fbpx Συνταγές για βραβείο από ανερχόμενες μαγείρισσες
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Τρίτη, 11 Απριλίου, 2017 - 11:00
ΤΡΙΑ ΜΕΤΑΛΛΙΑ ΓΙΑ ΤΡΕΙΣ ΣΠΟΥΔΑΣΤΡΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΙΕΚ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Συνταγές για βραβείο από ανερχόμενες μαγείρισσες

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΙΕΚ Κομοτηνής
Μαγειρικη
Διαγωνισμός
Βράβευση
Γαστρονομία

Έχουν ταλέντο και κυρίως αγάπη για τη μαγειρική και το απέδειξαν στην πράξη, κερδίζοντας βραβείο για τις ικανότητές τους 

Χρυσό βραβείο για την σαλάτα με ακανέ Σερρών της Αγγελικής Σταυρίδου, ασημένιο μετάλλιο για το mille-feuille λαχανικών της Χρυσής Μουσκοΐδου και χάλκινο μετάλλιο στο πιάτο vegetarian της Όλγας Καρασαβίδου

 

Δήμητρα Συμεωνίδου

Έχουν ταλέντο και κυρίως αγάπη για τη μαγειρική και το απέδειξαν και στην πράξη, κερδίζοντας βραβείο για τις ικανότητές τους στην τέχνη, που επέλεξαν να σπουδάσουν. 


Μία σαλάτα με ακανέ Σερρών, ένα mille-feuille λαχανικών και ένα πιάτο vegetarian, ξεχώρισαν στον 2ο πανελλήνιο διαγωνισμό μαγειρικής σπουδαστών αρχιμαγείρων ΙΕΚ, με γενικό τίτλο «Φαντασία γεύσεων της Σερραϊκής γης», που διοργάνωσε το δημόσιο ΙΕΚ Σερρών σε συνεργασία με την Ο.Ε.Β.Ε.Σ. Σερρών το διήμερο 8-9 Απριλίου στο ξενοδοχείο “Elpida resort & Spa”. Πρόκειται για τρία πιάτα που έφτιαξαν με τα χεράκια τους και την καθοδήγηση του σεφ και εκπαιδευτή τους Άκη Πάτρσια, τρεις καταρτιζόμενες της ειδικότητας «Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης – Αρχιμάγειρας (CHEF)» του δημόσιου ΙΕΚ Κομοτηνής. 


Συγκεκριμένα την Κυριακή 9 Απριλίου 2017 οι τρεις καταρτιζόμενες της ειδικότητας «Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης – Αρχιμάγειρας (CHEF)» Αγγελική Σταυρίδου, Χρυσή Μουσκοΐδου και Όλγα Καρασαβίδου μαζί με τον υπεύθυνο εκπαιδευτή τους, τον Άκη Πάρτσια, συμμετείχαν στον παραπάνω διαγωνισμό σπουδαστών αρχιμαγείρων ΙΕΚ. Εκεί ακολουθώντας τις συμβουλές του έμπειρου και καταξιωμένου εκπαιδευτή τους, προετοίμασαν τα πιάτα τους και κατάφεραν να κερδίσουν τρία μετάλλια. Απέσπασαν χρυσό βραβείο για την σαλάτα με ακανέ Σερρών της Αγγελικής Σταυρίδου, ασημένιο μετάλλιο με το mille-feuille λαχανικών της Χρυσής Μουσκοΐδου και χάλκινο μετάλλιο στο πιάτο vegetarian της Όλγας Καρασαβίδου. 


Ένα τοπικό προϊόν των Σερρών, τον γνωστό ακανέ, χρησιμοποίησε στην παρασκευή της πράσινης σαλάτας με φράουλες η Αγγελική Σταυρίδου και για την επιλογή της αυτή απέσπασε εγκωμιαστικά σχόλια από τους κριτές και ένα χρυσό βραβείο. Η ίδια τόλμησε να εκτεθεί σε κοινό και κριτικούς, απολαμβάνοντας την εμπειρία, δοκιμάζοντας τις μέχρι σήμερα γνώσεις της, αλλά και ακούγοντας τις συμβουλές του εκπαιδευτή της. Η εμπειρία συμμετοχής στον διαγωνισμό την ενθουσίασε, όπως αντιληφθήκαμε από την επικοινωνία μαζί της. Πρώτη φορά η κα Σταυρίδου έλαβε μέρος σε διαγωνισμό, όπου διαπίστωσε το ανεβασμένο επίπεδο όλων των σπουδαστών. Η κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου δικαιώνει την επιλογή της να σπουδάσει την τέχνη της μαγειρικής, ενώ δεν παρέλειψε να εκφράσει τις ευχαριστίες και στον εκπαιδευτή της κο Πάρτσια. 


Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στην ομάδα του ΔΙΕΚ Κομοτηνής για τις επιτυχίες τους αν αναλογιστεί κανείς ότι η ειδικότητα «Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης – Αρχιμάγειρας (CHEF)» λειτουργεί για πρώτη χρονιά φέτος στην Κομοτηνή. Οι ανερχόμενες μαγείρισσες σίγουρα έχουν ταλέντο και το καλλιεργούν μέσω της φοίτησής τους στη συγκεκριμένη ειδικότητα. 


Στην εκδήλωση συμμετείχε ως βασικός κριτής του διαγωνισμού ο μακροβιότερος Master Chef της Προεδρίας της Δημοκρατίας Αθαν. Σκούρας και οι Γιώργης Νιώτης και Παναγιώτης Ζάγκας.

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Τυπική υποχρέωση του εκκαθαριστή  που ορίστηκε,  για την πάλαι ποτέ Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών-ΕΑΣ Ροδόπης, μας ενημερώνουν ότι  ήταν η γενική συνέλευση που πργματοποιήθηκε χθες  σε ξενοδοχείο της πόλης μ