fbpx Στελέχη της «Κοινωνίας Πολιτών» σχολιάζουν το εκλογικό αποτέλεσμα
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Τρίτη, 4 Ιουνίου, 2019 - 10:00
ΤΡΙΤΗ ΘΗΤΕΙΑ ΣΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ

Στελέχη της «Κοινωνίας Πολιτών» σχολιάζουν το εκλογικό αποτέλεσμα

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Κοινωνία Πολιτών
Δήμος Κομοτηνής
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2019

Γ. Πετρίδης, Δ. Καρασταύρου, Ν. Λιβεριάδου, Δ. Πολιτειάδης, Κλ. Στογιαννίδου, Στρ. Τσακιρίδης, Θ. Τζενετίδης, Αθ. Λάπατας μίλησαν στην κάμερα του «Χ»

Διονύσης Βοργιάς

Είδαν με μεγάλη τους χαρά τον κόσμο να επιλέγει για τρίτη συνεχή θητεία την «Κοινωνία Πολιτών», προκειμένου να διατηρήσει τα ηνία του Δήμου Κομοτηνής. Μπορεί ο επικεφαλής της παράταξης να άλλαξε, καθώς ο νυν δήμαρχος Κομοτηνής Γιώργος Πετρίδης δεν κατήλθε στην κάλπη, ωστόσο το τελικό αποτέλεσμα παραμένει αντίστοιχο με το 2014.

Υπενθυμίζουμε ότι περί του Σεπτεμβρίου του ’18 ο κος Πετρίδης ανακοίνωσε στους συνεργάτες του ότι δεν θα παρέμενε στο «τιμόνι» της παράταξης. Έκτοτε, κινήθηκαν εσωκομματικές διαδικασίες. Στην εσωκομματική κάλπη έσπευσαν να αναμετρηθούν οι Γιάννης Γκαράνης, Νίκος Σωτηρακόπουλος, Κλεοπάτρα Στογιαννίδου, με την τελευταία να αποσύρει την υποψηφιότητά της την ύστατη στιγμή. Δημοτικοί σύμβουλοι και κοινοτάρχες της παράταξης «έδειξαν» τον κο Γκαράνη ως νέο επικεφαλής. Μερικούς μήνες μετά ο επικεφαλής, μαζί με τους συνεργάτες του, πανηγύρισαν την εκλογή τους. Στον «Χ» μίλησαν πλήθος στελεχών της «Κοινωνίας Πολιτών», σχολιάζοντας το εκλογικό αποτέλεσμα.

Γ. Πετρίδης: «Νίκη των πολιτών του Δήμου Κομοτηνής»
Παραδίδει την σκυτάλη στη 1 Σεπτεμβρίου ο Γιώργος Πετρίδης, που εμφανίστηκε στο εκλογικό κέντρο της παράταξης όταν το αποτέλεσμα είχε «κλειδώσει». «Είναι μία νίκη των πολιτών του Δήμου Κομοτηνής, της Κοινωνίας Πολιτών, του Γιάννη Γκαράνη και των συνεργατών του. Η παρακαταθήκη είναι γνωστή. Πλειοψηφικά οι δημότες της Κομοτηνής έδειξαν ότι συνεχίζουν να εμπιστεύονται την Κοινωνία Πολιτών. Εύχομαι να συνεχιστεί και να γίνει ακόμη καλύτερη η διαδρομή μας. Είμαι σίγουρος ότι θα είναι μία επιτυχημένη θητεία», δήλωσε.

Τρία στελέχη της «Κοινωνίας Πολιτών» σχολιάζουν
«Μετά από έναν ήρεμο μεν αλλά πολύ καλό προεκλογικό αγώνα, αισθάνομαι ότι επιβραβεύεται η διοίκησή μας και ο κόσμος έχει αναγνωρίσει το έργο μας». Σε αυτά τα λόγια συνοψίζεται η τοποθέτηση του αντιδημάρχου Οικονομικών Δημήτρη Πολιτειάδη, ο οποίος κόμισε την πεποίθηση ότι η «Κοινωνία Πολιτών» πάραξε σοβαρό έργο τις δύο προηγούμενες θητείες και το εκλογικό αποτέλεσμα το επιβεβαιώνει. «Είμαστε έμπειρα στελέχη και συμπληρωνόμαστε από αξιόλογους νέους», δήλωσε ενόψει της νέας θητείας, για την οποία παρουσιάστηκε αισιόδοξος, καθώς «με λυμένο πλέον το οικονομικό πρόβλημα του Δήμου, θεωρώ ότι οι επόμενες μέρες που έρχονται θα είναι καλύτερες για την πόλη, τους οικισμούς και την τοπική αγορά (…). Θα συνεχίσουμε δίκαια για όλο τον Δήμο Κομοτηνής, είτε μας ψήφισαν είτε όχι».

