fbpx Συμφώνησαν στην Κομοτηνή για τη λειτουργία μιας διεθνούς εταιρείας
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Τρίτη, 3 Οκτωβρίου, 2017 - 11:00
ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΤΟ 2Ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ ΕΚΜΑΘΗΣΗΣ

Συμφώνησαν στην Κομοτηνή για τη λειτουργία μιας διεθνούς εταιρείας

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
συνέδριο
Τμήμα Ελληνικής Φιλολογίας
Ζωή Γαβριηλίδου

Θα φέρνει κοντά όλους τους επιστήμονες που ασχολούνται με τις Στρατηγικές Εκμάθησης

Ολοκληρώθηκε στις εγκαταστάσεις του ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής το 2ο Διεθνές Συνέδριο με τίτλο "Second international Conference on Situating Strategy Use" υπό την αιγίδα του Τμήματος Ελληνικής Φιλολογίας. Το συνέδριο διήρκεσε 3 ημέρες (28-30 Σεπτεμβρίου) και αποτέλεσε πόλο έλξης για πλήθος επισκεπτών καθώς ήταν διεθνούς εμβέλειας με ομιλητές από όλον τον κόσμο.


Διακεκριμένοι ομιλητές από είκοσι έξι χώρες (Αυστρία, Βέλγιο, Βουλγαρία, Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Η.Π.Α., Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ιαπωνία, Ιράν, Καναδάς, Κίνα, Κροατία, Κύπρος, Μεγάλη Βρετανία, Νέα Ζηλανδία, Ολλανδία, Ουκρανία, Πολωνία, Σαουδική Αραβία, Σερβία, Σλοβενία, Σουηδία, Ταϊβάν, Τουρκία, Τυνησία) και πέντε ηπείρους είχαν την ευκαιρία να συμφωνήσουν ότι το επόμενο βήμα θα πρέπει να είναι η διοργάνωση και λειτουργία μιας διεθνούς εταιρείας η οποία θα φέρνει κοντά όλους τους επιστήμονες που ασχολούνται με τις Στρατηγικές Εκμάθησης. «Θα λειτουργεί ως μια δεξαμενή στην οποία θα μπορούμε να καταθέτουμε κοινές ερευνητικές προτάσεις» δήλωσε η κα Γαβριηλίδου μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής.


Στον απολογισμό της η κα Γαβριηλίδου έγραψε: "Το συνέδριο αυτό κατάφερε κάτι μοναδικό: Να δέσει μια ομάδα σε γροθιά, τους εθελοντές του, που έδωσαν την ψυχή τους για το συνέδριο και πάντα με το χαμόγελο και με αποτελεσματικότητα έκλεψαν την παράσταση, εντυπωσίασαν τους συνέδρους και αυτή η αποτελεσματικότητα και η θετική αύρα δεν έμειναν απαρατήρητα. Όλοι σχολίασαν τους φοβερούς και τρομερούς εθελοντές και έδωσαν τα εύσημα! Να τελικά τι κάνει το ΤΕΦ. Δίνει ευκαιρίες σε καθηγητές και φοιτητές να δράσουν από κοινού, για έναν κοινό σκοπό και έτσι να δεθούν, να γνωριστούν και στο τέλος να μείνουν με μια υπέροχη επίγευση: Αυτή της δημιουργίας. Και από αυτήν να παίρνουν ενέργεια και δύναμη για όσα έπονται. Και έπονται πολλά". 


Παρών ήταν και ο αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης Νίκος Τσαλικίδης, ο οποίος απευθύνοντας χαιρετισμό τόνισε τα εξής: "Είναι σημαντικό γεγονός για την Περιφέρεια ΑΜ-Θ και μεγάλη χαρά να διοργανώνεται το 2ο Διεθνές Συνέδριο με τιτλο “Second International Conference on Situating Strategy Use” που πραγματοποιείται στην πόλη της Κομοτηνής και συγκεκριμένα του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης. 


