόπουλο καθώς και στελέχη του Ποταμιού στις επί μέρους περιοχές Κρίνα Μενεσελίδου και Άρη Σαββίδη, ανέπτυξε επαφές, μεταξύ άλλων, και στην Κομοτηνή, όπου είχε συνάντηση με τον δήμαρχο Γιώργο Πετρίδη και περιηγήθηκε σε κεντρικούς δρόμους της περιοχής.

Η περιοδεία του Ποταμιού γίνεται με έναν διαφορετικό τρόπο, με το εικονιζόμενο βαν. "Ξεκινήσαμε μία μεγάλη περιοδεία από το Ναύπλιο και τώρα φτάσαμε στην Θράκη", λέει στον "Χ" ο κος Θεοδωράκης και ενημερώνει: "Στόχος μας είναι να συναντήσουμε εσάς και μέσα από εσάς να μιλήσουμε με τους πολίτες, να τους πούμε ότι η εκλογική μάχη στις 26 Μαΐου είναι πολύ σημαντική για την Ελλάδα και θα πρέπει να στείλουν στην Ευρώπη ευρωπαϊστές, ανθρώπους που πιστεύουν στην Ευρώπη και θα αγωνιστούν για μία δυνατή Ελλάδα στο κέντρο της Ευρώπης".

Στοίχημα η ψήφος στις Ευρωεκλογές
Κάλεσε τους ψηφοφόρους να ενισχύσουν στην κάλπη ανθρώπους που "γνωρίζουν τα προβλήματα, έχουν δουλέψει πάνω σε αυτά και μπορούν να υπερασπιστούν με γνώση τα συμφέροντα των Ελλήνων", ενώ σε άλλη αποστροφή του κατηγόρησε για λαϊκισμό ακροαριστερούς και ακροδεξιούς με απόψεις που απειλούν το ευρωπαϊκό οικοδόμημα, ζητώντας "η Ευρώπη να υπάρξει ως μία μεγάλη συμμαχία" και "να μην μένει σε στάσιμη κατάσταση", να είναι δομημένη σε άξονες όπως ασφάλεια και ισότητα.

Για τον κο Θεοδωράκη πάντως η ψήφος των πολιτών στις Ευρωεκλογές είναι ένα στοίχημα. "Δεν μου αρέσει να υποκρίνομαι στην πολιτική", λέει στον "Χ", και διαπιστώνει: "Ο κόσμος είναι πολύ θετικός, αλλά το μεγάλο ερώτημα είναι εάν αυτός ο ζεστός χαιρετισμός θα μεταφραστεί σε ψήφο. Αυτό δεν μπορούμε να το ξέρουμε. Πάντως, εγώ είμαι ενθουσιασμένος γιατί παντού, και στην Θράκη, υπάρχει κόσμος που μας λέει να συνεχίσουμε την προσπάθεια που κάνουμε.

Κάποιος κόσμος διαχωρίζει την ψήφο με βάση ότι είναι ευρωεκλογές, πρέπει να ψηφίσει για την Ευρώπη, μία καθαρά ευρωπαϊκή δύναμη". Πρόταξε την ατζέντα του Ποταμιού, η οποία έχει 27 θέσεις για την Ευρώπη που "συγκροτούν την ατζέντα της Ευρωπαϊκής Αναγέννησης, που έχει και ο πρόεδρος Μακρόν". Και διαπίστωσε: "Στην Ελλάδα αντί να συζητάμε γι' αυτές τις θέσεις, ασχολούμαστε με τα tweet των υπουργών νυν και τέως, αλλά για τα σημαντικά θέματα ασφάλειας, οικονομικής ανάπτυξης και παραγωγής δεν γίνεται η κουβέντα που θα έπρεπε".

Μήνυμα από την Θράκη
Όσο για την παρουσία του στην Θράκη καθαυτή, την χαρακτήρισε "ευλογημένο τόπο με τεράστιες δυνατότητες", φέροντας ως παράδειγμα την γεωθερμία που, όπως είπε, "είναι δύναμη για την περιοχή, αλλά πριν από δέκα χρόνια ήταν ένα απαγορευμένο φρούτο λόγω γραφειοκρατίας και κομμάτων". Ανέδειξε, τέλος, ότι "με τους νέους αυτοκινητόδρομους η Θράκη είναι σε λίγες ώρες στην καρδιά της Ευρώπης", ενώ κατέληξε στην ανάγκη να στηριχθεί προκειμένου "να μην εγκαταλείπουν τα νέα παιδιά και οι επιστήμονες την Θράκη - ευλογημένος τόπος".

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Άραγε αισθάνονται ικανοποιημένοι και ευχαριστημένοι με τις συμπεριφορές που επέδειξαν οι συνδικαλιστές στην  κατάθεση στεφάνων,  τιμώντας την εργατική πρωτομαγιά στην πόλη μας;