fbpx TEDx Komotini 2019: Το "Πρίσμα" μέσα από 9 μοναδικές ομιλίες
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2019 - 10:00
ΕΛΑΒΕ ΧΩΡΑ ΤΟ 3ο TEDx KOMOTINI EVENT TΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 5 ΜΑΪΟΥ

TEDx Komotini 2019: Το "Πρίσμα" μέσα από 9 μοναδικές ομιλίες

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
TEDx Komotini
Πρίσμα
Ομιλία

9 ομιλητές, 100 θεατές, πάνω από 5 ώρες διάρκεια, τα βασικά στοιχεία της φετινής επιτυχίας

Επιβεβαιώνοντας τις προσδοκίες, το TEDx Komotini Event έλαβε χώρα για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, την πρώτη Κυριακή του Μαΐου και συγκεκριμένα στις 5/5, στον συνεδριακό χώρο του ξενοδοχείου Arcadia στην Κομοτηνή. 

9 ομιλητές, 100 θεατές, πάνω από 5 ώρες διάρκεια είναι τα βασικά στοιχεία της φετινής επιτυχίας, μίας ημερίδας, η οποία είναι το αντίθετο από ό,τι έχουμε στο μυαλό μας και βλέπουμε να διοργανώνεται στην πόλη μας. Σκοπός κάθε TEDx Event είναι μέσω ενός κεντρικού θέματος και μιας παλέτας ομιλητών διαφορετικών μεταξύ τους αναφορικά με το χώρο προέλευσης, το αντικείμενο ασχολίας, τα ενδιαφέροντα και τις προσωπικές του ιστορίες, να εμπνευστούμε, να μεταλαμπαδευτεί γνώση και να γεννηθούν σπίθες και ιδέες. 

Για τρίτη φορά φέτος το TEDx Komotini έφερε εις πέρας το στόχο του. Με κεντρικό θέμα "Το Πρίσμα" και πώς μία διαφορετική γωνία οπτικής, μπορεί να φέρει διαφορετικά αποτελέσματα, τρόπος σκέψης, ιδέες, και πώς όλο αυτό μπορεί να επηρεάσει ή όχι την καθημερινότητα μας, από τα πιο απλά πράγματα μέχρι αποφάσεις ζωής, οι εννέα ομιλητές ανέβηκαν στη σκηνή του TEDx Komotini και μοιράστηκαν τις προσωπικές τους ιστορίες, τις επιχειρηματικές τους δράσεις, κομμάτια της ζωής τους με το κοινό, μεταφέροντας ο καθένας κάτι από την προσωπικότητα του. 

Φετινός παρουσιαστής του event ήταν ο Αλέξανδρος Χαριζάνης, ραδιοφωνικός παραγωγός, stand up comedian, με παρουσία τόσο στην τηλεόραση, όσο και στο διαδίκτυο, και εξαιρετικά πληθωρικό χιούμορ. Κατάφερε να ενώσει τους διαφορετικούς κόσμους της κάθε ομιλίας, έπαιξε με τις λέξεις, και με το πηγαίο χιούμορ του πείραξε τους πάντες, συμπεριλαμβανομένου του εαυτού του, δείχνοντας το ταλέντο του και αποσπώντας δικαίως το χειροκρότημα του κοινού όταν παρουσίασε και μέρος του live show που κάνει ως stand up comedian. 

Χωρισμένο σε τρεις ενότητες, με τρεις ομιλίες η κάθε μία και δύο διαλλείματα, το πρόγραμμα του συνέδριου ξεκίνησε στις 11.30 π.μ. και ολοκληρώθηκε στις 4.30 μ.μ. το απόγευμα της Κυριακής.  Με το πέρας του συνεδρίου, ο κόσμος είχε τη δυνατότητα να μιλήσει και να γνωρίσει τους ομιλητές, καθώς απολάμβανε ένα δροσιστικό κοκτέιλ.  

Όπως και στα προηγούμενα event όλες οι ομιλίες βιντεοσκοπήθηκαν και μέσα στο επόμενο διάστημα θα ανέβουν στο επίσημο youtube channel του TEDx Global με σκοπό να είναι διαθέσιμες προς όλους. 

Όπως και σε κάθε συνέδριο, η κινητήρια δύναμη όλων των πεπραγμένων είναι οι χορηγοί του συνεδρίου, καθώς η όλη προσπάθεια στηρίζεται εξολοκλήρου στους ανθρώπους, τις εταιρίες και τις επιχειρήσεις που πιστεύουν ότι οι ιδέες πρέπει να διαδίδονται, και βοηθούν είτε οικονομικά, είτε αναλαμβάνοντας την κάλυψη εξόδων. 

