fbpx Στην Περιφέρεια ΑΜΘ οι πρόεδροι ΑΚΚΕΛ και ΕΠΑΜ και ο Π. Λαφαζάνης
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Σάββατο, 22 Φεβρουαρίου, 2020 - 10:00
Ο ΠΡΩΤΟΓΕΝΗΣ ΤΟΜΕΑΣ ΕΠΙ ΤΑΠΗΤΟΣ

Στην Περιφέρεια ΑΜΘ οι πρόεδροι ΑΚΚΕΛ και ΕΠΑΜ και ο Π. Λαφαζάνης

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Περιφέρεια ΑΜΘ
Παναγιώτης Λαφαζάνης
Βάκης Τσιομπανίδης
Δημήτρης Καζάκης

Π. Λαφαζάνης: «Οι κυβερνήσεις μισούν την ανάπτυξη»

Θανάσης Τσολάκης

Στη διαπίστωση ότι ο «οι κυβερνήσεις μισούν την ανάπτυξη», η οποία όμως σχετίζεται άμεσα με τον πρωτογενή τομέα, προχώρησε από το γραφείο του περιφερειάρχη ΑΜΘ ο πρώην υπουργός και νυν στέλεχος της ΛΑ.Ε., Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Ο κος Λαφαζάνης περιοδεύει στη Θράκη, συνοδεύοντας τους προέδρους των κομμάτων ΑΚΚΕΛ και ΕΠΑΜ Βάκη Τσιομπανίδη και Δημήτρη Καζάκη αντίστοιχα. Ο Χρήστος Μέτιος υποδέχτηκε την κουστωδία στο γραφείο του τμηματικά, δεδομένου ότι ο κος Λαφαζάνης έφτασε καθυστερημένος καθ’ ότι «έχασε» το δρόμο, προσερχόμενος στην Κομοτηνή.

Ωστόσο, η συζήτηση χωρίστηκε σε δύο μέρη, όπως περιέγραψε ο κος Μέτιος: «το πρώτο μέρος της συζήτησης αφορούσε θέματα που μπορεί να χειριστεί η Περιφέρεια. Έχουμε σχεδιάσει μία σειρά από τέτοια έργα καθώς η ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα είναι πρώτης προτεραιότητας για την περιφέρεια ΑΜΘ».

Στο δεύτερο μέρος της συζήτησης αναλύθηκαν τα αιτήματα που πρέπει να εγείρει η τοπική κοινωνία από την κεντρική πολιτική διοίκηση, με τον Βάκη Τσιομπανίδη να σημειώνει ότι «στα κρίσιμα ζητήματα είχαμε πάντα καλή συνεργασία» φέρνοντας μάλιστα ως παράδειγμα τις εξισωτικές αποζημιώσεις, τις οποίες πήραν οι αγροκτηνοτρόφοι κατόπιν συνολικών πιέσεων της τοπικής αυτοδιοίκησης Α’ και Β’ βαθμού και του Αγροτικού Κτηνοτροφικού Κόμματος Ελλάδας.
Σκεπτικισμός απέναντι στην Ε.Ε.

Προβληματισμένος για τα μελλούμενα που σχετίζονται με τη νέα ΚΑΠ και άρα με την Ευρωπαϊκή Ένωση, που όμως εν πολλοίς διαμορφώνονται από το Brexit, δήλωσε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης. «Το Brexit θα το πληρώσουν οι μικρές χώρες και ιδίως η Ελλάδα», είπε ο κος Λαφαζάνης εκφράζοντας παράλληλα και τη λύπη του από το γεγονός ότι «ο αγροκτηνοτροφικός τομέας στην πατρίδα μας πάει για εξαφάνιση και οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι θα γίνουν μουσειακό είδος».

Συνεπικουρώντας τα λεγόμενά του, ο πρόεδρος του Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου Δημήτρης Καζάκης, σημείωσε ότι η νέα Κοινή Αγροτική Πολιτκή (λόγω των περικοπών) απασχολεί πολλά κράτη της Ένωσης, πλην όμως «οι αγροτικές κινητοποιήσεις σε αυτά τα κράτη, αποτελούν διαπραγματευτικό χαρτί για τις κυβερνήσεις τους, κάτι που δεν συμβαίνει στην Ελλάδα».

Επιχειρώντας να δράσει πυροσβεστικά, πάντως, ο κος Μέτιος (και αφού παραδέχτηκε την «καλή» σχέση του με την κυβέρνηση) είπε ότι από την πρόσφατη επίσκεψή του στις Βρυξέλλες έφερε μαζί του τη σοβαρή πιθανότητα να μην μειωθεί η χρηματοδότηση της νέας ΚΑΠ (2021-2027) σε ό,τι αφορά την Ελλάδα.

Οι επαφές του ΕΠΑΜ και του ΑΚΚΕΛ στη Θράκη συνεχίζονται και ολοκληρώνονται σήμερα στον κεντρικό και βόρειο Έβρο.

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Τα των πολιτικών στους πολιτικούς και τα των καθηγητών στους καθηγητές,  θα μπορούσαμε να πούμε παραφράζοντας βέβαια τη γνωστή ρήση,  αναφορικά με το πρόβλημα που προέκυψε με τις αποφάσεις κάποιων σχολών του