fbpx "Στα μαχαίρια" Πετρίδης-Καζάκου
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Παρασκευή, 8 Ιουνίου, 2018 - 10:00
ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΠΟΔΗΛΑΤΑ

"Στα μαχαίρια" Πετρίδης-Καζάκου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Γιώργος Πετρίδης
Φελίνα Καζάκου
Ποδήλατα
Δήμος Κομοτηνής

Μικροπολιτική και ψευδή στοιχεία εκ μέρους της κας Καζάκου βλέπει ο δήμαρχος, ένα δαπανηρό μέτρο που δεν λειτούργησε βλέπει η επικεφαλής της αντιπολίτευσης
 

Διονύσης Βοργιάς

Ένα δελτίο τύπου της Φελίνας Καζάκου ήταν αφορμή ώστε να αναζωπυρωθεί η κόντρα μεταξύ του δημάρχου Κομοτηναίων Γιώργου Πετρίδη και της επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης. Με χθεσινή της ανακοίνωση η κα Καζάκου ευθέως κατηγορούσε τον Γιώργο Πετρίδη ότι "στις 11 Απριλίου 2018 η διοίκηση του Δήμου Κομοτηνής πρότεινε και αποφάσισε την επαναλειτουργία αυτών και ενέκρινε το ποσό των 17.000€ για την συντήρηση αυτών, πρόταση που η παράταξη μας δεν ψήφισε καθώς το ποσό θεωρήθηκε πολύ μεγάλο. Αν και έχουν περάσει δυο μήνες τα ποδήλατα δεν έχουν επιστρέψει στις θέσεις τους. Αναμένουμε τις απαντήσεις της διοίκησης καθώς τα ποδήλατα απουσιάζουν από τους χώρους στάθμευσης πάνω από δέκα μήνες, ενώ πρόκειται για την ιδανική  περίοδο χρήσης".

Ο "Χ" παρέθεσε την άποψη της κα Καζάκου, σημειώνοντας και τα εξής: "Εξαιτίας της μη χρήσης των ποδηλάτων αυτών από τους πολίτες η διοίκηση του Δήμου τα απομακρύνει τους χειμερινούς μήνες, υπό το φόβο κλοπής ή καταστροφής τους και τα επαναφέρει στους σταθμούς τους καλοκαιρινούς μήνες. Ήδη κάποια από τα ποδήλατα έκαναν την εμφάνισή τους τις τελευταίες μέρες, μετά και την συντήρηση που έγινε σε αυτά. Η κα Καζάκου όμως διατείνεται ότι όλοι οι σταθμοί είναι άδειοι και κατηγορεί τη διοίκηση του Δήμου ότι δίνει υπέρογκα ποσά για τη συντήρηση ποδηλάτων που εντέλει δεν χρησιμοποιούνται από τους πολίτες". Επομένως, αφενός μιλάμε για ένα μέτρο που δεν έχει αποδώσει τα μέγιστα στον Δήμο Κομοτηνής, αφετέρου πράγματι τα ποδήλατα υπάρχουν και δεν είναι εξαφανισμένα.

"Φωτιά" ο Πετρίδης κατηγορεί την Φ. Καζάκου για αθέμιτη αντιπολίτευση
"Οι φωτογραφίες που χρησιμοποιήθηκαν είναι από τον χειμώνα που είναι γνωστό ότι τα ποδήλατα απομακρύνονται γιατί δεν υπάρχει ενδιαφέρον και είναι κακό να φθείρονται", σημείωσε στον "Χ" αρχικά ο Γ. Πετρίδης αναγνωρίζοντας τη μικρή χρήση, αλλά και κατηγορώντας την κα Καζάκου για ψεύδη. Ο δήμαρχος δήλωσε ότι η χρήση των ποδηλάτων δεν είναι μηδενική: "Υπάρχουν ποδήλατα και χρησιμοποιούνται. Η χρήση τους δεν είναι τόση όση θα περιμέναμε ή όσο είναι σε άλλες πόλεις που έχουν ένα τουριστικό ενδιαφέρον επισκεπτών, διότι αντιλαμβάνεστε ότι οι κάτοικοι της Κομοτηνής είτε είναι μόνιμοι κάτοικοι είτε φοιτητές χρησιμοποιούν τα δικά τους ποδήλατα. Παρόλα αυτά εμείς οφείλαμε και στα πλαίσια της μεγάλης καμπάνιας με τους ποδηλατόδρομους να αξιοποιήσουμε τα χρήματα από το πράσινο ταμείο για να γίνει αυτό το έργο. Χρησιμοποιούνται τα ποδήλατα και λειτουργεί το σύστημα". 

Επίσης κατηγόρησε την κα Καζάκου ότι "εν γνώσει της παραπλάνησε βάζοντας ως ποσό τις 17.000 ευρώ για την συντήρησή τους. Οι 17.000 ευρώ είναι η απόφαση που αφορά την έγκριση της αρχικής πίστωσης. Η σύμβαση που υπάρχει με τον ανάδοχο για την συντήρηση όλου του συστήματος και των ποδηλάτων και του συστήματος είναι 5.500 ευρώ τον χρόνο. Σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να δημιουργούμε εντυπώσεις λέγοντας πως υπάρχει μια σύμβαση για την συντήρηση τους της τάξης των 17.000 ευρώ". Ο δήμαρχος συμπέρανε ότι η Φελίνα Καζάκου ασκεί αντιπολίτευση - στην συγκεκριμένη περίπτωση - παραπληροφορώντας. 

Νέα απάντηση Φ. Καζάκου
Με δελτίο τύπου τις απογευματινές ώρες της Πέμπτης απάντησε εκ νέου η Φελίνα Καζάκου διερωτώμενη "ποιός τελικά ψεύδεται κύριε Πετρίδη;". Ο "Χ" εντόπισε την κα Καζάκου στα σημεία των σταθμών ποδηλάτων, όπου και φωτογράφησε ότι αυτοί ήταν άδειοι και κατηγόρησε τον δήμαρχο ότι "η δημοτική αρχή είναι σε σύγχυση" και πως "ο ένας και μοναδικός συντηρητής κλήθηκε σήμερα το πρωί (7/5/18)", και κατηγόρησε "στις δυο μεγαλύτερες αφετηρίες εξακολουθούν να μην υπάρχουν τα ποδήλατα, στην αφετηρία του ΚΤΕΛ να είναι απενεργοποιημένο το σύστημα, στην αφετηρία της περιφέρειας να γίνονται οι όποιες εργασίες, ενώ τα ποδήλατα που μεταφέρθηκαν από την αφετηρία του Ευαγγελισμού στο Φανάρι μεταφέρθηκαν χωρίς τον λοιπό εξοπλισμό καθώς αυτός βρίσκεται ακόμη στο ίδιο σημείο". Καταληκτικά εξέφρασε την ικανοποίησή της, ότι μετά την γνωστοποίηση του προβλήματος από την παράταξής της, η δημοτική αρχή ανέλαβε δράση.

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Η αγωνία των υποψηφίων των πανελλαδικών  εξετάσεων έλαβε τέλος και πολλοί εστιάζουν τώρα και   σκέφτονται τις επιλογές τους σε σχολές της αρεσκείας τους,  μέσω του μηχανογραφικού.