fbpx SUNLIGHT: Μεγάλη δωρεά για τη Ροδόπη
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Σάββατο, 23 Μαΐου, 2020 - 10:00
ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΩΡΕΕΣ

SUNLIGHT: Μεγάλη δωρεά για τη Ροδόπη

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Sunlight
Δωρεά

Μεταξύ των αποδεκτών το Νοσοκομείο Κομοτηνής, οι Δήμοι Κομοτηνής και Μαρωνείας-Σαπών, η Αστυνομική Διεύθυνση Ροδόπης, η Πυροσβεστική Υπηρεσία

Η εταιρία ετοιμάζεται για ένα μεγάλο υπερατλαντικό βήμα στις Ηνωμένες Πολιτείες

Διονύσης Βοργιάς

Η Sunlight, με την υποστήριξη του Ομίλου Olympia, προχωρά σε μία από τις μεγαλύτερες δωρεές της τελευταίας περιόδου για την ενίσχυση της Υγείας και της Παιδείας των τοπικών κοινωνιών της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στη μάχη κατά του κορωνοϊού. Η σημαντική πρωτοβουλία της εταιρίας υποστηρίζει νοσοκομεία, σχολεία και φορείς της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης σε συνεργασία με τα αρμόδια Υπουργεία και φορείς.

Στήριξη του Εθνικού Συστήματος Υγείας
Με σκοπό την ενίσχυση των υποδομών και των ανθρώπων που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης απέναντι στον κορωνοϊό, η Sunlight θα παραδώσει ιατρικό εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης, στο Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής «Σισμανόγλειο», στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας και στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, σε μια περιοχή δηλαδή που δοκιμάστηκε ιδιαιτέρως από τον COVID-19. 

Συγκεκριμένα, η δωρεά που αφορά το «Σισμανόγλειο» περιλαμβάνει τα εξής: Συσκευές παροχής οξυγονοθεραπείας, υψηλής ροής  τεμ. 3. High Flow O2 mixer (Draeger). Μόνιτορτεμ.  5.  General electric Monitor 15'' B650. Φορητοίαπινιδωτές   τεμ. 4. Nihon Kohden, tec-5621. Κρεβάτια ΜΕΘ  τεμ. 2. Πιεσόμετρα με οξύμετρα οθόνη  τεμ. 15. Στολές υψηλής προστασίας  TYVEK μιας χρήσης   τεμ. 3.000. Ποδιές χειρουργικές  τεμ. 1000. Ποδιές μιας χρήσης τεμ.  5.000. Αδιάβροχα ποδονάρια   τεμ. 1.000. Κλίβανος αποστείρωσης  τεμ. 1 (20lt).

Φορητοί υπολογιστές για μαθητές
Παράλληλα, θα προσφέρει 770 laptops στα συνολικά 364 δημόσια σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στους Δήμους Καβάλας, Ξάνθης, Τοπείρου, Μύκης, Αβδήρων και Κομοτηνής ενισχύοντας τις ψηφιακές δυνατότητες των τοπικών σχολείων και τη συμμετοχή σε προγράμματα τηλεκπαίδευσης χιλιάδων μαθητών. Η δωρεά περιλαμβάνει από περίπου δύο φορητούς υπολογιστές για κάθε σχολείο -δημοτικά, γυμνάσια, λύκεια- στις αναφερόμενες περιοχές. Η παράδοση της δωρεάς αναμένεται να γίνει μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες.

Οι υπόλοιπες δωρεές
Παράλληλα, αναγνωρίζοντας τη συνεισφορά και το ιδιαίτερα δύσκολο έργο στην παρούσα συγκυρία, η Sunlight έχει ήδη παραδώσει τεχνολογικό εξοπλισμό τη λειτουργία των Δήμων Ξάνθης, Τοπείρου, Κομοτηνής και Μαρωνείας - Σαπών, τις αστυνομικές διευθύνσεις Ξάνθης και Ροδόπης, καθώς και τα πυροσβεστικά τμήματα Ξάνθης και ΒΙ.ΠΕ. Κομοτηνής. Η δωρεάν αφορά αρκετές ηλεκτρονικές συσκευές, όπως ψυγεία, κλιματιστικά, τηλεοράσεις, τηλέφωνα, φορητοί υπολογιστές, εκτυπωτές

Τέλος, μέσω του «ΔΕΣΜΟΣ» θα ενισχύσει με τεχνολογικό εξοπλισμό το Γηροκομείο Ξάνθης «Μέγας Βασίλειος» και το Παιδικό Χωριό SOS Θράκης. Πέρσι η Sunlight ήταν ο μεγάλος χορηγός στον ημιμαραθώνιο Ξάνθης.