Οι πλατινένιοι χορηγοί της φετινής χρονιάς είναι οι:

  • Aegean
  • Αστικό Κτελ Κομοτηνής
  • Ποτοποιία Οινοποιία Θράκης 
  • Pharmathen

Χρυσοί χορηγοί: Τζαμπάζης, 3Cents, Bakkal, Schur Flexibles, Θρακικά Εκκοκκιστήρια Α.Ε., 3 Gourmet, Ξενοδοχείο Κυρίδης και Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης.  

Ασημένιοι χορηγοί: Κasapis Men's wear, Fanari Hotel, Guitar Lab, Κυράζογλου Ασφαλιστικό Γραφείο, Μετάξι, Πρόταση Εκτυπώσεις, Fishbone Tattoo Studio, RoomMates, NorthSailing, Anatolia Hotel, Optic Stores Κητζίδης, Το Σπίτι του Γλυκού, Φώτης Γεωργιάδης & ΥΙΟΣ Ο.Ε.

Παρακάτω μία μικρή γεύση από το live Facebook feed του συνεδρίου:

"Μόνη της μια απλή σκέψη δεν έχει αξία. Πραγματική αξία έχει η πρόταση, η λύση σε κάθε πρόβλημα." : Γιώργος Κούτρας , ιδρυτής, CEO των εταιρειών OpenIT, Openichnos.

"Η τεχνολογία blockchain έρχεται να αλλάξει τα πάντα. Από καθημερινά ερωτήματα μέχρι όλο τον ηλεκτρονικό κόσμο. Είμαστε έτοιμοι να αλλάξουμε το τεχνολογικό πρίσμα;" Κώστας Καλογεράκης,  αντιπρόεδρος του Hellenic Blockchain Hub.

"Στόχος μου είναι να μοιράσω χαρά, να μεταδώσω μηνύματα, δημιουργικότητα. Χαρά, λοιπόν, αυτό είναι το πρίσμα μου. Όμως μπορούμε να πετάξουμε;" Joy Κουμεντάκου, concept generator, fashion designer, fashion mentor, creative motivator.

"Η κυκλική οικονομία, όσο ιδιαίτερη και αν ακούγεται είναι το μέλλον της ενέργειας. Ένας τρόπος να αντιστρέψουμε την περιβαλλοντική κρίση. Πρέπει να την αγκαλιάσουμε." Σπύρος Κιαρτζής, Διευθυντής Νέων Τεχνολογιών και Εναλλακτικών Πηγών Ενέργειας, Ελληνικά Πετρέλαια Α.Ε.

"Η τεχνητή νοημοσύνη είναι παντού. Ο καταλύτης για την τεχνολογική ανάπτυξη, το κομμάτι της καθημερινής μας ζωής. Ένας απαραίτητος βοηθός για τις απαιτήσεις του σήμερα." Παναγιώτης Τσαντίλας, ιδρυτής Palo Services.

"Ένας από τους νόμους που οδηγεί στην εξέλιξη είναι ο πολυμορφισμός. Φαντάζεστε έναν κόσμο με διαρκείς αντιγραφές του εαυτού μας; Μονότονο, ανούσιο.  Ας γίνουμε πολυμορφικοί με έναν τρόπο. Κάνοντας την δική μας, προσωπική επανάσταση!" Δήμητρα Ζερβάκη, Business Coach, Διαχειρίστρια έργων, Εκπαιδεύτρια ενηλίκων.

"Εξωστρέφεια, η ενεργή επικοινωνία με το εξωτερικό, σημαίνει επιβίωση. Για να επιβιώσουμε, για να προχωρήσουμε σε κάθε τομέα πρέπει να κοιτάμε μπροστά. Μην ..ομφαλοσκοπούμε" Αδριανός Πρωτόγερος, ιδρυτής και CEO της επιχείρησης PLATO Institute of International Strategic Extroversy.

"Το πρίσμα διασπά την ζωή σε συνιστώσες. Μια από αυτές είναι και τα όνειρα μας, οι στόχοι μας. Μην τα παρατήσετε ποτέ. Με υπομονή και επιμονή να υπερβούμε τα εμπόδια που θα έρθουν. Να κρατήσουμε ασίγαστη την φλόγα των προσωπικών μας ονείρων." Ιωάννης Μπαζιώτης, επίκουρος Καθηγητής Ορυκτολογίας - Πετρολογίας.

"Σε αυτόν τον κόσμο είμαστε οι επισκέπτες. Όταν τον αφουγκραστείς, ανοίγοντας την ψυχή σου κι ακούγοντας την μελωδία του, αντιλαμβάνεσαι κάτι σημαντικό. Εγώ κατάλαβα το δικό μου μουσικό ταξίδι.
Το δικό μου πρίσμα για την ζωή." Μonika Χριστοδούλου, μουσικός.

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Και στοιχειώδη νοημοσύνη να διαθέτει κάποιος, μπορεί να αντιληφθεί  το σκεπτικό για τη άδικη  απόφαση  του   υπουργείου Πολιτικής Προστασίας για τη Ροδόπη και ότι  δεν πρόκειται να κάνουν  πίσω, παρά τις δια