fbpx Στυλιανίδης και Τζαμπάζης στον υποδιοικητή Τράπεζας Ελλάδος
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου, 2018 - 11:00
ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΠΕΡΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ

Στυλιανίδης και Τζαμπάζης στον υποδιοικητή Τράπεζας Ελλάδος

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ευριπίδης Στυλιανίδης
Γιάννης Τζαμπάζης
Τράπεζα Ελλάδος

Ο τέως υπουργός Ευρ. Στυλιανίδης και ο πρόεδρος των ΑΧΕΠΑΝΣ Γ. Τζαμπάζης συνεχίζουν τις συναντήσεις για την Θράκη

Στο μικροσκόπιο του Γιάννη Τζαμπάζη η έξοδος από τα μνημόνια, η "καθαρότητα" αυτής και το οικονομικό μέλλον

Δήμος Μπακιρτζάκης

Συνάντηση με τον υποδιοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Ιωάννη Μουρμούρα είχε ο πρώην υπουργός και τέως βουλευτής Ροδόπης Ευριπίδης Στυλιανίδης, παρουσία των μετόχων της Τράπεζας και συμπατριωτών του Γιάννη και Απόστολου Τζαμπάζη στα κεντρικά γραφεία της Τράπεζας στην Αθήνα. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η ενημέρωση του πρώην υπουργού κου Στυλιανίδη και του επιχειρηματία - προέδρου των ΑΧΕΠΑΝΣ Κομοτηνής κου Τζαμπάζη για την πορεία της ελληνικής οικονομίας μετά τον Αύγουστο του 2018 και η συζήτηση για τα προβλήματα, το ρόλο και τις προοπτικές που διανοίγονται για την αγορά της Θράκης τα επόμενα χρόνια.


Η επαφή αυτή έρχεται σε συνέχεια της πρόσφατης περιοδείας του υποδιοικητή στην περιοχή μας, όπου είχε την ευκαιρία να συναντηθεί και να συζητήσει με εκπροσώπους τοπικών επιχειρήσεων. Όπως τόνισε ο Ευριπίδης Στυλιανίδης ο οποίος συνδέεται εδώ και χρόνια φιλικά με τον Γιάννη Μουρμούρα «είναι σημαντικό για τη Ροδόπη και τη Θράκη οι κεντρικοί τραπεζίτες  να γνωρίζουν την κατάσταση στην περιοχή μας αλλά και να έχουμε δικούς μας συμπατριώτες μέσα στα κέντρα για να ενημερώνουν για τον τόπο μας και να ενθαρρύνουν κάθε νέα προσπάθεια».


Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΖΑΜΠΑΖΗΣ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ
Κληθείς να σχολιάσει την συγκεκριμένη επαφή, φιλοξενήθηκε στο ράδιο Χρόνος 87,5fm ο Γιάννης Τζαμπάζης, ο οποίος και μετέφερε την θέση Στουρνάρα αναφορικά με την έξοδο της Ελλάδας από τα μνημόνια, όπως αυτή διατυπώθηκε στην ετήσια γενική συνέλευση της Τράπεζας της Ελλάδος. 


"Αυτό που υποστήριξε είναι ότι τον Αύγουστο δεν πρέπει να βγούμε με καθαρή έξοδο, αλλά με πιστοληπτική γραμμή στήριξης. Αυτό γιατί υπάρχουν ορισμένοι φόβοι ότι δεν θα μπορέσει η Ελλάδα να ανταπεξέλθει και στην πρώτη "στραβή" που θα γίνει θα εκτροχιαστεί η οικονομία της και υπάρχει κίνδυνος χρεοκοπίας. Δηλαδή αν αύριο-μεθαύριο αρχίζει να ανεβάζει τα επιτόκια η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, θα ανέβουν οι αποδόσεις των ομολόγων, οπότε θα έχουμε μεγαλύτερα έξοδα στην χώρα και μπορεί να μην μπορέσουμε να τα υποστηρίξουμε. Οπότε θέλει να έχουμε μια πιστοληπτική στήριξη για ώρα ανάγκης, έτσι ώστε και αυτοί που αγοράζουν τα ομόλογα να ξέρουν ότι υπάρχει μια πισινή μια φερεγγυότητα από πίσω", μας πληροφόρησε ο Τζαμπάζης μεταφέροντας εν πολλοίς την θέση του κου Στουρνάρα.


Αναφορικά με την θέση του ίδιου σχετικά με την έξοδο από τα μνημόνια, ο κος Τζαμπάζης πιστεύει ότι αυτή θα επιτευχθεί μεν, αλλά ίσως πρόσκαιρα. "Θα υπάρχει μια άνθηση η οποία στον οικονομικό τομέα και στην καθημερινότητα του πολίτη θα αποτυπωθεί μετά από κάποιο χρονικό διάστημα", αλλά χτύπησε και το καμπανάκι του κινδύνου: "Το πρόβλημα είναι ότι πολλοί άνθρωποι - για παράδειγμα μιλάω με χρηματιστές - πιστεύουν ότι με αυτό το σκηνικό της ανεργίας, των συνταξιούχων, των κόκκινων δανείων και των δημοσίων υπαλλήλων δεν βγαίνουν τα νούμερα. Αυτό πάει να πει ότι τίποτα δεν έχει τελειώσει, δηλαδή μπορεί μετά από δύο χρόνια να δούμε και grexit και χρεοκοπίες και άλλα πράγματα", είπε και άφησε τα στοιχεία να μιλήσουν από μόνα τους: "1,5 εκ. συνταξιούχοι, 1 εκ. άνεργοι, 1 εκ. δημόσιοι υπάλληλοι, κόκκινα δάνεια 100 δις και άλλα".


Κατόπιν, αναφορικά με την συνάντησή του και του κου Στυλιανίδη με τον υποδιοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Ιωάννη Μουρμούρα, είπε τα εξής: "Μιλήσαμε για όλα τα θέματα της οικονομίας και περισσότερο θέματα που απασχολούσαν την πορεία της ανώνυμης εταιρείας Τράπεζας της Ελλάδος, το κομμάτι της χρηματιστηριακής εταιρείας κι όχι το κομμάτι της χάραξης νομισματικής πολιτικής της χώρας. Είναι καλό να κάνουμε αυτά τα ραντεβού, γιατί κάτι μπορεί να βρεθεί για τον τόπο".                  
 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Το πόσο διακοσμητικό ρόλο και συνάμα βαρύγδουπο τίτλο στην κυριολεξία έχει το υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης,  που φτιάχτηκε καθαρά για ψυχολογικούς και εθνικούς λόγους,  δήθεν για να στηρίξει τις ακριτικές