ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Σάββατο, 25 Μαρτίου, 2017 - 14:00
ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗΚΕ ΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΞΑΝΘΗΣ

Στις 28 Μαρτίου εκτοξεύεται ο δορυφόρος DUTH-Sat

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Ο δορυφόρος έχει περάσει όλες τις λειτουργικές δοκιμές και τις σκληρές δοκιμασίες πτήσης και έχει ήδη φορτωθεί στον πύραυλο που θα τον μεταφέρει στο διάστημα
 

Σε λίγες μέρες - και κατά πάσα πιθανότητα στις 28 Μαρτίου - αναμένεται η εκτόξευση του δορυφόρου GR01-DUTHSat που κατασκευάστηκε στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης!
Στην Πολυτεχνική Σχολή του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, έχει κατασκευαστεί ένας πλήρης δορυφόρος μικρού μεγέθους στα πλαίσια της ευρωπαϊκής διαστημικής αποστολής QB50. Ο δορυφόρος έχει περάσει όλες τις λειτουργικές δοκιμές και τις σκληρές δοκιμασίες πτήσης και έχει ήδη φορτωθεί στον πύραυλο που θα τον μεταφέρει στο διάστημα. Υπό την επίβλεψη του επίκουρου καθηγητή Θεόδωρου Σαρρή, μία ομάδα από μηχανικούς, μεταδιδακτορικούς ερευνητές και μεταπτυχιακούς φοιτητές ολοκλήρωσαν πριν από λίγους μήνες το πολύπλοκο έργο του σχεδιασμού και της κατασκευής του δορυφόρου, που πήρε την κωδική ονομασία GR01-DUTHSat.
 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Η απελευθέρωση της Θράκης επιτεύχθηκε με συμφωνίες,  συμμαχίες,  διπλωματικούς ελιγμούς  πολλών ανθρώπων,  για να μπορέσει να γίνει πράξη.