fbpx Στρατηγικές κινήσεις για τον τουρισμό της Αν. Μακεδονίας και Θράκης
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Σάββατο, 27 Οκτωβρίου, 2018 - 10:00
Ο ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ...ΔΙΑΣΩΖΕΤΑΙ

Στρατηγικές κινήσεις για τον τουρισμό της Αν. Μακεδονίας και Θράκης

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Τουρισμός
Κώστας Αντωνιάδης
Περιφέρεια ΑΜ-Θ

Δρομολογείται η ίδρυση film office στην Δράμα, σε πανελλαδική συνάντηση αντιπεριφερειαρχών βρέθηκε ο Κ. Αντωνιάδης

Διονύσης Βοργιάς

Το ποσό των 5,5 εκ ευρώ στην τουριστική προώθηση της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης θέλει να "ρίξει" η διοίκηση Μέτιου. Το θέμα μπορεί αναβλήθηκε στο πλαίσιο της τελευταίας συζήτησης του περιφερειακού συμβουλίου, το βράδυ της Πέμπτης 25 Οκτωβρίου, προκειμένου να αναλυθούν καλύτερα οι δράσεις στις οποίες στοχεύει ο αντιπεριφερειάρχης τουρισμού Κώστας Αντωνιάδης, παρόλα αυτά, μέσα σε έναν κυκεώνα αρνητισμού και προεκλογικών μαχών, το χαρτοφυλάκιο του τουρισμού στην ΑΜ-Θ φαίνεται να είναι το μόνο που έχει κατά κοινή ομολογία διασωθεί. Άξιο αναφοράς είναι πως η αντιπεριφέρεια τουρισμού "ιδρύθηκε" με πρωτοβουλία του ίδιου του περιφερειάρχη.

Το ΕΣΠΑ θέλει να αξιοποιήσει, και μάλιστα για την χρονική περίοδο 2019-22 η ΠΑΜ-Θ, όπως λέει στον "Χ" ο Κώστας Αντωνιάδης, που στέκεται σε δύο άξονες, πρώτον στην συμμετοχή της Περιφέρειας σε όσο το δυνατό περισσότερες εκθέσεις στρατηγικής συμμαχίας, καθώς ήδη βλέπει μετρήσιμα αποτελέσματα από αυτές, και δεύτερον στην αναβάθμιση της προβολής του τόπου, κυρίως μέσα από σύγχρονους τρόπους. "Ο τουρισμός σύμφωνα με τον περιφερειάρχη βρίσκεται στο επίκεντρο, γι’ αυτό βάζουμε 5,5 εκ ευρώ, για να μπορέσουμε να κάνουμε καμπάνιες και άλλα πράγματα.

Θα οριστεί ομάδα που θα διαχειριστεί το συγκεκριμένο έργο, το οποίο θα ελεγχθεί αρμοδίως", είπε ο κος Αντωνιάδης, ενώ της στοχοθεσίας υπεραμύνθηκε και ο περιφερειάρχης Χρ. Μέτιος, που ανέδειξε ότι έχουν γίνει ήδη δύο συσκέψεις με αποκλειστικό ζητούμενο τον τουρισμό, σε Αλεξανδρούπολη (για ΠΕ Έβρου, Ροδόπης) και Καβάλας (για ΠΕ Καβάλας, Δράμας, Ξάνθης). "Το ποσό που υπήρχε στον κωδικό ήταν 500.000, εμείς εγκρίναμε μεγαλύτερο ποσό, για να καλύψουμε και τα επόμενα χρόνια και να γίνει ένας πιο μακροπρόθεσμος σχεδιασμός γι’ αυτά που έχουμε πει", εξήγησε ο περιφερειάρχης, που δέχθηκε την απόσυρση του θέματος, προκειμένου να γίνει αναλυτική συζήτηση περί δράσεων και στόχων στο επόμενο περιφερειακό συμβούλιο τον Νοέμβριο.


Σε συνάντηση θεματικών αντιπεριφερειαρχών ο Κ. Αντωνιάδης
Ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης μίλησε στον "Χ" και για την πανελλαδική συνάντηση χωρικών αντιπεριφερειαρχών τουρισμού και πολιτισμού που πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο 20-21 Οκτωβρίου στην Πιερία. 

"Μέσα από αυτές τις συναντήσεις, στόχος μας είναι να υπάρχει όσο το δυνατό καλύτερη συνεργασία όλων των περιφερειών, ώστε να προβάλλουμε καλύτερα τον τόπο μας", είπε ο αντιπεριφερειάρχης, εξηγώντας ότι πέρσι υπήρξε κοινή εκδήλωση, ενώ για φέτος προγραμματίζεται επίσης κοινή εκδήλωση για τους δρόμους του κρασιού, που θα αφορά κυρίως τις ΠΕ Καβάλας και Δράμας.

Τέλος, ο Κ. Αντωνιάδης έδωσε και την είδηση στον "Χ", ότι υπήρξε συνάντηση και με τον πρόεδρο του νεοϊδρυθέντος ΕΚΟΜΕ (Εθνικού κέντρου Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας) Πάνο Κουάνη για την ίδρυση Film Office στη Περιφέρεια Α.Μ.Θ., με έδρα την Δράμα που έχει παράδοση στον κινηματογράφο.

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Μετά από πολλές άκαρπες προσπάθειες,  συναντήσεις,  συζητήσεις,  πιέσεις και τηλεφωνήματα του υπουργού Ανάπτυξης, προς τον φίλο του περιφερειάρχη ΑΜΘ, για να βρεθεί λύση συνεργασίας με τα επιμελητήρια  και