fbpx «Σκοτώνουν» και τους λίγους επαγγελματίες τουρισμού στην Μαρώνεια
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Τρίτη, 23 Ιουλίου, 2019 - 10:00
ΠΛΕΥΡΙΚΑ ΔΙΟΔΙΑ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

«Σκοτώνουν» και τους λίγους επαγγελματίες τουρισμού στην Μαρώνεια

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
πλευρικά διόδια
Επαγγελματίες
Εγνατία Οδός
Γιώργος Βολουδάκης

«Μας έχουν φέρει σε πραγματική απόγνωση», παρατηρεί ο Γ. Βολουδάκης, βλέποντας αδράνεια από τους τοπικούς πολιτικούς, και τους επενδυτές του τόπου να είναι απηυδισμένοι

Δήμος Μπακιρτζάκης

Υπό κατασκευή βρίσκονται τα πλευρικά διόδια της Εγνατίας Οδού στο ύψος της Μέστης. Για τις ανάγκες κατασκευής ο κόμβος έχει κλείσει στην είσοδο κι έξοδό του. Παράπονα για την κατάσταση, ιδίως για τον χρόνο που επιλέχθηκε για την κατασκευή των πλευρικών διοδίων, μεταφέρουν επαγγελματίες που ασχολούνται με τον τουρισμό στην Μαρώνεια. Πτώση σε ξενοδοχεία, ταβέρνες και beach bar, καταγράφουν οι γνώστες της περιοχής.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου Ρωξάνη Γιώργου Βολουδάκη, ο οποίος φιλοξενούμενος στο ράδιο Χρόνος 87,5fm δήλωσε: «Οι επιπτώσεις στην κίνηση και τα οικονομικά δεδομένα της περιοχής είναι τεράστιες, έχουμε πτώση της τάξης 40-50% δυσβάσταχτη, που δεν μπορεί να αντισταθμιστεί». Εξηγεί ότι εκτός από τον εσωτερικό τουρισμό, οι επαγγελματίες της περιοχής βασίζονται αρκετά και στον εισερχόμενο τουρισμό από Έβρο και άλλες περιοχές. Η αιτία είναι μία, σύμφωνα με τον κο Βολουδάκη, κι αυτή είναι ο κλειστός κόμβος της Μέστης. «Δεν υπάρχει κάποια άλλη εξήγηση, είναι ο κλειστός κόμβος της Εγνατίας. Δεν γίνεται από τη μία χρονιά στην άλλη να έχεις τόσο μεγάλη πτώση.

Κάναμε επαφές με την Εγνατία και πολιτικούς της περιοχής αλλά δεν βρήκαμε ανταπόκριση», λέει, εξηγώντας ότι το έργο έπρεπε να ξεκινήσει μετά το τέλος της τουριστικής σεζόν, κι όχι στην καρδιά του καλοκαιριού. Κατηγορεί μάλιστα την Εγνατία Οδό για μονόπλευρη απόφαση, χωρίς να ακούσει καθόλου την τοπική κοινωνία. «Η Εγνατία Οδός δρα εκδικητικά. Προφασίστηκαν δήθεν εμπλοκή του ΤΑΥΠΕΔ και πίεση από τις Βρυξέλλες. Ο μόνος κόμβος που έχει κλείσει είναι ο δικός μας», υπογραμμίζει ο επαγγελματίας.

Κατηγορεί, επίσης, τους πολιτικούς του τόπου ότι δεν έχουν κάνει κάποια δυναμική παρέμβαση, ιδιαίτερα τον περιφερειάρχη, ο οποίος ίσως θα μπορούσε σε συνεννόηση με την Εγνατία να καταφέρει την μετάθεση του χρόνου κατασκευής των διοδίων κατά δύο μήνες μετά περίπου. Μάλιστα, ο κος Βολουδάκης δηλώνει απηυδισμένος κι εξηγεί ότι ως μοναδική λύση φαντάζει η διαμαρτυρία στα διόδια.

Τέλος, κομίζει και μία δυσάρεστη είδηση, η οποία ελπίζουμε να μην επιβεβαιωθεί συντοχρόνω. Λέει: «Ο ένας επενδυτής που έχει βάλει πολλά εκατομμύρια θέλει να αποχωρήσει από την περιοχή, λόγω του αρνητικού κλίματος, που μόνο καλό δεν είναι για το νομό μας». Ο επενδυτής στις ξενοδοχειακές μονάδες που διατηρεί έχει 45 υπαλλήλους, καταβάλλοντας όλα τα νόμιμα. «Μας έχουν φέρει σε πραγματική απόγνωση…», καταλήγει ο Γ. Βολουδάκης.

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Κάθε μέρα  ένα διαφορετικό χτύπημα, μία νέα επιθετική ενέργεια εν είδη  εκβιαστικής ρητορικής από τον Ταγίπ Ερντογάν,  που περνάει από την γραφικότητα  και τη ανυπόστατη διπλωματία, σε επικίνδυνα μονοπάτια.