fbpx Συνδυασμό για τον Δήμο Μαρωνείας - Σαπών έχει έτοιμο ο Μιχάλης Βασιλειάδης
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2019 - 10:00
ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΕ Η ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΚΑΘΟΔΟΣ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Συνδυασμό για τον Δήμο Μαρωνείας - Σαπών έχει έτοιμο ο Μιχάλης Βασιλειάδης

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Συνδυασμός
Δήμο Μαρωνείας - Σαπών
Μιχάλης Βασιλειάδης
Εκλογές

Βλέπει με απογοήτευση τον τόπο να μετράει ήττες, δεν αποκλείει προεκλογικές συνεργασίες με άλλον υποψήφιο

Διονύσης Βοργιάς

Την αυτόνομη κάθοδό του στις εκλογές, ως υποψήφιος δήμαρχος Μαρωνείας - Σαπών, συζήτησε το βράδυ της Τετάρτης 10/4, στο ξενοδοχείο Χρήστος κι Εύη, ο εκπαιδευτικός Μιχάλης Βασιλειάδης, μαζί με την ομάδα συνεργατών του. Σύμφωνα, μάλιστα, με τοποθέτησή του στον "Χ" "βλέπουμε την προοπτική, η οποία σίγουρα θα είναι θετική, για να κατέβουμε στις δημοτικές εκλογές. Έχουμε ήδη έτοιμο τον κορμό του συνδυασμού, χρειάζεται να κάνουμε μερικές απλώς κινήσεις. Την επόμενη εβδομάδα, κατά μεγάλη πιθανότητα, θα γίνει η διακήρυξη (σ.σ. ιδρυτική) του συνδυασμού". Το ψηφοδέλτιο, κατά τον επικεφαλής του, "είναι ευέλικτο και όσο το δυνατό θα το γεμίσουμε. Εμείς συνεχίζουμε τις επαφές μας με την τοπική κοινωνία, για να γνωρίζει ότι θα βρισκόμαστε πάντα στις επάλξεις για την επόμενη μέρα του Δήμου μας".

"Απογοητευμένοι από την κατάσταση" 
"Είμαστε απογοητευμένοι από την κατάσταση στον Δήμο. Δεν πάει άλλο...", διαμηνύει ο κος Βασιλειάδης, και προσθέτει: "Ως δημότες έχουμε την ευθύνη απέναντι στους συνδημότες μας να αναλάβουμε αυτή την πρωτοβουλία κινηματικού και προοδευτικού χαρακτήρα, με στόχο την συμμετοχική δημοκρατία και όλες οι αποφάσεις να παίρνονται από την βάση. Θέλουμε έναν Δήμο να υπηρετεί κι όχι να δυναστεύει τον πολίτη". Αναφορικά με την ατζέντα του, θέτει τα βασικά στο προσκήνιο, όπως η επάρκεια νερού σε όλα τα σημεία του Δήμου για ύδρευση - άρδευση, η βελτίωση της αγροτικής οδοποιίας η καθαριότητα του Δήμου, η μείωση των δαπανών λειτουργίας και η αύξηση των εσόδων, που κατά τον ίδιο είναι σχεδόν μηδενικά, η στροφή σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, και άλλα. Κατηγορεί τη νυν διοίκηση για "απραξία" και λέει χαρακτηριστικά: "Έχουν χαθεί πάρα πολλές ευκαιρίες στον Δήμο μας. Ο Δήμος πρέπει να παράξει πλούτο και υπηρεσίες προς τον πολίτη. Για εμάς ο ...χρυσός είναι ο ήλιος, η θάλασσα, ο αέρας και οι άνθρωποι αυτού του τόπου".

Ανοιχτός σε συνεργασίες, αλλά με όρους
Κληθείς να σχολιάσει τους τρεις μέχρι στιγμής επίσημα υποψήφιους δημάρχους (Γ. Σταυρίδη νυν δήμαρχο, Ντ. Χαριτόπουλο, Απ. Ιωάννου) διευκρίνισε ότι τους σέβεται, αλλά κάλεσε τους δημότες να ψηφίσουν "με μυαλό και γνώση, ήρθε η ώρα της ελπίδας και της αλλαγής, χρειάζεται ένα ηλεκτροσόκ για να πάμε μπροστά. Έχουμε μία νέα πρόταση, δεν μπορούμε ...να χτίσουμε σπίτι με ανακυκλωμένα υλικά". Για το εάν θα συνεργαζόταν προεκλογικά με άλλον υποψήφιο, δεν κρύβει ότι "θα κατέθετα την πρόταση στους συνεργάτες", διευκρινίζοντας ότι "για την συνεργασία θα πρέπει να υπάρξουν προγραμματικές συγκλίσεις, να συμφωνήσουμε στα βασικά κι από εκεί και πέρα θα το συζητούσαμε". Όσον αφορά στους ανθρώπους του συνδυασμού του, τους χαρακτηρίζει ανθρώπους της παραγωγής, με γνώσεις και νέα πρόσωπα. "Θα την κάνουμε την έκπληξη", καταλήγει με νόημα.

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Όσο πλησιάζουν οι ημέρες για την έναρξη των διερευνητικών επαφών,  τόσο πληθαίνει η ατζέντα των διεκδικήσεων, των  προκλητικών ανακοινώσεων, αλλά και οι συχνές αναφορές για τη  μειονότητα της Θράκης.