fbpx Ταλαιπωρία στην Εγνατία Οδό
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Παρασκευή, 20 Ιανουαρίου, 2017 - 11:00
ΓΙΑ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΩΡΕΣ ΕΜΕΙΝΕ ΚΛΕΙΣΤΟΣ Ο ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΣ

Ταλαιπωρία στην Εγνατία Οδό

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Εγνατία Οδός
Μέστη
κακοκαιρία
χιόνι
Αποκλεισμός
Ταλαιπωρία

Ασθενής και βρέφος εγκλωβίστηκαν στο δρόμο

Νταλίκες εξετράπησαν από την πορεία τους στο κομμάτι Μέστης - Αλεξανδρούπολης, μετά τη στροφή για Σάπες εγκλωβίζοντας οδηγούς ΙΧ για πολλές ώρες
 

Διονύσης Βοργιάς

Για τέσσερις ώρες παρέμεινε χθες Πέμπτη 19 Ιανουαρίου κλειστό το κομμάτι Μέστης-Αλεξανδρούπολης στην Εγνατία Οδό, ως συνέπεια της κακοκαιρίας. Συγκεκριμένα, περί τις 14:00 νταλίκες εξετράπησαν από την πορεία τους περίπου 500 μέτρα μετά την έξοδο για Σάπες και δίπλωσαν στο δρόμο, με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων μέχρι να επέμβουν οι υπεύθυνοι του οδικού δικτύου και να επαναφέρουν τις νταλίκες στη θέση τους. Τελικά, το ζήτημα επιλύθηκε αλλά μετά από τέσσερις περίπου ώρες, στις περί τις 17:30, όταν ο δρόμος δόθηκε ξανά σε κυκλοφορία.


Παρόλα αυτά, ανθρώπινες ζωές κινδύνευσαν, οδηγοί επαγγελματικών και ιδιωτικών οχημάτων ταλαιπωρήθηκαν, ενώ ένας ασθενής κι ένα βρέφος που ταξίδευαν για Αλεξανδρούπολη εγκλωβίστηκαν στο οδικό δίκτυο.


Ο «Χ» βρέθηκε στο σημείο και αποτύπωσε τα παράπονα των διερχομένων, μερικοί από τους οποίους ήταν φανερά απογοητευμένοι από τη διακοπή της κυκλοφορίας. Άλλοι επαγγελματίες με τα φορτηγά τους στο μεροκάματο, κι άλλοι ιδιώτες να πηγαίνουν πίσω στην Αλεξανδρούπολη για δουλειά ή άλλες υποχρεώσεις. Ακόμη και νταλίκες και μεγάλα φορτηγά, με φορτία από τη Δυτική ή Κεντρική Μακεδονία ή κι από ξένες χώρες, έμειναν εγκλωβισμένα στο χιόνι, δίνοντας «παράταση» στο εργασιακό τους ωράριο, χωρίς να φταίνε.


Όλοι τους ταλαιπωρήθηκαν και μάλιστα έχοντας πληρώσει τα διόδια, και μάλιστα όχι οικονομικά ιδίως για τα μεγάλα οχήματα. Το αίτημά τους ήταν να βρουν ένα δρόμο διελεύσιμο και σχετικά καθαρό, προκειμένου να φέρουν σε πέρας, σε χρόνο ικανοποιητικό και με τη δέουσα ασφάλεια, το δρομολόγιό τους.


Φυσικά, ο καιρός είχε άλλη ...διάθεση, ενώ οι υπεύθυνοι του οδικού δικτύου δεν έδειξαν την προσδοκώμενη εγρήγορση, στο να απομακρύνουν τα οχήματα από το οδικό δίκτυο, προκειμένου να συνεχιστεί -έστω σε εύλογο χρονικό διάστημα- η κυκλοφορία των οχημάτων προς Αλεξανδρούπολη.


ΑΣΘΕΝΕΙΣ «ΚΟΛΛΗΜΕΝΟΙ» ΣΤΟ ΧΙΟΝΙ
Κι ακόμη κι αν δεχθούμε ότι η ταλαιπωρία μερικών ωρών για επαγγελματίες και ιδιώτες δεν είναι υπερβολική, μόνο ως υπερβολική μπορεί να χαρακτηριστεί η ταλαιπωρία ενός ασθενή που μετέβαινε με το ασθενοφόρο πίσω στην οικεία του αλλά κι ενός βρέφους με προορισμό το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, το οποίο τελικά έφτασε στην πρωτεύουσα του Έβρου με ειδικό ...4x4.


Συγκεκριμένα, ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, το οποίο μάλιστα μετέφερε ασθενή, εγκλωβίστηκε μεταξύ Μέστης και Αλεξανδρούπολης.  Αρχικά το ασθενοφόρο παρέμεινε «κολλημένο» μαζί με τα άλλα οχήματα, αλλά τελικά ο ασθενής προωθήθηκε στο σπίτι του με κάποιο τζιπάκι και μέρος του πληρώματος παρέμεινε στο όχημα έως ότου ολοκληρώθηκε η διαδικασία του απεγκλωβισμού των οχημάτων. 


Επιπλέον, και ένα βρέφος που μεταφερόταν από την Καβάλα στην Αλεξανδρούπολη, το οποίο ήταν νεογνό μιας ημέρας και χρειαζόταν ιατρική περίθαλψη, έφτασε τελικά στο Νοσοκομείο αρχικά με όχημα 4x4, κατόπιν ειδικής επιχείρησης απεγκλωβισμού, κι έπειτα με ΕΚΑΒ.


Τέτοια φαινόμενα τετράωρης διακοπής της κυκλοφορίας δεν τιμούν την Εγνατία Οδό και δεν αποτελούν καλό ...marketing σε μια περίοδο όπου θέλουν να τοποθετήσουν επιπλέον σταθμό διοδίων σε αυτό το σημείο.
 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Ήταν θέμα χρόνου το πότε θα επιτευχθεί η συνεργασία Γιάννη Γκαράνη,  με τον νέο επικεφαλής της παράταξης «Ξεκίνημα για την πόλη» Πέτρο Ζωγράφου,  που ανέλαβε τα ηνία μετά το θάνατο του αείμνηστου δημάρχου Τά