fbpx Τιμητική βράβευση για τους Πρώτους εκ των Πρώτων και από τη Ροδόπη
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Παρασκευή, 31 Μαρτίου, 2017 - 11:00
Η ΜΕΓΑΛΗ ΣΤΙΓΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ

Τιμητική βράβευση για τους Πρώτους εκ των Πρώτων και από τη Ροδόπη

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Βράβευση
Σχολεία
Εκπαίδευση
Μαθητές
Φοιτητές
Ροδόπη

Στο νομό Ροδόπης διακρίθηκαν 6 μαθητές σε σύνολο 12 σχολείων, με πρώτη την Αλεξάνδρα Πεταλωτή

Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπιου Παυλόπουλου, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 30 Μαρτίου 2017 στην Παλαιά Βουλή η βράβευση των «Πρώτων εκ των Πρώτων» αποφοίτων Λυκείου από όλη την Ελλάδα, στο πλαίσιο του προγράμματος «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία» που έχει καθιερώσει από το 2003 η Eurobank. Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος.
Με το πρόγραμμα «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία», η Eurobank επιβραβεύει κάθε χρόνο τους αριστούχους αποφοίτους που συγκέντρωσαν τον μεγαλύτερο αριθμό μορίων πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, σε κάθε ένα από τα 1.750 Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια της χώρας.

Η σχολική περίοδος 2015-2016 ανέδειξε 1.094 αριστεύσαντες από όλη την Ελλάδα. Στα 14 χρόνια ζωής αυτού του θεσμού, η Eurobank έχει βραβεύσει μέχρι σήμερα περισσότερους από 16.000 αριστούχους μαθητές από όλη την Ελλάδα,η μεγάλη πλειοψηφία των οποίων διακρίνονται σήμερα στην οικονομική, ακαδημαϊκή και επιστημονική ζωή της χώρας μας. 


Η βράβευση των 58 αριστούχων που αναδείχθηκαν οι άριστοι μεταξύ των αρίστων, έγινε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπιο Παυλόπουλο, τον πρόεδρο του ΔΣ της Τράπεζας Νικόλαο Καραμούζη και τον διευθύνοντα σύμβουλο της Eurobank Φωκίωνα Καραβία. 


Στην ομιλία του ο πρόεδρος του ΔΣ της Eurobank Νικόλαος Καραμούζης σημείωσε μεταξύ άλλων ότι «Κάθε χρόνος που περνάει σε συνθήκες κρίσης, ανεργίας, φτώχειας και αβεβαιότητας, αυξάνει την ανάγκη επανακαθορισμού των προτεραιοτήτων της χώρας και της κοινωνίας μας.  Η Παιδεία πρέπει να αποτελεί τη βασική εθνική μας προτεραιότητα, ώστε να μην σπαταλάμε ανέξοδα το ανθρώπινο κεφάλαιο της χώρας». 


Υπογράμμισε επίσης ότι είναι επιτακτική ανάγκη υιοθέτησης «μιας πολιτικής που αντιστρέφει τη μετανάστευση ταλαντούχων και ικανών νέων ανθρώπων στο εξωτερικό, να ενθαρρύνει τη νεανική επιχειρηματικότητα, τις δαπάνες για έρευνα και καινοτομία που παραμένουν κάτω από το 0,5% του ΑΕΠ, από τα χαμηλότερα ποσοστά στην Ευρώπη, να προσφέρει επιτέλους ευκαιρίες σε όλους, απασχόληση και αξιοπρεπείς αμοιβές.Το κρίσιμο δεν είναι ο ιδιωτικός και δημόσιος χαρακτήρας της, αλλά το επίπεδο της παιδείας που, σε όλες τις βαθμίδες της, προσφέρει ποιότητα. Μια παιδεία που θα διαθέτει τους αναγκαίους ιδιωτικούς και δημόσιους πόρους να χρηματοδοτήσει την εκπαίδευση και την προοπτική όλων των παιδιών, χωρίς εξαιρέσεις, όπως συνάδει σε μια σύγχρονη δημοκρατική κοινωνία, προσδίδοντάς της προστιθέμενη αξία».