Από θέση ευθύνης και ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Κομοτηνής Δημήτρης Καρασταύρου, δηλώνει στον «Χ»: «Νομίζω ότι οι πολίτες εμπιστεύτηκαν την Κοινωνία Πολιτών, γιατί είδαν το έργο που έχει γίνει, την σοβαρότητα με την οποία αντιμετωπίζουμε όλα τα ζητήματα, δεν λύγισαν στο λαϊκισμό που υπήρχε το τελευταίο διάστημα». Σύμφωνα με τον ίδιο «ο Δήμος έχει αλλάξει σελίδα ήδη από το 2010 κι ο κόσμος μάς δίνει ακόμη περισσότερες ευθύνες, καθώς για τρίτη θητεία θα αξιοποιήσουμε τις δυνατότητές μας, ώστε να πάμε την Κομοτηνή ακόμη πιο ψηλά».

Το σχόλιό του μετέφερε και ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος για την Πολιτική Προστασία του Δήμου Κομοτηνής Θέμης Τζενετίδης. «Την επόμενη τετραετία θα είμαστε οι συνεχιστές του έργου που ξεκινήσαμε από το 2010. Ευχαριστούμε τους συμπολίτες μας και θα ανταποδώσουμε με δουλειά σε όσα έχουμε υποσχεθεί», είπε και τόνισε: «Για εμάς δεν υπάρχουν όσοι μας ψήφισαν και όσοι δεν μας ψήφισαν. Ο Δήμος είναι για όλους. Ό,τι θέμα υπάρχει ανήκει σε όλους κι εμείς πρέπει να το αντιμετωπίζουμε. Δεν γνωρίζουμε ούτε κόμματα ούτε χρώματα».

Τραυματισμένοι, αλλά στην πρώτη γραμμή
Τραυματισμένοι, αλλά στην πρώτη γραμμή παρουσιάστηκαν ο Στράτος Τσακιρίδης και η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Κλεοπάτρα Στογιαννίδου, μη αφήνοντας …τους γύψους, να τους κρατήσουν μακριά από το εκλογικό κέντρο της παράταξης.

«Από την πρώτη Κυριακή η διαφορά ήταν πολλή μεγάλη. Πιστεύαμε ότι ήταν μη αναστρέψιμη, κι αυτό αποδείχθηκε», δήλωσε ο κος Τσακιρίδης, ευχαριστώντας τον κόσμο που ψήφισε στις εκλογές και που πίστεψε στον συνδυασμό. «Από 1 Σεπτεμβρίου θα συνεχίσουμε το έργο που έχουμε ξεκινήσει εδώ και εννιά χρόνια», πρόσθεσε.

Για «ελπιδοφόρο μήνυμα νίκης» έκανε λόγο η κα Στογιαννίδου, δηλώνοντας «χαρούμενη και συγκινημένη από την εμπιστοσύνη που έδειξαν οι δημότες στο πρόσωπο του Γιάννη Γκαράνη και στον συνδυασμό». Μίλησε για «σαφή πλειοψηφία (…) που αντικατοπτρίζει την εμπιστοσύνη του κόσμου στο έργο που έγινε όλα αυτά τα χρόνια και στα πρόσωπα του συνδυασμού».

Η εμπειρία και η φρεσκάδα δύο προσώπων
Μπορεί να τους χωρίζουν αρκετά χρόνια και αρκετή αυτοδιοικητική εμπειρία, ωστόσο και οι δύο τους συνέπραξαν με την «Κοινωνία Πολιτών» και το πρόγραμμά της. Πρόκειται για την πρόεδρο της ΔΚΕΠΠΑ Κομοτηνής Νατάσα Λιβεριάδου κι έναν εκ των νεότερων υποψηφίων της παράταξης τον Αθανάσιο Λάπατα.

«Είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι. Μετά από έναν αγώνα που κάναμε όλοι μαζί, νέοι και παλιοί, καταφέραμε να φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Ευχαριστούμε τον κόσμο που πίστεψε σε μας», είπε η κα Λιβεριάδου, κάνοντας λόγο για «υποχρέωση και ευθύνη». «Με δύναμη κι αγάπη, ως ενωμένη ομάδα, θα συνεχίσουμε το έργο μας», πρόσθεσε, μιλώντας με τα καλύτερα λόγια για τον επικεφαλής της παράταξης κο Γκαράνη. Με αίσθημα ευθύνης, έκανε λόγο για το ότι το έργο συνεχίζεται μέχρι την 1 Σεπτεμβρίου και μετά για όλη την τετραετία με τον ίδιο ζήλο.

«Πιστεύαμε εξαρχής ότι θα ήμασταν εμείς η αυριανή διοίκηση», πρόσθεσε ο κος Λάπατας, κάνοντας λόγο για ένα έργο που ξεκίνησε πριν εννιά χρόνια. «Παλιοί και νέοι, εκλεγμένοι και μη, μια ‘γροθιά’ δώσαμε την μάχη γι’ αυτό το αποτέλεσμα (…). 

Η Κοινωνία Πολιτών έχει προσφέρει στον Δήμο Κομοτηνής και, με την εμπειρία των παλιών και την όρεξη των νέων, θα συνεχίσουμε την επόμενη μέρα», δήλωσε καταληκτικά.

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Πόσο δύσκολο άραγε είναι να υπάρχει άμεση συνεργασία και ενημέρωση,  του υπουργείου Υγείας, του ΕΟΔΥ,  των περιφερειακών διευθύνσεων υγείας, αλλά και  των νοσοκομείων,  ώστε να γνωρίζει ξεκάθαρα ο καθένας πο