fbpx Την Δευτέρα «πιάνει» δουλειά το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στην Νυμφαία, κατά τον Θ. Τσώνη
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Σάββατο, 17 Απριλίου, 2021 - 09:00
ΣΥΝΟΡΙΑΚΟ ΣΗΜΕΙΟ ΔΙΕΛΕΥΣΗΣ ΜΑΚΑΖΑ-ΝΥΜΦΑΙΑ

Την Δευτέρα «πιάνει» δουλειά το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στην Νυμφαία, κατά τον Θ. Τσώνη

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας
Μακάζα
μεθοριακός σταθμός Νυμφαίας
Αθανάσιος Τσώνης

Αισιόδοξος για την φετινή τουριστική χρονιά ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού της ΑΜΘ

Δήμος Μπακιρτζάκης

Ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού ΑΜΘ Θανάσης Τσώνης ανακοίνωσε την Πέμπτη 15/04 το «πιλοτικό» άνοιγμα του συνοριακού σταθμού Νυμφαίας-Μακάζα για εμβολιασμένους τουρίστες ή έχοντες αρνητικό μοριακό τεστ, από την ΕΕ και συγκεκριμένες χώρες. Το «πολιτικό» άνοιγμα των χερσαίων συνόρων αφορά τον σταθμό στη Νυμφαία της Ροδόπης και τον σταθμό του Προμαχώνα στο νομό Σερρών.

Να σημειωθεί ότι το άνοιγμα δεν αφορά έξοδο Ελλήνων προς τη Βουλγαρία
 

Θ. Τσώνης: «Στη Νυμφαία θα γίνεται δειγματοληπτικός έλεγχος από συνεργεία του ΕΟΔΥ»

Στο  ράδιο Χρόνος 87.5fm ο κος Τσώνης έδωσε κάποιες λεπτομέρειες για το άνοιγμα των συνόρων στην περιοχή μας. Συγκεκριμένα δήλωσε πως «το άνοιγμα αφορά όσους πολίτες της ΕΕ είναι εμβολιασμένοι ή έχουν αρνητικό μοριακό τεστ τουλάχιστον 72 ωρών». Αναφορικά με τις χώρες εκτός ΕΕ αυτές όπως ενημέρωσε είναι η Σερβία, το Ισραήλ (που έχει γίνει διμερείς συμφωνία), οι ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και τα Ενωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Η πανδημία όμως είναι ακόμα εδώ και αυτό φαίνεται και από τους ημερήσιους θανάτους, τους διασωληνωμένους και τα κρούσματα. Σχετικά με το υγειονομικό σκέλος όπως είχατε διαβάσει μέσω του «Χ» ο συνοριακός σταθμός θα στελεχωθεί με κλιμάκιο του ΕΟΔΥ προκειμένου να διενεργούνται τεστ.

«Στη Νυμφαία θα γίνεται δειγματοληπτικός έλεγχος από συνεργεία του ΕΟΔΥ, τα οποία ήδη βρίσκονται στην περιοχή» έκανε γνωστό ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, ενώ σε σχετικό ερώτημα για το εάν τα κλιμάκια θα “πιάσουν” δουλειά από Δευτέρα 19/04 όταν θα γίνει και το περιβόητο άνοιγμα, ο κος Τσώνης απάντησε θετικά. Παράλληλα, λόγω της πανδημίας εξέφρασε και την επιφύλαξή του λέγοντας πως «όλα εξαρτώνται από το ιικό φορτίο για αυτό πρέπει να δείξουμε σοβαρότητα και ατομική ευθύνη».

«Τουρισμός και εστίαση είναι δύο κλάδοι συνυφασμένοι» 
Σε άλλη αποστροφή του στάθηκε στο γεγονός της κίνησης των  τουριστών μέσα στην Ελλάδα από την στιγμή που υπάρχουν συγκεκριμένοι περιορισμένοι σε μετακινήσεις και λοιπές δράσεις, προκειμένου να περιοριστεί η διασπορά του κορωνοϊού. «Θα ισχύει το υγειονομικό πλαίσιο που ισχύει στην κάθε χώρα ξεχωριστά» απάντησε ξεκάθαρα ο κος Τσώνης.

Ο τουρισμός έχει όμως άμεση σχέση και με τον κλάδο της εστίασης που αυτήν την στιγμή είναι ακόμα στον “πάγο”. Τόνισε πως «τουρισμός και εστίαση είναι δύο κλάδοι συνυφασμένοι. Για αυτό μιλάμε για σταδιακό άνοιγμα και “πιλοτικό” για να δούμε πως θα εξελιχθεί η κατάσταση».

Στον επίλογό του μίλησε και για την ετοιμότητα που βρίσκονται οι ξενοδόχοι της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης προκειμένου να υποδεχτούν τουρίστες και εξήγησε ότι «οι ξενοδόχοι της περιοχής υγειονομικά είναι έτοιμοι. Τώρα διαδικαστικά σίγουρα δεν είναι έτοιμοι, αλλά η 14η Μαΐου έχει ανακοινωθεί επίσημα ως άνοιγμα του τουρισμού. Ήδη έχουμε προκρατήσεις και θετικά μηνύματα. Σίγουρα δεν μπορούμε να φτάσουμε τα δεδομένα του 2019 που είχαμε σπάσει ρεκόρ αφίξεων στην περιοχή μας, αλλά  πιστεύω θα είναι καλύτερη χρονιά από πέρυσι».
 


Βρείτε τα τελευταία νέα της Κομοτηνής, της Ροδόπης και της Θράκης ευρύτερα
στο Google News του www.xronos.gr

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Κυβέρνηση  και υπουργοί, προσπαθούν  να δώσουν μία άκρως ενθαρρυντική και αισιόδοξη εικόνα επιστροφής στην κανονικότητα με δόσεις και  με σταδιακές βελτιώσεις σε  εστίαση και   διασκέδαση.