fbpx Σχολιάστηκε η γιορτή σαρδέλλας στο Φανάρι
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Τρίτη, 31 Ιουλίου, 2018 - 10:00
ΣΤΟΝ ΑΠΟΗΧΟ ΤΗΣ ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ

Σχολιάστηκε η γιορτή σαρδέλλας στο Φανάρι

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Γιορτή Σαρδέλας
Φανάρι

Αρκετός κόσμος έσπευσε να σχολιάσει στα social media πως η γιορτή στο λιμάνι Φαναρίου έπρεπε να αναβληθεί

Άξιο αναφοράς όμως πως τα μέλη του συλλόγου συγκέντρωσαν είδη πρώτης ανάγκης για τους πληγέντες

Διονύσης Βοργιάς

Πολλά ήταν τα αρνητικά σχόλια, ιδίως μέσω social media κι όχι μόνο, στον απόηχο της γιορτής σαρδέλας που πραγματοποιήθηκε στο λιμάνι Φαναρίου το βράδυ του Σαββάτου 28 Ιουλίου. Ο λόγος των αντιδράσεων ήταν πως η γιορτή δεν αναβλήθηκε, κατόπιν σχετικής βούλησης του συλλόγου, παρότι η πολύνεκρη τραγωδία από τις πυρκαγιές της Αττικής έχει συγκλονίσει την κοινωνία μας.

Αυτό που έπραξε ο πολιτιστικός σύλλογος Φαναρίου, έκανε και ο σύλλογος Μικρού Κρανοβουνίου. Μάλιστα, ο τελευταίος δεν είχε ακυρώσει το πανηγύρι του χωριού, παρότι ήταν εν μέσω εθνικού πένθους και παρότι ο Δήμος Κομοτηνής είχε άρει την στήριξή του από την εκδήλωση. Πάντως άξιο αναφοράς είναι πως και οι δύο σύλλογοι συγκέντρωσαν, στο πλαίσιο των γιορτών των χωριών τους και γενικότερα, είδη πρώτης ανάγκης και φάρμακα για τους πυρόπληκτους, άρα τουλάχιστον - παρά το όποιο γλέντι - οι εκδηλώσεις είχαν κι ένα κοινωνικό πρόσημο.

Η κατάσταση με την γιορτή σαρδέλας στο Φανάρι ήταν ελαφρώς διαφορετική από το Μικρό Κρανοβούνιο, μιας που το εθνικό τριήμερο πένθος είχε λήξει. Όπως ενημέρωσαν άνθρωποι του συλλόγου, "εμείς σαν πολιτιστικός σύλλογος, μαζί με τη νεολαία του χωριού μας, πήραμε την πρωτοβουλία να συλλέξουμε κάποια είδη πρώτης ανάγκης, κάτι που κάνουμε εδώ και τρεις μέρες. Η ανταπόκριση είναι μεγάλη, γι' αυτό ευχαριστούμε τόσο τους ντόπιους όσο και τους τουρίστες που μένουν στο Φανάρι. Έχουμε μαζέψει και χρήματα με τα οποία θα αγοράσουμε φάρμακα, τα οποία θα αποστείλουμε στον Δήμο Ραφήνας κατόπιν ειδοποίησης".

Ο κόσμος γλέντησε αλλά δέχθηκε τα αρνητικά σχόλια πολλών ανθρώπων της περιοχής. Όσον αφορά στο μουσικό κομμάτι καθαυτό, ήταν πράγματι ωραίο, κάτι που εγγυήθηκαν οι "Λαλητάδες της Ροδόπης". Έπαιξαν οι: Κυριάκος Πετράς  (βιολί), Γιάννης Παγκοζίδης (ούτι – Ποντιακή λύρα), Γιώργος Παγκοζίδης (τουμπερλέκι), Νίκος Βερβερίδης (λαούτο), Δρόσος Κουτσοκώστας (φωνή), Κώστας Φόρτσας (κλαρίνο).

Αποστασιοποιήθηκε ο Δήμος Κομοτηνής
Όπως κι αν έχει ο Δήμος Κομοτηνής είχε παρουσίες από πολλούς δημοτικούς συμβούλους της παράταξης Γ. Πετρίδη, παρόλα αυτά η πρόεδρος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού, Παιδείας, Αθλητισμού Δήμου Κομοτηνής Νατάσα Λιβεριάδου αν και παρευρέθηκε θέλησε να αποστασιοποιηθεί, κληθείσα από τον "Χ" να απαντήσει στα αρνητικά σχόλια. "Καλό θα ήταν να μην γίνει η εκδήλωση", είπε, εξηγώντας πως "οι σύλλογοι κάνουν τις εκδηλώσεις, για παράδειγμα το Μ. Κρανοβούνιο έκανε πανηγύρι ανήμερα του τριημέρου". Επεσήμανε μάλιστα ότι κατά τη διάρκεια του τριήμερου πένθους και περαιτέρω ο Δήμος Κομοτηνής ακύρωσε όλες τις εκδηλώσεις που διοργάνωνε, σεβόμενος κατ' αυτό τον τρόπο τα θύματα της τραγωδίας.

Τέλος, αναφορικά με τις εκδηλώσεις που αναβλήθηκαν, αν αυτό καταστεί εφικτό, θα επαναπρογραμματιστούν εντός του Αυγούστου.

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Ποτέ δεν είναι αργά και έτσι εν μέσω του καλοκαιριού βγήκαν τα αποτελέσματα και αναρτήθηκαν οι πίνακες στην ιστοσελίδα του ΕΟΔΥ, με προσλήψεις διαφόρων ειδικοτήτων, υγειονομικού προσωπικού κυρίως, για τη στε