Δύο εργοστάσια στη Θράκη
Επιχειρηματικά, η «Συστήματα Sunlight ABEE», 100% θυγατρική του Ομίλου Olympia, δραστηριοποιείται για τρεις δεκαετίες στη διεθνή αγορά αποθήκευσης και διάθεσης ενέργειας, έχοντας εξειδίκευση στην ανάπτυξη, παραγωγή και διάθεση συσσωρευτών για βιομηχανικές, προηγμένες και ειδικές εφαρμογές.

Με την χρήση τεχνολογιών αιχμής και την εφαρμογή προγραμμάτων έρευνας και ανάπτυξης, οι μπαταρίες χαρακτηρίζονται από υψηλή ποιότητα, υπεροχή λειτουργίας και καθιερώνουν την Sunlight ανάμεσα στους μεγαλύτερους παραγωγούς βιομηχανικών μπαταριών στον κόσμο.

Στη Θράκη διατηρεί το «κέντρο» της, καθώς στη Βιομηχανική Περιοχή Ξάνθης λειτουργεί το πλέον σύγχρονο εργοστάσιο παραγωγής βιομηχανικών μπαταριών, ενώ στη Βιομηχανική Περιοχή Κομοτηνής λειτουργεί η μονάδα ανακύκλωσης με την χρήση τεχνολογιών αιχμής με περιβαλλοντική υπευθυνότητα.

Μετά την περσινή πυρκαγιά στο εργοστάσιο της Ξάνθης ενισχύθηκε η ασφάλεια και η παραγωγή της μονάδας, προκειμένου να εξυπηρετήσει τα στρατηγικά πλάνα των επόμενων ετών. Με την ολοκλήρωση δε του επενδυτικού προγράμματος επέκτασης της παραγωγικής δυναμικότητας κατά 25%, η έμφαση δίδεται στην αύξηση της παραγωγικότητας και την εξασφάλιση της επιχειρηματικής συνέχειας. Μάλιστα, η παραγωγή της εταιρίας εξάγεται κατά 90%, σε συνολικά 100 χώρες σε όλο τον κόσμο.

Σύσταση θυγατρικής εταιρείας στην Ιταλία
Εν τω μεταξύ, πριν μερικούς μήνες, όπως ενημερώθηκε το επενδυτικό κοινό αρμοδίως, η Sunlight σύστησε θυγατρική εταιρεία στην Ιταλία, με την επωνυμία Reliable Battery Solutions Srl,  με 100% συμμετοχή της «Συστήματα Sunlight ABEE» και μετοχικό κεφάλαιο ευρώ 200.000.

Βασικός σκοπός της εν λόγω θυγατρικής είναι η συναρμολόγηση και εμπορία μπαταριών βιομηχανικού τύπου, με στόχο την περαιτέρω ενδυνάμωση της παρουσίας του Ομίλου Sunlight στις αγορές της Δυτικής και Βόρειας Ευρώπης.

Υπερατλαντικό βήμα
Η κατασκευή εργοστασίου στην Ιταλία ήταν ένα «κοντινό» βήμα, εάν αναλογιστεί κανείς ότι στα «σκαριά» είναι η κατασκευή εργοστασίου και στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Η έναρξη λειτουργίας της εν λόγω μονάδας στο Greensboro της Β. Καρολίνας τοποθετείται το τέταρτο τρίμηνο του 2020 και αναμένεται να προσδώσει στην εταιρία ταχύτητα παραδόσεων και υψηλού επιπέδου service στους Αμερικάνους πελάτες.

Αναλυτικά, το επόμενο μεγάλο βήμα στην περαιτέρω επέκταση της στις διεθνείς αγορές πραγματοποιεί η Sunlight με τη δημιουργία της θυγατρικής Sunlight Batteries USA Inc. και την επίσημη είσοδό της στην αγορά της Αμερικής, στην Πολιτεία της Βόρειας Καρολίνας. Η κίνηση αυτή αποτελεί ένα μεγάλο βήμα ανάπτυξης στη στρατηγικής σημασίας αγορά της Αμερικής, καθιστώντας την πλέον ισχυρό παίχτη στον κλάδο βιομηχανικών μπαταριών. Η ίδρυση της νέας θυγατρικής της SUNLIGHT θα συνοδευτεί και με την έναρξη λειτουργίας της μεγαλύτερης μονάδας συναρμολόγησης της εταιρίας σε διεθνές επίπεδο για βιομηχανικές μπαταρίες μολύβδου και λιθίου.

Πάντως, η επέκταση δεν αλλάζει την «καρδιά» της εταιρίας, που παραμένει η Θράκη (καθώς στην Ξάνθη παραμένει η παραγωγή), αντιθέτως αποτελεί ένα πρόσθετο «εργαλείο» καλύτερης διείσδυσης της εταιρίας στις αγορές του εξωτερικού.

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Τελικά οι μικροί κυβερνήτες, έτσι βάφτισαν πρωθυπουργοί τους περιφερειάρχες,  αποδεικνύονται ότι είναι  γυμνοί από αρμοδιότητες και πόρους.