fbpx «Θέλω ο υπουργός Παιδείας να αναστείλει τα καθήκοντα μου για να ξεκινήσω διαδικασία εναντίον του»
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Παρασκευή, 12 Μαΐου, 2017 - 11:00
ΑΘ. ΚΑΡΑΜΠΙΝΗΣ – ΠΡΥΤΑΝΗΣ ΔΠΘ

«Θέλω ο υπουργός Παιδείας να αναστείλει τα καθήκοντα μου για να ξεκινήσω διαδικασία εναντίον του»

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αθανάσιος Καραμπίνης
Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης
Κώστας Γάβρογλου

Ο κος Καραμπίνης ρίχνει κι άλλο φως στην υπόθεση και επιμένει ότι δέχεται «πολιτική επίθεση» 

Δήμος Μπακιρτζάκης

Την άποψη ότι επιθυμεί να παυθεί από τα πρυτανικά του καθήκοντα με εντολή του υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου εξέφρασε μέσα από το ράδιο Χρόνος 87.5 fm ο κος Θανάσης Καραμπίνης και μπορεί εκ πρώτης όψεως αυτή η στάση να μοιάζει περίεργη, όμως ο ίδιος εξηγεί: «Για να είμαι ξεκάθαρος θα ήθελα ο κος υπουργός να μου αναστείλει τα καθήκοντα ως πρύτανη, προκειμένου να μπορώ να προσφύγω στην ελληνική δικαιοσύνη να αποδείξω πόσο άδικα με κατηγορεί. Δύο πράγματα μπορούσα να κάνω ή να προσφύγω κατά της χώρας μου στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που δεν ήθελα να σύρω την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ή να προσφύγω κατά του υπουργού με ποινική διαδικασία το οποίο το έκανα. 


Αναγκάστηκα να κάνω μια μήνυση την οποία την έστειλα στην Βουλή και στην εισαγγελέα. Δεν έχω άλλον τρόπο να αμυνθώ για όλα αυτά τα ψευδή που γράφει το πόρισμα αυτό το συκοφαντικό το ανυπόστατο, παρά μόνο όταν γίνει μια πράξη εναντίον μου. Άρα περιμένω ασμένως να με παραπέμψει ο κος υπουργός και να μου αναστείλει τα καθήκοντα προκειμένου να προσφύγω, παρά την αρνητική γνωμοδότηση της Συγκλήτου».


Ο κος Καραμπίνης ανέφερε για ακόμη μία φορά ότι δεν κατανοεί το λόγο για τον οποίο κατηγορείται, αφού ο φάκελος της σίτισης έχει κλείσει οριστικά. Κάλεσε μάλιστα όλους να θυμηθούν τον «κο Παρασκευόπουλο που ήταν υπουργός Δικαιοσύνης του Σύριζα ο οποίος δήλωνε στην βουλή ότι στο Δημοκρίτειο η σίτιση από το 2005 μέχρι το 2009 έχει ελεγχθεί δεν έχει βρεθεί τίποτα και έχει πάει στο αρχείο» .  


Ο πρύτανης εκτιμά ότι οι διώκτες του «έχουν ενοχληθεί επειδή αναγκάστηκα να πάω στην εισαγγελία εδώ, να κάνω αίτηση και να πάρω βεβαίωση ότι δεν κατηγορείται για τίποτα από το 2005 μέχρι το 2015», ενώ επανέλαβε για άλλη μία φορά πώς όλη αυτή η υπόθεση εν τέλει βλάπτει το Δημοκρίτειο. Προφανώς και υπάρχει προσωπικό κόστος για τον ίδιο και την οικογένειά του, όμως η βλάβη που έχει υποστεί το εκπαιδευτικό ίδρυμα είναι πολύ πιο σημαντική.


«Έχει γίνει όμως μεγάλη ζημιά σε ένα πανεπιστήμιο που πήγαινε πάρα πολύ καλά και το ξέρετε όλοι και αυτό ενόχλησε πάρα πολύ. 


Θα ήθελα ο υπουργός να ξαναδιαβάσει όλα τα στοιχεία που έχει και πιστεύω ότι είναι ένας έξυπνος άνθρωπος, να απομονώσει εκείνους οι οποίοι τον έπεισαν ή τον πίεσαν ή τον εκβίασαν να  βάλει τον Καραμπίνη σε αναστολή καθηκόντων γιατί αλλιώς θα δημιουργήσουν προβλήματα και να κάτσει να δει το καλό του πανεπιστημίου και της Θράκης και πιστεύω ότι μπορεί να το κάνει», κατέληξε ο κος Καραμπίνης.

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Τα των πολιτικών στους πολιτικούς και τα των καθηγητών στους καθηγητές,  θα μπορούσαμε να πούμε παραφράζοντας βέβαια τη γνωστή ρήση,  αναφορικά με το πρόβλημα που προέκυψε με τις αποφάσεις κάποιων σχολών του