fbpx Τι είπαν Νίκος Τσαλικίδης - Μουμίν Οντέρ στο περιφερειακό
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Πέμπτη, 2 Φεβρουαρίου, 2017 - 11:00
ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΣΤΑ ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΗ ΡΟΔΟΠΗ

Τι είπαν Νίκος Τσαλικίδης - Μουμίν Οντέρ στο περιφερειακό

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Νίκος Τσαλικίδης
Μουμίν Οντερ
Περιφέρεια ΑΜΘ
Περιφερειακό Συμβούλιο

Μ. Οντέρ: «Εγκρίθηκε η ίδρυση της Κυριακάτικης αγοράς Αμαξάδων και Αράτου»

Δήμος Μπακιρτζάκης

Τον απολογισμό για τα έργα της Περιφέρειας ΑΜ-Θ αναφορικά με την περιφερειακή ενότητα Νομού Ροδόπης πραγματοποίησαν στο περιφερειακό συμβούλιο της Τρίτης 31 Ιανουαρίου ο αντιπεριφερειάρχης Νομού Ροδόπης Νίκος Τσαλικίδης και ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης σε θέματα εμπορίου- επιχειρήσεων Μουμίν Οντέρ.

Η έλλειψη χρόνου εμπόδισε τον κ. Τσαλικίδη να συμπεριλάβει στην εισήγησή του τα έργα που πραγματοποιήθηκαν επί διοίκησης Μέτιου και, άρα, ο Μουμίν Οντέρ συμπλήρωσε τα βασικά έργα, όταν του δόθηκε ο λόγος ως θεματικός αντιπεριφερειάρχης, τα οποία συγκαταλέγονται και στις αρμοδιότητές του ως θεματικού αντιπεριφερειάρχη.

Ν. ΤΣΑΛΙΚΙΔΗΣ: «ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΦΟΡΕΙΣ, ΑΥΤΟΨΙΑ ΣΕ ΘΕΣΜΟΥΣ»
Για το δίμηνο που έχει αναλάβει το Νομό Ροδόπης μίλησε στο 5λεπτο που του αναλογούσε ο Νίκος Τσαλικίδης, ο οποίος ξεκίνησε αναγνωρίζοντας την παρακαταθήκη του Γιώργου Παυλίδη.

Αναφορικά με τη δράση του σημείωσε πως αποσαφηνίστηκε το νομοθετικό πλαίσιο του ν. 4412/2016 περί δημοσίων συμβάσεων, και πως από την πρώτη στιγμή πραγματοποιεί συναντήσεις σε υπηρεσίες για διεξοδική ενημέρωση και καταγραφή των προβλημάτων, επιτόπιους ελέγχους σε φορείς και θεσμούς για αυτοψία. Επίσης, μίλησε για την ανάγκη χρήσης του ΕΣΠΑ στη Ροδόπη, αλλά και για τη συνεργασία του με τον κ. Αμοιρίδη σε θέματα τουρισμού, με στόχο την ανάδειξη του νομού, όπως η συνάντησή τους με την αεροπορική εταιρία Aegean αναφορικά με την προώθηση των προϊόντων της περιοχής μέσω του περιοδικού και των παροχών τους. Επιπλέον, στάθηκε σύντομα στην κακοκαιρία, τονίζοντας ότι η αντιμετώπισή της στη Ροδόπη ήταν ικανοποιητική, με την επίβλεψη και τον συντονισμό του αποχιονισμού στον ορεινό όγκο της Ροδόπης αλλά και στο περιφερειακό δίκτυο που είναι αρμοδιότητα της περιφέρειας.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στη δημιουργία τουριστικού οδηγού για την περιοχή, σε έντυπη και ηλεκτρονική έκδοση, παρά τις ασφυκτικές προθεσμίες, τη λειτουργία της Ακαδημίας Δια Βίου Μάθησης που για πρώτη φορά λειτούργησε στην ΠΕ Ροδόπης στις 7 Δεκεμβρίου 2016 με προοπτική να συνεχιστεί, αλλά και στις συνεχείς συσκέψεις με δημάρχους, εκπροσώπους του ΔΠΘ, επιμελητήρια, πολιτιστικούς συλλόγους. 
Ο ίδιος ολοκλήρωσε το λόγο του αναφερόμενος στη συμμετοχή της αντιπεριφέρειας στη συλλογική προσπάθεια των τοπικών φορέων της Ροδόπης, για την επιστροφή των νοσούντων μαθητών του 3ου ΓΕΛ Κομοτηνής από την Αθήνα πίσω στην Κομοτηνή. «Αντιμετωπίσαμε με επιτυχή τρόπο ένα έκτακτο και δυσάρεστο περιστατικό, χωρίς καμία χρηματοδότηση από το υπουργείο, τονώνοντας την αίσθηση ασφάλειας που θέλουμε να αισθάνονται οι κάτοικοι της Ροδόπης». Τότε ολοκληρώθηκε και ο χρόνος, με τον κ. Τσαλικίδη να ζητάει παράταση, προκειμένου να αναφερθεί στη θητεία Μέτιου, χωρίς όμως το αίτημά του να γίνει δεκτό.

