fbpx Β. Ελευθεριάδου: Δεν είμαι επαγγελματίας πολιτικός, υπάρχει στροφή των πολιτών στο πρόσωπό μου
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Τετάρτη, 16 Ιανουαρίου, 2019 - 10:00
ΔΕΝ ΦΟΒΑΤΑΙ ΝΑ ΣΥΓΚΡΟΥΣΤΕΙ Η ΠΟΛΙΤΕΥΤΗΣ ΤΗΣ ΝΔ

Β. Ελευθεριάδου: Δεν είμαι επαγγελματίας πολιτικός, υπάρχει στροφή των πολιτών στο πρόσωπό μου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Βούλα Ελευθεριάδου
Νέα Δημοκρατία
Εκλογές

Με βολές όχι μόνο κατά των τοπικών βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος, αλλά και της διαχρονικής πολιτικής απαξίωσης της Ροδόπης, φέρνει ως παράδειγμα τον κάθετο άξονα

Δήμος Μπακιρτζάκης

Με βολές κατά των τοπικών βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος αλλά και παραδεχόμενη τα λάθη όχι μόνο του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και των προηγούμενων κυβερνήσεων στη Ροδόπη, η πολιτευτής της ΝΔ Ροδόπης Βούλα Ελευθεριάδου φιλοξενήθηκε στο ράδιο Χρόνος 87,5 fm, εκφράζοντας χωρίς συστολές τις απόψεις της. 

"Εκτός από την κεντρική πολιτική γραμμή, πρέπει οι κατά τόπους υποψήφιοι να είναι κοντά στον κόσμο", είπε ευθύς εξαρχής, μη κρύβοντας την δυσαρέσκειά της που το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας δεν έχει γνωστοποιήσει ακόμη ποιοι θα είναι οι υποψήφιοι βουλευτές του ανά νομό. "Υπάρχει μία καθυστέρηση σε αυτό το κομμάτι, πάμε από αναβολή σε αναβολή, περιμέναμε από τα τέλη του '18 να έχουμε τις πρώτες ανακοινώσεις. Έχουμε μπει σε εκλογική χρονιά. Ένα μεγάλο μέρος της επιτυχίας και της αυτοδυναμίας της ΝΔ θα είναι τα πρόσωπα που θα την εκπροσωπήσουν", αναγνωρίζει, ενώ για την δική της συμμετοχή στα κοινά δεν κρύβει πως "έχω δώσει το στίγμα μου ότι θέλω να είμαι υποψήφια βουλευτής, έχει γίνει κατανοητό από το κόμμα".

Για την κα Ελευθεριάδου ο αγώνας δεν ξεκίνησε πάντως φέτος, χρονιά εκλογών, αλλά την επομένη της εκλογικής ήττας της ΝΔ και της ίδιας. "Η αλήθεια είναι πως από την επόμενη των εκλογών και καθώς δεν εκλέχθηκα βουλευτής από τη ΝΔ στη Ροδόπη, θεώρησα υποχρέωσή μου να είμαι κοντά στον κόσμο της Ροδόπης. Και αυτό γιατί αντιλήφθηκα ότι υπήρχε ένα κενό που έπρεπε να καλυφθεί με κάποιον τρόπο", εξήγησε, παρατηρώντας και το εξής: "Δεν σας κρύβω ότι όσο περνάει ο καιρός υπάρχει μία μεγάλη στροφή (των πολιτών) προς το πρόσωπό μου. Δεν είναι τυχαίο αυτό, ούτε έγινε εύκολα. Χρειάστηκε να αντιμετωπίσω πολλές προκαταλήψεις και δυσκολίες".

Δηλώνει πάντως ότι ο κόσμος πλέον την εκτιμά, γιατί "ξεκαθάρισα εξαρχής ότι εγώ δεν είμαι επαγγελματίας πολιτικός, δεν βρίσκομαι στην πολιτική για βιοποριστικούς λόγους, έχω είκοσι χρόνια επαγγελματικής πορείας ως ιατρός. Όμως ως πολίτης αντιλήφθηκα ότι η περιοχή μας έχει πολλές δυνατότητες τις οποίες δεν έχουμε εκμεταλλευτεί επαρκώς. Γι' αυτό θέτω τον εαυτό μου στην υπηρεσία του κόσμου".

Δριμύ 'κατηγορώ' προς πάσα κατεύθυνση
Στρέφει πάντως το 'κατηγορώ' της προς τους κ.κ. Μουσταφά Μουσταφά και Αϊχάν Καρά Γιουσούφ λέγοντας "ένας βουλευτής που είναι στο κυβερνόν κόμμα έχει το περιθώριο να ασκήσει πολιτική πιο αποτελεσματικά. Έχουμε δύο βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος στην Ροδόπη, που δεν έχουν δείξει την ανάλογη δραστηριότητα για ζητήματα της περιοχής", αλλά εμμέσως πλην σαφώς στρέφει το κατηγορώ της και σε όσους διετέλεσαν βουλευτές στην Ροδόπη ανεξαρτήτως κόμματος τα περασμένα χρόνια, λέγοντας "έπρεπε να τεθούν βάσεις για κάποια ζητήματα στην περιοχή μας, που τα βρίσκουμε πλέον μπροστά μας", αναφερόμενη διαχρονικά και όχι μόνο στην διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Φέρνει το παράδειγμα του κάθετου άξονα προς Βουλγαρία για να πει "έγινε η διάνοιξη, χωρίς να υπάρχουν οι κατάλληλες προϋποθέσεις που θα βελτίωναν τη ζωή μας. Είδαμε μόνο τα μειονεκτήματα κι όχι τα πλεονεκτήματα του κάθετου άξονα στο νομό μας, με αποτέλεσμα να έχουμε μία ροή χρήματος προς την Βουλγαρία, κάτι που μου επισημαίνουν καθημερινά επαγγελματίες της περιοχής και το βλέπω στην κοινωνία", και να αναγνωρίσει πως "αυτή είναι πολιτική ετών".

Στο πλαίσιο της συνέντευξης, η πολιτευτής δεν δίστασε να ασκήσει και αυτοκριτική εκ μέρους της ΝΔ, σημειώνοντας "εδώ και χρόνια δεν υπάρχει ένα συντεταγμένο αναπτυξιακό πρόγραμμα. Το όποιο πρόγραμμα έμεινε και πάλι στα χαρτιά, όπως έμεινε στα χαρτιά και επί Νέας Δημοκρατίας. Το λέω κι ας είναι το δικό μου κόμμα, το 2006-07 είχε γίνει μελέτη τρόπων ανάπτυξης της Ροδόπης και ούτε τότε έγινε κάτι". Η κα Ελευθεριάδου περιμένει το πράσινο 'φως' από τα κεντρικά του κόμματος, ώστε να είναι κι επισήμως υποψήφια βουλευτής Ροδόπης στις βουλευτικές εκλογές του '19.

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Το πόσο διακοσμητικό ρόλο και συνάμα βαρύγδουπο τίτλο στην κυριολεξία έχει το υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης,  που φτιάχτηκε καθαρά για ψυχολογικούς και εθνικούς λόγους,  δήθεν για να στηρίξει τις ακριτικές