fbpx Στην τελική ευθεία για το 25ο Συνέδριο του ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Παρασκευή, 12 Μαΐου, 2017 - 11:00
ΕΠΕΤΕΙΑΚΗ ΚΑΙ ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ Η ΦΕΤΙΝΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ

Στην τελική ευθεία για το 25ο Συνέδριο του ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΤΕΦΑΑ
Διεθνές Συνέδριο ΤΕΦΑΑ
Αντώνης Καμπάς
Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης

Με πλούσιο επιστημονικό πρόγραμμα και όχι μόνο 

Δήμος Μπακιρτζάκης

Στην τελική ευθεία είναι οι προετοιμασίες του 25ου συνεδρίου του ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής, το οποίο φέτος έχει και επετειακό χαρακτήρα. Μιλώντας στο ράδιο Χρόνος 87.5 fm ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του συνεδρίου Αντώνης Καμπάς περιέγραψε το πρόγραμμα της φετινής διοργάνωσης, η οποία περιλαμβάνει πλούσιο επιστημονικό πρόγραμμα αλλά και ψυχαγωγικό μέρος. 


«Ο κεντρικός ομιλητής είναι ένας διακεκριμένος επιστήμονας Έλληνας του εξωτερικού ο Νικ Στεργίου από το πανεπιστήμιο της Νεμπράσκα» είπε ο κος Καμπάς και συνέχισε: «Είναι διευθυντής του εργαστηρίου της εμβιομηχανικής, ένας εξαιρετικός επιστήμονας ο οποίος αξιοποιώντας την εμβιομηχανική λύνει προβλήματα ανθρώπων με κινητικές δυσκολίες. Με αφορμή το ότι στο 25Ο συνέδριο φιλοξενούμε δυο ακόμα διεθνή γεγονότα -το 1ο διεθνές συμπόσιο λειτουργικής διαχείρισης τραυματισμένων αθλητών και ασκούμενων και την 1η διεθνή συνάντηση ‘αθλητισμός και αναπηρία’, ο κεντρικός ομιλητής δένει πάρα πολύ διότι καλύπτει και τα δύο υπό την οπτική γωνία της εμβιομηχανικής».


Αξίζει να σημειωθεί ότι το ΤΕΦΑΑ της Κομοτηνής είναι ίσως το μοναδικό τμήμα στην Ελλάδα, στο οποίο ένας φοιτητής με κινητικές ή άλλες δυσκολίες μπορεί να παρακολουθήσει τα μαθήματα και να πάρει πτυχίο, έχοντας ολοκληρώσει άρτια τον κύκλο σπουδών. Στη «φιλικότητα» του τμήματος απέναντι στα ΑμεΑ, έχει συντελέσει και η λειτουργία των συλλόγων Περπατώ και Ηρόδικος στην Κομοτηνή, σημείωσε ο κος Καμπάς: «Το τμήμα μας είναι ίσως το μοναδικό τμήμα στην Ελλάδα, τουλάχιστον, στο οποίο ένας φοιτητής με κινητικές δυσκολίες ή με άλλου είδους δυσκολίες μπορεί να φοιτήσει αποτελεσματικά, να πάρει το πτυχίο του δηλαδή, αυτή είναι μια πρωτοτυπία πάνω στην οποία χτίζουμε, καθώς έχουμε και μια πάρα πολύ καλή ειδικότητα προσαρμοσμένης φυσικής αγωγής, έχουμε και τον Περπατώ και τον Ηρόδικο στην πόλη που κάνουν εξαιρετική δουλειά»


Στην τελετή έναρξης θα βραβευτούν με το βραβείο Σαμαρά 3 παραολυμπιονίκες Θρακιώτες ο Δήμος Μιχαλεντζάκης που είναι πρωτοετής φοιτητής ΤΕΦΑΑ φέτος, ο Δημήτρης Καρυπίδης και η Σεμιχά Ριζάογλου από την Ξάνθη.


Στις «παρουσίες» του συνεδρίου θα δούμε τον γενικό γραμματέα Αθλητισμού καθώς το συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας, εκπρόσωπο της αμερικανικής πρεσβείας, τον διευθύνοντα σύμβουλο της stoixima, εκπρόσωπο της αθλητικής ομοσπονδίας ΑμεΑ, ενώ όπως είπε ο κος Καμπάς: «Φέτος υπάρχουν και κάποιοι με τους οποίους συνεργαζόμαστε για πρώτη φορά όπως είναι το Διεθνές Ολυμπιακό Κέντρο Εκεχειρίας με πρόεδρο τον Κωνσταντίνο Φίλη τον διεθνολόγο ο οποίος όμως δεν θα καταφέρει να είναι ζωντανά εδώ, θα είναι με skype στο συνέδριό μας». Επίσης θα παραστούν και παλαιότεροι πρόεδροι του συνεδρίου στο οποίους θα αποδοθούν τιμές. 


Περιγράφοντας τους στόχους του συνεδρίου, ο κος Καμπάς λέει: «Έχουμε πάντα κάποιους σταθερούς στόχους που έχουν να κάνουν με το επιστημονικό κομμάτι, από αυτούς δεν μπορούμε να ξεφύγουμε είναι το αντικείμενό μας το οποίο προσπαθούμε να το δυναμώνουμε να το ανεβάζουμε χρόνο με το χρόνο όλο και παραπάνω. Έχουμε λοιπόν 7 στρογγυλά τραπέζια, έχουμε 7 σεμινάρια, γενικώς έχουμε ένα επιστημονικό πρόγραμμα πλούσιο, αλλά ένα πολύ σημαντικό κομμάτι για να μπορούμε να είμαστε εδώ και την επόμενη χρονιά και τα επόμενα χρόνια είναι να προσελκύσουμε καινούργιους ανθρώπους, άρα ένας στόχος είναι η προσέλκυση νέων επιστημόνων και ειδικών επιστημόνων από το κομμάτι  της αθλητικής επιστήμης από το εξωτερικό να πάμε και σε άλλες χώρες. Φέτος έχουμε Νορβηγία, Κίνα, Ρουμανία, Βουλγαρία, Τουρκία, Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο  έχουμε επιστήμονες από χώρες που εδώ και 25 χρόνια τροφοδοτείται το συνέδριο» 


Στην τελετή έναρξης του συνεδρίου θα τραγουδήσει ο Βασίλης Λέκκας που θα συνδυάσει τη συγκεκριμένη εμφάνιση του με συναυλία που θα δώσει στην πόλη μας στο πλαίσιο των Ελευθερίων, ενώ το «καλλιτεχνικό» πρόγραμμα του συνεδρίου περιλαμβάνει και την εμφάνιση του συγκροτήματος «Τετραφωνική Ρίζα».

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Άραγε αισθάνονται ικανοποιημένοι και ευχαριστημένοι με τις συμπεριφορές που επέδειξαν οι συνδικαλιστές στην  κατάθεση στεφάνων,  τιμώντας την εργατική πρωτομαγιά στην πόλη μας;