fbpx Συμβολική συγκέντρωση έξω από το Νοσοκομείο Κομοτηνής
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Παρασκευή, 16 Οκτωβρίου, 2020 - 10:00
ΜΕ ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ Ν. ΡΟΔΟΠΗΣ

Συμβολική συγκέντρωση έξω από το Νοσοκομείο Κομοτηνής

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Σισμανόγλειο Νοσοκομείο Κομοτηνής
Κοσκερίδης Σάββας
ΑΔΕΔΥ Κομοτηνής
Δημήτρης Χαρίτου
Βαγγέλης Ευαγγελόπουλος
Στέφανος Μακρυγιάννης

Στα πλαίσια της 24ώρης πανελλαδικής απεργίας για την στήριξη του συστήματος υγείας 

Ανδρέας Αγελαρίδης

Το πρωί της Πέμπτης 15/10 υπήρξε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής «Σισμανόγλειο», στα πλαίσια της 24ώρης πανελλαδικής απεργίας. Το μήνυμα για την συγκέντρωση έστειλε η ΑΔΕΔΥ ν. Ροδόπης και το παρόν έδωσαν και άλλα σωματεία στηρίζοντας με αυτόν τον τρόπο την συγκέντρωση. Η συγκέντρωση έξω από το Νοσοκομείο της Κομοτηνής, ήταν συμβολική, καθώς οι λειτουργοί της δημόσιας υγείας κατέβαλαν όλο αυτό το διάστημα υπεράνθρωπες προσπάθειες προκειμένου να διασφαλιστεί η υγεία όλων όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ ν. Ροδόπης.

«Συμμετέχοντας στην πανελλαδική 24ώρη απεργία που έχει ανακοινώσει το γενικό συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ, θέλαμε να δώσουμε μια ιδιαίτερη σημειολογία για αυτό επιλέξαμε το νοσοκομείο. Γιατί ο τομέας της υγείας και της παιδείας, σηκώνουν μεγάλο βάρος λόγω των συνθηκών της παιδείας. Ζητάμε θωράκιση της δημόσιας υγείας», δήλωσε ο πρόεδρος του νομαρχιακού τμήματος ΑΔΕΔΥ Ροδόπης Σάββας Κοσκερίδης.

Συμπληρωματικά, σε δηλώσεις προχώρησε και ο αντιπρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων στις ΔΟΥ ν. Ροδόπης και μέλος της εκτελεστικής γραμματείας της ΑΔΕΔΥ Γιάννης Λεβέντης.

«Αυτό που θέλαμε να σηματοδοτήσουμε σήμερα με την συγκέντρωση στην πύλη του νοσοκομείου της Κομοτηνής, ήταν οι αυξημένες ανάγκες που υπάρχουν στον τομέα της υγείας. Η κυβέρνηση δεν εκμεταλλεύτηκε τον χρόνο που της έδωσε ο λαός κατά την διάρκεια της καραντίνας, ώστε να λυθούν προβλήματα στα νοσοκομεία της χώρας», επεσήμανε.

Στήριξη από Στ. Μακρυγιάννη
Το παρόν έδωσε και ο πρόεδρος του συλλόγου εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Ροδόπης «Οι τρεις Ιεράρχες» Στέφανος Μακρυγιάννης. «Η εκπαίδευση, η υγεία και η εργασία αποτελούν το μέλλον αυτού το τόπου δεν είναι κόστος είναι το μέλλον. Για αυτό βρισκόμαστε εδώ να διεκδικήσουμε μόνιμη σταθερή εργασία για όλους, εκπαιδευτικούς, υγειονομικούς, προσωπικό καθαριότητας, βαρέα και ανθυγιεινά για το προσωπικό καθαριότητας των σχολείων», τόνισε ο κος Μακρυγιάννης.

Β. Ευαγγελόπουλος: «Δηλώνουμε την στήριξη μας»
Ο πρόεδρος της ΕΝΙΔΥΚ Βαγγέλης Ευαγγελόπουλος είπε : «Δηλώνουμε την στήριξη μας στην απεργιακή συγκέντρωση των δημοσίων υπαλλήλων. Είδαμε σοβαρές ελλείψεις στο σύστημα υγείας και στο νοσοκομείο της πόλης μας. Ταυτόχρονα παρατηρήσαμε και με αφορμή κάποια κρούσματα σε σχολικές μονάδες εδώ στην περιοχή μας, την απουσία μαζικών τεστ σε μαθητές και εκπαιδευτικό προσωπικό».

Ο σύλλογος εργαζομένων του Γ.Ν. Κομοτηνής βρέθηκε έξω από το νοσοκομείο όπου κρατούσε πανό το οποίο ανέγραφε χαρακτηριστικά: «Όχι στην ιδιωτικοποίηση του νοσοκομείου μας».

Τι λένε οι εργαζόμενοι
«Ως νοσοκομείο Κομοτηνής έγινε μια συντονισμένη δράσης ώστε να ανταποκριθούμε στην πρώτη φάση (της πανδημίας). Εμμένουμε και διεκδικούμε τις μονιμοποιήσεις όλου του προσωπικού με ελαστικές μορφές εργασίας. Διεκδικούμε επίσης ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά», δήλωσε η Μαρία Ντικούδη γραμματέας του συλλόγου εργαζομένων του νοσοκομείου Κομοτηνής. Ενημέρωσε επίσης ότι ο κόσμος πρέπει να δείξει εμπιστοσύνη γιατί οι εργαζόμενοι γνωρίζουν πολύ καλά την δουλεία τους.

Μήνυμα Δ. Χαρίτου
Για την συγκεκριμένη κινητοποίηση μήνυμα έστειλε και ο βουλευτής ν. Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Χαρίτου. «Ο χώρος που γίνεται έχει έναν ιδιαίτερο συμβολισμό για την ανάγκη θωράκισης του δημόσιου συστήματος υγείας. Θέλω να γνωρίζετε ότι έχετε την αμέριστη υποστήριξή μου στα δίκαια αιτήματά σας για σωστή υγειονομική περίθαλψη και προστασία των πολιτών», αναφέρεται στην ανακοίνωση του βουλευτή.

Βίντεο:

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Το πόσο διακοσμητικό ρόλο και συνάμα βαρύγδουπο τίτλο στην κυριολεξία έχει το υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης,  που φτιάχτηκε καθαρά για ψυχολογικούς και εθνικούς λόγους,  δήθεν για να στηρίξει τις ακριτικές