Εκ μέρους των βραβευθέντων, ο πρώτος των πρώτων Κυριάκος Μπίρμπας αναφερόμενος στην πρωτοβουλία της Eurobank σημείωσε ότι αποδεικνύει πως ακόμα και στην Ελλάδα της κρίσης, η αριστεία επιβραβεύεται και η αξιοκρατία πρυτανεύει. Και υπογράμμισε ότι «καμιά προσπάθεια δεν είναι απρόσκοπτη, όμως λυδία λίθος της επιτυχίας και παράγοντας που συχνά προλειαίνει το έδαφος για αυτή είναι η προσήλωση στον στόχο. Είναι γνωστή η καβαφική ρήση που προτάσσει την σημασία του ταξιδιού έναντι της άφιξης στην Ιθάκη. Το δέλεαρ της Ιθάκης ήταν που μας επέτρεψε να υπερκεράσουμε την ψυχική κόπωση και την συναισθηματική φόρτιση, πάντοτε με την ηθική αρωγή της οικογένειας μας. Και θα ήθελα να επιστήσω την προσοχή σας σε αυτήν την διαπίστωση, καθώς η επιτυχία ήταν ένα συλλογικό κατόρθωμα.»


Την εκδήλωση τίμησαν επίσης με την παρουσία τους ο πανοσιολογιώτατος αρχιμ. π. Συμεών Βολιώτης, πρωτοσύγκελλος της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, ο πρόεδρος του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας Γιώργος Μιχελής, οι πρώην υπουργοί Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου, Κώστας Αρβανιτόπουλος και ο Νίκος Φίλης, η γ.γ. της ΕΕΤ Χαρούλα Απαλαγάκη, ο ολυμπιονίκης κολύμβησης Σπύρος Γιαννιώτης, εκπρόσωποι της ακαδημαϊκής και εκπαιδευτικής κοινότητας, εκπρόσωποι φορέων, ανώτατα στελέχη της Eurobank γονείς και συγγενείς των βραβευθέντων φοιτητών.


Οι  βραβευθέντες από την Περιφέρεια Θράκης είναι:
Στο νομό Ροδόπης από το 1ο Γενικό Λύκειο Κομοτηνής, η Αλεξάνδρα Πεταλωτή εισήχθη με αριθμό μορίων 19.263 στη Νομική Σχολή του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθήνας. Στο νομό Ροδόπης διακρίθηκαν 6 μαθητές σε σύνολο 12 σχολείων.


Από το 4ο Γενικό Λύκειο Αλεξανδρούπολης, πρώτος των πρώτων του νομού Έβρου, ο Σταμάτιος Χονδρογιώργος, ο οποίος εισήχθη με αριθμό μορίων 19.433 στο Τμήμα Ιατρικής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Στο νομό Έβρου διακρίθηκαν 11 μαθητές από τα συνολικά 22 σχολεία.


Στο νομό Ξάνθης, διακρίθηκε ο Ιωάννης Παπαϊωάννου από το 3ο Γενικό Λύκειο Ξάνθης, ο οποίος εισήχθη με αριθμό μορίων 19.674 στο Τμήμα Ιατρικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Από τα 17 σχολεία του νομού, τα βραβεία της Eurobank έλαβαν 5 αριστούχοι μαθητές και μαθήτριες.

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Για όσους βιάζονται να υποβαθμίσουν τη σημασία και τα  οφέλη η όχι,  που αποκόμισε ο  πρωθυπουργός  Κυριάκος Μητσοτάκης με την επίσημη επίσκεψη του στη φιλικά φερόμενη προς την Τουρκία, Λιβύη, ας κρατήσουν χ