fbpx Συνταξιούχοι Ροδόπης: "Δεν χρωστάμε σε κανέναν - δεν αντέχουμε άλλο"
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Παρασκευή, 6 Οκτωβρίου, 2017 - 11:00
ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΑΚΕΡΑΙΕΣ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥΣ

Συνταξιούχοι Ροδόπης: "Δεν χρωστάμε σε κανέναν - δεν αντέχουμε άλλο"

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Συνταξιούχοι
Κρίση
Ροδόπη
Συλλαλητήριο

Ανοιχτό κάλεσμα τριών σωματείων συνταξιούχων Ροδόπης, σε συλλαλητήριο συνταξιούχων στην Αλεξανδρούπολη


Γ. Κεραμιτζής: "Οι αγώνες δεν κερδίζονται από την καρέκλα του καφενείου"

Διονύσης Βοργιάς

Να τους επιστραφεί ό,τι τους έχουν "κλέψει" όλες οι μνημονιακές κυβερνήσεις, ζητούν από κοινού τρία σωματεία συνταξιούχων, που δραστηριοποιούνται στη Ροδόπη. Πιο συγκεκριμένα, το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Ροδόπης, το Σωματείο Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Κομοτηνής και ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων Δημοσίων υπαλλήλων Κομοτηνής, με αφορμή το συλλαλητήριο συνταξιούχων που θα πραγματοποιηθεί στις 11 Οκτωβρίου στην Αλεξανδρούπολη, πραγματοποίησαν κοινή συνέντευξη τύπου.


Κάλεσμά τους είναι η συμμετοχή όλων των συνταξιούχων των τριών σωματείων, και όχι μόνο, στο παραπάνω συλλαλητήριο. Προς αυτό τον σκοπό, το πρωί της 11ης Οκτώβρη και ώρα 9:30, από το Εργατικό Κέντρο Κομοτηνής θα ξεκινήσουν δωρεάν λεωφορεία, με προορισμό το συλλαλητήριο της Αλεξανδρούπολης.


Γ. ΚΕΡΑΜΙΤΖΗΣ: "ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΜΑΣ"


"Απαιτούμε να μην ξαναγίνει συζήτηση και αναφορά για τη μείωση των συντάξεών μας", υπογραμμίζει κατηγορηματικά ο Γιώργος Κεραμιτζής, πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Κομοτηνής, δικαιολογώντας την τοποθέτησή του. "Τα χρήματα των συντάξεών μας είναι δικά μας χρήματα, δεν τα δανειστήκαμε από κανέναν και δεν τα χρωστάμε σε κανένα. Ζητάμε να μας επιστραφούν όλες οι περικοπές των συντάξεών μας και γίνει επαναχορήγηση της 13ης και 14ης σύνταξης, να επανέλθουν τα δελτία κοινωνικού τουρισμού γιατί είναι δικά μας χρήματα παρακρατημένα από τις συντάξεις μας, να καταργηθεί το ένα ευρώ ανά συνταγή", όπως σχολιάζει.


Ο κος Κεραμιτζής ζητά συσπείρωση των συνταξιούχων, απανταχού. "Είμαστε σίγουροι ότι θα νικήσουμε. Πρέπει να δυναμώσουμε την πάλη, τον αγώνα και τη μαζική δράση. Πρέπει να ξεσηκωθούμε όλοι οι συνταξιούχοι μαζί. Οι αγώνες δεν κερδίζονται βλέποντας αγώνες στην πολυθρόνα και στην καρέκλα του καφενείου", είναι το μήνυμά του.


Σ. ΝΑΛΜΠΑΝΤΗΣ: "ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΟ"
"Η αγωνία των συνταξιούχων γενικά, είναι πολύ μεγάλη, γιατί φτάσαμε στα όριά μας, δεν αντέχουμε άλλο", προσθέτει ο Σάββας Ναλμπάντης, πρόεδρος του Συνδέσμου Συνταξιούχων Δημοσίων υπαλλήλων Κομοτηνής. Σύμφωνα με τον ίδιο "από την αρχή των μνημονίων, οι εκάστοτε κυβερνήσεις, βρήκαν τους συνταξιούχους σαν πηγή τροφοδότησης και συμπλήρωσης των ταμείων, που υπήρχαν λόγω κακής διαχείρισης εκ μέρους των κυβερνήσεων. Οι συνταξιούχοι έχουμε υποστεί περικοπές οκτώ φορές κι έχουμε χάσει ακόμη και 50% των συντάξεών μας".
Ο κος Ναλμπάντης καλεί όλους τους συνταξιούχους στην Αλεξανδρούπολη. "Διεκδικούμε την επαναφορά στην προμνημονιακή εποχή και την επαναφορά των παρακρατηθέντων. Καλούμε όλους, στις 11 Οκτωβρίου, να δώσουν το παρόν στο συλλαλητήριο στην Αλεξανδρούπολη, με σκοπό να διεκδικήσουμε τα δίκαια αιτήματά μας", είναι το κάλεσμά του.


ΑΝ. ΓΚΛΑΒΑΝΗΣ: "ΚΑΤΩ ΤΩΝ 500 ΕΥΡΩ ΤΟ 41% ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ"
Τους αριθμούς των περικοπών ανέδειξε ο Αναστάσιος Γκλαβάνης, πρόεδρος Συλλόγου Συνταξιούχων ΙΚΑ Ροδόπης. Αναλυτικά πληροφορεί ότι "τα τελευταία στοιχεία, από το πληροφοριακό σύστημα Ήλιος, για τον Αύγουστο του 2017, είναι ενδεικτικά. Το 41% των κύριων συντάξεων είναι κάτω των 500 ευρώ, η μέση επικουρική σύνταξη είναι στα 171 ευρώ, το μέσο μέρισμα των δημοσίων υπαλλήλων έχει πέσει στα 98 ευρώ, το 47,5% των συνταξιούχων αναπηρίας είναι κάτω των 500 ευρώ, οι νέες κύριες συντάξεις με το νόμο Κατρούγκαλου δεν υπερβαίνουν τα 559 ευρώ. Στην ίδια κατάσταση θα έρθουν και όσες συντάξεις έχουν κατοχυρωθεί στους συνταξιούχους, πριν από τον συγκεκριμένο νόμο, με τον επανυπολογισμό τους. Επίσης, με το αφορολόγητο που θα πέσει στα 5.600, ουσιαστικά ένας συνταξιούχους θα χάσει άλλη μια μηνιάτικη σύνταξη".


Ο κος Γκλαβάνης ζητά κι αυτός με τη σειρά του την επιστροφή των περικοπών. "Δεν αγωνιζόμαστε ούτε για αυξήσεις ούτε για να πάρουμε τα λεφτά των παιδιών μας. Έχουμε το δίκαιο αίτημα να μας επιστραφούν αυτά που έχουμε καταβάλει στα ταμεία σε 30 και 40 χρόνια δουλειάς ο καθένας. Το 50% των συντάξεών μας, που έχουν κοπεί, το έχουμε πληρώσει με τον ιδρώτα μας. Πρέπει να πάρουμε πίσω τις περικοπές, τις δικαιούμαστε και τις αξίζουμε", καταλήγει.

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Άραγε αισθάνονται ικανοποιημένοι και ευχαριστημένοι με τις συμπεριφορές που επέδειξαν οι συνδικαλιστές στην  κατάθεση στεφάνων,  τιμώντας την εργατική πρωτομαγιά στην πόλη μας;