fbpx Τόνωση της επισκεψιμότητας στο Φανάρι μέσω του πολιτισμού
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Πέμπτη, 11 Ιουλίου, 2019 - 10:00
ΜΕΤΑ ΤΟ FANARI FESTIVAL, ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ «ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΜΕ ΘΕΑ»

Τόνωση της επισκεψιμότητας στο Φανάρι μέσω του πολιτισμού

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Καλοκαίρι Με Θέα
Φεστιβάλ Φαναρίου
Φανάρι Ροδόπης
ΔΚΕΠΠΑΚ
Νατάσα Λιβεριάδου

Από το 2015 καθιερώθηκαν εκδηλώσεις και δράσεις σε Φανάρι και Αρωγή, όταν δεν υπήρχε κανένας προγραμματισμός για εκδηλώσεις στην παραλία

Το επιζητούν επαγγελματίες και κάτοικοι, λέει η πρόεδρος της ΔΚΕΠΠΑΚ Νατάσα Λιβεριάδου

Δήμητρα Συμεωνίδου

Στην τόνωση της επισκεψιμότητας στο Φανάρι και ευρύτερα στο παραλιακό μέτωπο, επιχειρούν μέσω του πολιτισμού Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτισμού, Παιδείας και Αθλητισμού και Δήμος Κομοτηνής. Η αρχή έγινε φέτος το καλοκαίρι με το Fanari Festival και εκ του αποτελέσματος φάνηκε ότι ο κόσμος αναζητά αφορμές για να βρεθεί στην παραλία.

Ο χώρος διεξαγωγής του φεστιβάλ σε συνδυασμό με τα γνωστά ονόματα τραγουδιστών, προσέλκυσαν χιλιάδες ανθρώπους που εκτός του ότι απόλαυσαν τις συναυλίες, κατανάλωσαν στα τοπικά καταστήματα, ενισχύοντας σημαντικά την κατανάλωση τις τρεις μέρες διάρκειας του φεστιβάλ.

Η συνέχεια δίνεται με τις εκδηλώσεις «Καλοκαίρι με θέα». Καθιερώθηκαν από το 2015 όταν δεν υπήρχε κανένας προγραμματισμός για εκδηλώσεις στο παραλιακό μέτωπο και η όποια προσπάθεια τόνωσης της επισκεψιμότητας μέσω του πολιτισμού εδράζονταν στις ενέργειες ιδιωτών και συλλόγων.

Το επιζητούσαν επαγγελματίες και κάτοικοι, μας λέει η πρόεδρος της ΔΚΕΠΠΑΚ Νατάσα Λιβεριάδου, όταν την ρωτάμε για την επιλογή του τόπου αλλά και του χρόνου των εκδηλώσεων. Διαπιστώνει κάθε χρόνο πλήθος κόσμου να παρακολουθούν τις εκδηλώσεις, να συμμετέχουν και να διασκεδάζουν, τονώνοντας παράλληλα και την κίνηση στα καταστήματα του παραθαλάσσιου οικισμού. Πρόκειται για ντόπιους που παραθερίζουν στο Φανάρι διαθέτοντας κάποιοι σπίτι εκεί, Έλληνες που παραθερίζουν στο κάμπινγκ του ΟΤΕ όπως και του ΕΟΤ, αλλά και ξένοι Βούλγαροι και Ρουμάνοι που αναζητούν τρόπους διασκέδασης στη διάρκεια των διακοπών τους στην περιοχή μας.

Η μεγαλύτερη επισκεψιμότητα διαχρονικά, όπως παρατηρεί η κα Λιβεριάδου, καταγράφεται στις μεγάλες εκδηλώσεις που έχουν μια κάποια ιστορία στον οικισμό, όπως η γιορτή σαρδέλας και η παραμονή της Παναγίας. Πρόκειται για εκδηλώσεις που ξεκίνησαν με πρωτοβουλία των τοπικών συλλόγων και ανθρώπων και πλέον ενισχύονται από τον προγραμματισμό που κάνει ο Δήμος για το καλοκαίρι. Όλα αυτά δίνουν ζωή στο Φανάρι, λέει η κα Λιβεριάδου και αναδεικνύει την συμμετοχή των ανθρώπων σε όλες τις δράσεις και εκδηλώσεις, απόδειξη της ανάγκης να γίνονται περισσότερα το καλοκαίρι στις παραλίες του Δήμου Κομοτηνής.

Οι εκδηλώσεις «Καλοκαίρι με θέα» συνεχίζονται τις επόμενες μέρες με το πρόγραμμα να διαμορφώνεται ως παρακάτω: Παρασκευή 12 Ιουλίου, 9 μ.μ. στην παραλία Μέσης Μουσική παράσταση «Η νύχτα μυρίζει γιασεμί» Με τον Γιάννη Κάλαρη (φωνή), Θωμάς Αραμπατζής (κιθάρα), Κώστας Γκατζαλίδης (μπουζούκι), Κώστας Αθανασιάδης (μπάσο), Κώστα Κυριάκου (ντραμς), Μαρία Κατσουρίνη (φωνή). 

Σάββατο 13 Ιουλίου, 9 μ.μ. στο λιμάνι Φαναρίου Συναυλία με το συγκρότημα «Mice The Swing Band» Φωνή: Κική Τσαλίκη, κιθάρα/φωνή: Χρυσόστομος Κεπελής, κιθάρα/φωνή: Αλέξανδρος Κίνας, πλήκτρα/φωνή: Γιώργος Μπάτζιος, άλτο /σαξόφωνο: Άγγελος Κιουρτζίδης, τενόρος σαξόφωνο: Δημήτρης Αμπελίδης, drums: Αλέξανδρος Δασκαλόπουλος.

Κυριακή 14 Ιουλίου, 9 μ.μ. στο λιμάνι Φαναρίου Συναυλία με τους: Γιάννη Κουλαουζίδη, Γιώργο Παπαζιάκα (μπουζούκι, λαούτο), Αναστασία Βασιλειάδου τραγούδι).

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Με σχετική πλειοψηφία των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας πέρασε το εργασιακό νομοσχέδιο Χατζηδάκη,  που συνάντησε πλήθος αντιδράσεων από τα συνδικάτα, σε  δημόσιο και ιδιωτικό τομέα και   από όλα τα κόμματα