fbpx Τις Σάπες επισκέφτηκε ο υπουργός Δημήτρης Παπαδημητρίου
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Τετάρτη, 31 Ιανουαρίου, 2018 - 11:00
ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΣΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΤΗΣ PHARMATHEN

Τις Σάπες επισκέφτηκε ο υπουργός Δημήτρης Παπαδημητρίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Δημήτρης Παπαδημητρίου
Επίσκεψη
Pharmathen

Είδε με χαρά το εργοστάσιο να επεκτείνεται σε έκταση και θέσεις εργασίας, κι έφαγε ...κεφτεδάκια στο παραδοσιακό εστιατόριο Μέλισσα

Διονύσης Βοργιάς

Η περιοδεία του υπουργού Οικονομίας Δημήτρη Παπαδημητρίου στην Θράκη, είχε ως κύριους άξονές του τις πρωτεύουσες της Ροδόπης και του Έβρου, ενδιαφέρον όμως παρουσίασε και το πέρασμα από τις Σάπες, σε δύο σημεία: Πρώτον, στο εργοστάσιο της Pharmathen στην ευρύτερη περιοχή και, δεύτερον, σε παραδοσιακή ταβέρνα εντός των Σαπών. 


ΕΙΔΕ ΤΗΝ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΥ
Έτσι, το μεσημέρι της Δευτέρας 29 Ιανουαρίου, ο υπ. Οικονομίας βρέθηκε επί μιάμιση ώρα στο εργοστάσιο της Pharmaten, συνοδευόμενος - μεταξύ άλλων - από τον βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Έβρου Δημήτρη Ρίζο, και ξεναγούμενος στον χώρο του εργοστασίου από τον διευθυντή του εργοστασίου Κώστα Σταμούλη. Η ξενάγηση διήρκησε αρκετή ώρα, με τον υπουργό να βλέπει την τεχνολογία του εργοστασίου, το οποίο τηρεί υψηλές προδιαγραφές λειτουργίας, ασφάλειας και υγιεινής. 


Πέρα των λοιπών χώρων, ο διευθυντής έδειξε στους επισκέπτες και τον χώρο όπου γίνεται η επέκταση του εργοστασίου, υπογραμμίζοντας ότι εντός 2018 η επέκταση "μεταφράζεται" σε τριάντα νέες θέσεις εργασίας. "Η επέκταση αφορά το κομμάτι των ενεσίμων βραδείας αποδέσμευσης και θα υλοποιηθεί μέσα στα επόμενα χρόνια. Όμως, ήδη από φέτος θα δημιουργήσει περίπου τριάντα νέες θέσεις εργασίας", είπε. Μάλιστα, αυτή δεν είναι η πρώτη αύξηση στο έμψυχο δυναμικό, το οποίο από το 2010 έχει διπλασιαστεί, δημιουργώντας συνολικά 300 νέες θέσεις εργασίας στις Σάπες. 


Σε άλλο σημείο υπογράμμισε ότι "τηρούνται όλες οι προδιαγραφές ασφαλείας και υγιεινής στο νέο χώρο", προσθέτοντας πως ούτε ο ίδιος μπορεί να περάσει σε όλους τους νέους χώρους, λόγω των αυστηρών ελέγχων υγιεινής (: η διαδικασία ελέγχων διαρκεί δύο εβδομάδες). "Η Pharmathen θα συνεχίσει να βρίσκεται στις Σάπες, επενδύοντας στον τόπο και στους ανθρώπους της", είπε σε άλλο σημείο της ξενάγησης. 


Μετά το πέρας της επίσκεψης, ο υπουργός σχολίασε με θετικό τρόπο τα όσα συμβαίνουν στην επιχείρηση. "Αυτό που είδαμε στην επιχείρηση, είναι η επιμονή ανθρώπων που θέλουν να δημιουργήσουν. Αρχίζοντας από πολύ μικρά επίπεδα χρηματοδότησης, μπόρεσαν να κάνουν πράξη τα όνειρά τους. Η εταιρία είναι καινοτόμος και παίζει σπουδαίο ρόλο στον τομέα της φαρμακοβιομηχανίας. Επειδή είχαν την προοπτική ότι οι εξαγωγές θα τους αποκλείσουν από την κρίση, όχι μόνο παρέμειναν σε λειτουργία αλλά αντίθετα αύξησαν την παραγωγή τους", είπε ο κος Παπαδημητρίου.


Ο υπουργός στάθηκε στο ότι με αυτό τον τρόπο καλούνται να λειτουργήσουν οι επιχειρήσεις, όχι δηλαδή βασιζόμενες μόνο στον δανεισμό και στην κατανάλωση, όπως παλαιότερα. "Με το ερευνητικό προσωπικό προσπάθησαν να αντικαταστήσουν μερικά από τα φάρμακα της αγοράς.

Αυτές οι καινοτόμες επιχειρήσεις συμπεριλαμβάνονται στο αναπτυξιακό σχέδιο της χώρας κάτω από αυτή την κυβέρνηση, που θεωρεί ότι το οικονομικό μοντέλο που υπήρχε μέχρι τώρα - και ήταν βασισμένο στον δανεισμό και στην κατανάλωση - πρέπει να αλλάξει σε μοντέλο που να παράγει προϊόντα υψηλής προστιθέμενης αξίας, όπως η φαρμακοβιομηχανία και να μπορεί να ανταγωνιστεί τους υπόλοιπους διεθνείς οργανισμούς στον εξαγωγικό χώρο", ανέδειξε.


Σε άλλο σημείο του λόγου του στάθηκε στην καινοτομία, την οποία δήλωσε ότι η κυβέρνηση έχει μέσα στο παραγωγικό της μοντέλο: "Με πείθει ότι το νέο παραγωγικό μοντέλο είναι κάτι που πρέπει να ακολουθήσουμε και ότι υπάρχουν χρηματοπιστωτικά προγράμματα που μπορούν να βοηθήσουν εταιρίες που θέλουν να λειτουργήσουν στον χώρο της καινοτομίας".


Μετά την ξενάγησή του και, πριν την αναχώρησή του για Αλεξανδρούπολη, ο Δημήτρης Παπαδημητρίου, μαζί με όσους των συνόδευαν, γευμάτισαν στην παραδοσιακή ταβέρνα Μέλισσα των Σαπών και έκαναν μία σύντομη βόλτα στην κωμόπολη.

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Φρονιμότερο και πιο συνετό πολιτικά και διπλωματικά,  είναι να υπάρχουν έστω και αποτυχημένες διερευνητικές επαφές,  αλλά και ανεπιτυχείς προσπάθειες διαλόγου,  παρά εντάσεις,  πολεμικές ιαχές,  καθώς και αδ