Μ. ΟΝΤΕΡ: «ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΑΠΟ ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΤΙ ΘΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ Ο ΚΟΜΒΟΣ ΒΙ.ΠΕ.»
«Επειδή δεν είμαστε αχάριστοι, θέλω αρχικά να κάνω μια ειδική αναφορά στον Γιώργο Παυλίδη. Ήταν ο άνθρωπος που το 2014 με συμπεριέλαβε στο ψηφοδέλτιο, δίνοντάς μου την ευκαιρία να τεθώ στην κρίση των συμπολιτών μου, και τον Ιούνιο του 2016 με τίμησε με την αντιπεριφέρεια», είναι τα λόγια με τα οποία ξεκίνησε ο Μουμίν Οντέρ.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις δράσεις που έχει μεθοδεύσει ως θεματικός αντιπεριφερειάρχης. 
Συγκεκριμένα, τόνισε πως «για πρώτη φορά από το 2010 επικαιροποιήθηκε ο κατάλογος επικοινωνίας όλων των υπηρεσιών της περιφέρειας ΑΜ-Θ προς έγκαιρη και αποτελεσματική εξυπηρέτηση πολιτών» και ότι «λάβαμε τη δέσμευση από την Εγνατία Οδό ότι θα ολοκληρωθεί ο κόμβος ΒΙ.ΠΕ. Κομοτηνής και θα δοθεί στην κυκλοφορία στις αρχές 2017. Στον τομέα της εκκαθάρισης των επιχειρήσεων, αυτή επισπεύτηκε με αποστολή ενημερωτικού σημειώματος κι εν συνεχεία εξωδίκου προς τους εκκαθαριστές που καθυστερούσαν επί μια τετραετία. Από τις 10 υπό εκκαθάριση επιχειρήσεις, για 2 επιχειρήσεις του Έβρου ολοκληρώθηκε η διαδικασία». Τέλος, «συστήθηκαν μικτά κλιμάκια εμπορίου με τριμελή σύνθεση σε κάθε ΠΕ, ως υποβοηθητικά στα ήδη υπάρχοντα ΚΕΛΑΗΕ, και υπάρχει σκέψη για να αυξηθεί ο αριθμός των μελών τους».
Συγκεκριμένα για την ΠΕ Ροδόπης, αναφέρθηκαν τα παρακάτω έργα:

-εγκρίθηκε η ίδρυση και η λειτουργία της Κυριακάτικης αγοράς Αμαξάδων Δήμου Ιάσμου, θα προστεθούν κάποια προϊόντα, αλλά και Αράτου Δήμου Αρριανών,
-έγκαιρα και άμεσα έγιναν οι αποφάσεις για την τροποποίηση στα μαθητικά δρομολόγια, με αποτέλεσμα από την έναρξη της σχολικής χρονιάς και μέχρι τα τέλη του Σεπτέμβριου 2016 η μεταφορά για την ΠΕ Ροδόπης να γίνει χωρίς πρόβλημα και με πληρωμές προς τους διαμετακομιστές,
-ξεκίνησαν οι εξετάσεις αδειών τρακτέρ στις έδρες των δήμων,
-ξεκίνησε η γέφυρα στον Κάλχα -αναμένουμε Δοκό και Σκάλωμα,
-αποκαταστάθηκε και ολοκληρώθηκε η αντιπλημμυρική παρέμβαση στο δρόμο Κοπτερού-Ιάσμου αξίας 150.000 ευρώ,
-έγιναν πολλοί καθαρισμοί ρεμάτων και δρόμων,
-εγκρίθηκε η αντικατάσταση δικτύου ύδρευσης της Διαλαμπής,
-αποκαταστάθηκε το οδικό δίκτυο Βραγιάς-Δοκού.

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Καταλόγισαν βιαστικά ρατσιστικές διαθέσεις και πνεύμα διακρίσεων, στην ανακοίνωση της διοικήτριας του νοσοκομείου Ξάνθης, για τα κρούσματα στον Εχίνο, το μειονοτικό κόμμα και διάφοροι προστάτες της μειονότητ