fbpx Το σχολείο της Μελέτης βελτιώνεται χρόνο με τον χρόνο
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Παρασκευή, 7 Ιουνίου, 2019 - 10:00
ΕΝΙΑΙΟ ΕΙΔΙΚΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ – ΛΥΚΕΙΟ ΔΗΜΟΥ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Το σχολείο της Μελέτης βελτιώνεται χρόνο με τον χρόνο

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Σχολείο
οικισμός Μελέτης
Μαίρη Κοσμίδου
Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Ροδόπης

Από την ερχόμενη χρονιά αναμένονται οι πρώτοι μαθητές που θα φοιτήσουν στην Α’ Λυκείου, σύμφωνα με την διευθύντρια ΔΔΕ Μαίρη Κοσμίδου

Έγινε διαχωρισμός αιθουσών, προμήθεια ηλεκτρονικών υπολογιστών και άλλες εργασίες

Διονύσης Βοργιάς

Φέτος ολοκληρώνεται η δεύτερη εκπαιδευτική χρονιά, από τότε που ξεκίνησε τη λειτουργία του το ενιαίο ειδικό επαγγελματικό γυμνάσιο – λύκειο Κομοτηνής, το οποίο στεγάζεται στον οικισμό της Μελέτης. Αρχικά με λίγα παιδιά, περί των πέντε, πλέον όμως με δεκαπέντε παιδιά, οι απαιτήσεις αυξάνονται, αλλά συγχρόνως βελτιώνονται και οι υποδομές. Ο «Χ» συνομίλησε με την διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ν. Ροδόπης Μαίρη Κοσμίδου, προκειμένου να μας μεταφέρει την εικόνα που παρουσιάζει το σχολείο αυτό το διάστημα, από άποψης υλικοτεχνικών υποδομών και μαθητών.

Μ. Κοσμίδου: «Σχολείο αποτέλεσμα της συνεργασίας τοπικής κοινωνίας και ΔΔΕ»
Η κα Κοσμίδου θυμίζει ότι πριν από μερικά χρόνια «ο Δήμος αποδέχθηκε το αίτημα της ΔΔΕ για τη λειτουργία του ενιαίου ειδικού επαγγελματικού γυμνασίου – λυκείου και παραχωρήθηκε το κτίριο στην Μελέτη», χαρακτηρίζοντας το σχολείο «αποτέλεσμα συνέργειας της τοπικής κοινωνίας με την ΔΔΕ. Οι άνθρωποι στο δημοτικό συμβούλιο της εποχής, αντελήφθησαν την σημασία ύπαρξης μίας τέτοιας δομής που ενώ υπήρχε στις παράπλευρες πόλεις της Κομοτηνής, έλειπε από την πόλη μας».

Στο σχολείο, όπως εξηγεί, η κα Κοσμίδου, βρίσκουν πραγματική και ουσιαστική εκπαίδευση οι μαθητές, αξιοποιώντας και την βοήθεια των ειδικών επιστημόνων που εργάζονται σε αυτό, κι αυτό το διαπιστώνουν σιγά – σιγά και οι ίδιοι οι γονείς. Θυμίζει, επίσης, ότι το σχολείο ξεκίνησε με πέντε μαθητές, ενώ η δεύτερη χρονιά λειτουργίας του ολοκληρώνεται με δεκαπέντε.

Η πρώτη «φουρνιά» μαθητών Λυκείου
Το σχολείο απαρτίζεται από τέσσερις τάξεις γυμνασίου και τέσσερις τάξεις λυκείου. Μέχρι στιγμής, λόγω της μικρής, χρονικά, παρουσίας του σχολείου, δεν έχουν υπάρξει ακόμη μαθητές λυκείου. Αυτό, όμως, ευελπιστούν οι άνθρωποι του σχολείου να αλλάξει από την ερχόμενη ακαδημαϊκή χρονιά, καθώς φέτος υπάρχουν οι πρώτοι απόφοιτοι της 4ης τάξης Γυμνασίου οι οποίοι αναμένεται να φοιτήσουν στην 1η τάξη του Λυκείου.

Γι’ αυτό έπρεπε εκ των προτέρων να γίνουν διάφορες παρεμβάσεις όσον αφορά στα εμβαδά των αιθουσών, γιατί χρειάζονταν μικρές μεν λόγω των μαθητών αλλά χωριστές αίθουσες. Έτσι, όπως μας πληροφορεί η κα Κοσμίδου, «ζητήσαμε από τον Δήμο Κομοτηνής, να γίνουν οι παρεμβάσεις, κι έτσι είμαστε πλέον στην ευχάριστη στιγμή, να πούμε ότι έχουμε τέσσερις διακριτές αίθουσες, που μπορούν να στεγάσουν χωρίς πρόβλημα τις τέσσερις τάξεις του ειδικού γυμνασίου και επιπλέον έναν χώρο στον οποίο μπορεί να ξεκινήσει από την ερχόμενη χρονιά η 1η τάξη λυκείου».

Επίσης, έγιναν παρεμβάσεις στην αίθουσα πληροφορικής, όπου με την συνεργασία Δήμου Κομοτηνής – ΔΔΕ έγινε η προμήθεια και τοποθέτηση ηλεκτρονικών υπολογιστών και η απαραίτητη καλωδίωση, ενώ έγιναν και κάποιες άλλες εργασίες στον ευπρεπισμό του σχολείου.

Εχθρός του καλού είναι το καλύτερο
Πάντως, σύμφωνα με την κα Κοσμίδου «εχθρός του καλού είναι το καλύτερο». Συνεπώς, αφενός «δεν πρέπει να αγνοούμε το καλό που υπάρχει τώρα», όπως λέει, αλλά αφετέρου «να ζητάμε το καλύτερο». Το καλύτερο εν προκειμένω έγκειται στην περαιτέρω βελτίωση του σχολείου της Μελέτης, καθώς και στον μακρινό στόχο μεταφοράς του σχολείου εντός του αστικού ιστού της Κομοτηνής, με στόχο την καλύτερη δυνατή ενσωμάτωση των παιδιών στο κοινωνικό σύνολο. Ζητούμενο, εδώ, είναι η εξεύρεση διαθέσιμου και κατάλληλου χώρου.

Τέλος, άξιο αναφοράς είναι πως τις περασμένες ημέρες το σχολείο επισκέφτηκε η διευθύντρια ΔΔΕ Μαίρη Κοσμίδου, μαζί με το μέλος της σχολικής επιτροπής ΔΔΕ Δήμου Κομοτηνής Μιχάλη Πολυτσάκη, ο οποίος μας παρέχει και το φωτογραφικό υλικό.

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Άραγε αισθάνονται ικανοποιημένοι και ευχαριστημένοι με τις συμπεριφορές που επέδειξαν οι συνδικαλιστές στην  κατάθεση στεφάνων,  τιμώντας την εργατική πρωτομαγιά στην πόλη μας;