Έχω τονίσει επανειλημμένα και πιστεύω στην άρρηκτη σχέση που πρέπει να υπάρχει μεταξύ της τοπικής κοινωνίας και της Ακαδημαϊκής κοινότητας και φυσικά στα πολλαπλά οφέλη που αποφέρει αυτή η σχέση. Είναι τιμή για την Κομοτηνή, την Ροδόπη και την Θράκη γενικότερα να υπάρχουν τέτοιες δραστηριότητες, με συνέδρους από όλον τον κόσμο. Με 100 διακεκριμένους ομιλητές από 26 χώρες του κόσμου και από τις 5 Ηπείρους, γεγονός που από μόνο του δίνει μεγαλύτερη αίγλη στο Συνέδριο.


Επίσης τους φοιτητές και φοιτήτριες του Τμήματος Ελληνικής Φιλολογίας που συμμετέχουν από το πόστο του Εθελοντή. Διανύουμε μία περίοδο που μόνο ενωμένοι, συσπειρωμένοι και έχοντας ανιδιοτέλεια μπορούμε να πετύχουμε πολλά και το μήνυμα του “Εθελοντισμού” τα συνδυάζει όλα αυτά.


Κλείνοντας, θα ήθελα να συγχαρώ την πρόεδρο του Τμήματος Ελληνικής Φιλολογίας κ. Ζωή Γαβριηλίδου για την ακούραστη δράση της και προσφορά της με τις δραστηριότητες που διοργανώνει, αφήνοντας πολλαπλά οφέλη στην εκπαιδευτική κοινότητα αλλά παράλληλα συμβάλλοντας ουσιαστικά στην ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής. Σαν Περιφέρεια δηλώνουμε πάντα παρών σε τέτοιες ενέργειες".


Η οργανωτική επιτροπή του συνεδρίου πρότεινε στους συμμετέχοντες οι οποίοι το αποδέχτηκαν με μεγάλη χαρά, να γίνουν τα ακόλουθα βήματα: Πρώτον, να βρεθεί χρηματοδότηση ώστε να δημιουργηθεί μια μεγάλη πλατφόρμα όπου θα ανεβαίνει εκπαιδευτικό υλικό σε όλες τις γλώσσες του κόσμου το οποίο θα μπορούν, όσοι εκπαιδευτικοί θέλουν, να το εφαρμόσουν στις τάξεις τους κάνοντας πράξη την στρατηγική διδασκαλία. Δεύτερον, συμφωνήθηκε να καταγραφεί ό,τι έρευνα έχει γίνει ως τώρα σε σχέση με τις στρατηγικές στο Site αυτό ώστε όλοι να έχουν στη διάθεσή τους από τη μια πλευρά, τη θεωρία, τις έρευνες κι από την άλλη την πράξη, το διδακτικό υλικό και να τα “παντρεύουν” με τον καλύτερο τρόπο. 


Παράλληλα, συμφωνήθηκε σύντομα να δρομολογηθεί και η διοργάνωση θερινών σχολείων, ένα στην Ευρώπη, ένα στην Ασία κι ένα στην Αμερική, όπου δάσκαλοι, εκπαιδευτικοί που ενδιαφέρονται, θα μπορούν να το παρακολουθούν και να βλέπουν πως μπορούν στην πράξη, με ποιες στρατηγικές να βοηθήσουν τους μαθητές τους να μάθουν καλύτερα, αποτελεσματικά, γρήγορα, να μάθουν μια γλώσσα.

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Ποτέ δεν είναι αργά και έτσι εν μέσω του καλοκαιριού βγήκαν τα αποτελέσματα και αναρτήθηκαν οι πίνακες στην ιστοσελίδα του ΕΟΔΥ, με προσλήψεις διαφόρων ειδικοτήτων, υγειονομικού προσωπικού κυρίως, για τη στε